RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Buitenland

Belgische liefde herenigd: Martine vindt hond na zes jaar terug

Martine Nys en Madouce Beeld © Facebook Martine Nys

Een bijzondere tweede kerstdag voor de Belgische Martine Nys en haar hond Madouce: na zes jaar zijn ze eindelijk weer herenigd. De Duitse herder werd op tweede kerstdag binnengebracht bij het asiel.

Op 3 oktober 2013 raakte Madouce vermist, meldt HLN.be. Baasje Martine uit Luik was in alle staten, maar gaf de zoektocht naar haar hond nooit op. Ze bleef berichten op social media delen en plakte affiches op straat. Zes jaar lang leek al haar moeite voor niks te zijn geweest, totdat op tweede kerstdag het verlossende telefoontje kwam.

Sprakeloos

Martine werd benaderd door het dierenasiel in Luik, die haar vertelde dat Madouce was gevonden. "Ik was sprakeloos, zo ontroerd. Het is zo bijzonder", vertelt Martine. 

De 17-jarige Duitse herder werd verzwakt, vuil en gewond binnengebracht bij het asiel. De viervoeter had onbehandelde wonden, had steentjes in haar vacht en was bedekt met modder. 

Verwaarloosde hond

In eerste instantie dacht het dierenasiel dan ook dat het ging om een zwaar verwaarloosde hond. Na het lezen van de chip in Madouce haar vacht kon de eigenaar worden opgespoord. "We wilden de eigenaar de les leren door hem te vragen waarom de hond in deze staat was", vertelt Fabrice Renard van het asiel aan RTL.be

"Toen begon de dame aan te telefoon te huilen en legde ze uit dat ze al zes jaar op zoek is naar haar hond."

Madouce kon gelijk de volgende ochtend weer naar huis. En na een flinke opknapbeurt heeft ze haar plek in de mand weer gevonden.