Thuis cannabis kweken in kleine hoeveelheden en voor persoonlijk gebruik moet kunnen, zo vindt een hoge Italiaanse rechtbank.
Volledig scherm
Thuis cannabis kweken in kleine hoeveelheden en voor persoonlijk gebruik moet kunnen, zo vindt een hoge Italiaanse rechtbank. © Shutterstock

Thuis cannabis kweken voor eigen gebruik toegestaan in Italië

BuitenlandIn Italië is het niet strafbaar om thuis cannabis te kweken in kleine hoeveelheden en voor persoonlijk gebruik. Dat blijkt na een uitspraak door het Italiaanse Hof van Cassatie in Rome. De politieke wereld aanvaardt de uitspraak, zo meldt persbureau Ansa, waardoor de weg vrij is naar legalisering.

3 reacties

  • oswald billiet

    4 jaar geleden
    Hoe je ziet hoe honderden kg cocaïne ons land "binnenvaren", dan kun je niet begrijpen dat cannabis nog niet gelegaliseerd wordt. Het mafiageweld is gewoon zichtbaar geworden en het gaat om miljarden. Dat ziet de overheid niet, wil ze niet zien, durft ze niet zien, heeft er de moed niet toe om daarmee te breken. Legalisering van cannabis is een serieuze rem op die mafia. Maar ja, wie moet je uiteindelijk overtuigen?
  • Johan Van Biesen

    4 jaar geleden
    Auto-flower zaadjes bestellen en thuis kweken kost dan ook veel minder dan wiet kopen bij boefjes op straat, het is gemakkelijk, wiet is feitelijk onkruid, het groeit bijna vanzelf, en het is veilig! Pijnstillers van de pharma industrie hebben altijd kwalijke nevenwerkingen, dat kan men niet ontkennen, de pharma-lobby heeft geen baat bij vrije teelt en legalisering.
  • Yves Pinoy

    4 jaar geleden
    Recreatief cannabisgebruik bestaat al decennia. Bovendien wetenschappelijk bewezen dat dit voor chronische patiënten een zegen kan zijn. Legalisering voor persoonlijk gebruik en teelt daarvoor in eigen huis zou mogelijk moeten worden. Alleen de georganiseerde misdaad zal financieel boeten wegens legaal, de staat is de grootste financiële overwinnaar indien ze erin slaagt om alles goed te regelen. We zeuren hier nu al 20 jaar over, tijd om beslissingen te nemen.