Het Rode Plein in Moskou.
Volledig scherm
Het Rode Plein in Moskou. © getty

“Russische bevolking krimpt met 12 miljoen inwoners”

Het inwonertal van Rusland daalt de komende vijftien jaar, mogelijk zelfs met 12 miljoen mensen. Dat schrijft de Moscow Times op basis van het jaarrapport van het Russische bureau voor de statistiek.

7 reacties

  • Jane Doe

    4 jaar geleden
    Wederom supergoed nieuws. Maar ondertussen in Azië en Afrika...wordt hoog tijd dat ze daar het licht is zien. Dan kunnen ze ook ineens in hun land blijven. Hier is de levenskwaliteit ook pas drastisch naar omhoog gegaan sinds we aan geboortebeperking deden. Beeld u in dat we hier nog standaard huishoudens van 10 kinderen of meer hadden. Echte oplossingen beginnen vaak bij mensen thuis maar ze moeten willen. Vooral de voorplantingsdrang bij gelovigen is wereldwijd een serieus probleem.
  • Tamzin Andersen

    4 jaar geleden
    Misschien goed voor het klimaat, maar vast en zeker heel goed voor het milieu en het verminderen van menselijk lijden en dierenleed. Was heel de wereldbevolking maar zo slim om minder kinderen te maken en zich zeker niet voort te planten omdat iedereen dat doet en omdat de gemeenschap het van je verwacht.
  • Johny Lapeire

    4 jaar geleden
    Zeer verstandige beslissing van de Rusische bevolking hier zitten we op elkaar gepropt met alle gevolgen vandien, vreemdelingen, verkeer, volgestouwd met steen en beton, milieu, onze cultuur naar de vaantjes en dit alles door onbekwame EU politici.
  • raf janssens

    4 jaar geleden
    En daarmee draagt Rusland waarschijnlijk meer bij aan de klimaatcrisis dan de hele EU samen.
  • Nicolas Van Hoecke

    4 jaar geleden
    Moest dat over de hele wereld gebeuren, het zou de Aarde deugd doen.