Tienduizenden burgers zijn in lange colonnes auto’s en vrachtwagens op de vlucht geslagen voor het geweld.
Volledig scherm
Tienduizenden burgers zijn in lange colonnes auto’s en vrachtwagens op de vlucht geslagen voor het geweld. © AFP

Trump eist dat "bloedbad" in Syrische Idlib ophoudt: “Doe het niet!”, tienduizenden burgers op de vlucht

De Amerikaanse president Donald Trump heeft vandaag via Twitter Rusland, Syrië en Iran opgeroepen te stoppen met burgers te doden in de noordwestelijke Syrische provincie Idlib. Daar hebben troepen van die landen sinds midden december hun bombardementen opgevoerd.

13 reacties

  • Peter Hegge

    4 jaar geleden
    We hebben toch maar geluk met alles. Sinds we alles via de virtuele snelweg met 1 tweet opgelost krijgen.
  • Roland Q

    4 jaar geleden
    want elk land is bereid om een derde van zijn land over te laten aan lui zoals IS en "rebellen"? Zo zal er snel vrede komen, dat lukt ook prima met de Taliban, waar de Amerikanen intussen smeken om onderhandelingen...Oorlog doe je tot de strijd voorbij is, niet tot de boekhouding van je wapenleveranciers klopt. Opkuisen die boel. Syrie heeft recht om haar land terug te nemen op al die gekken die daar zitten
  • Dimitri Mostrey

    4 jaar geleden
    Trump heeft die oorlog geërfd van zijn voorganger. Over Turkije heeft hij nog enige invloed. De 3 andere zo goed als niets. Dankzij de tweet bestaat het bovenstaande artikel. Het probleem onder de aandacht van de wereld brengen heeft waarde. Ook een methode om de partijen tot een humane oplossing te dwingen.
  • raf janssens

    4 jaar geleden
    Beste Ufuk, lees iets minder AKP propaganda en je zal merken dat jouw liefste Erdogan helemaal niemand ontwapend heeft. HTS (Al Qaeda) zwaait nog steeds de plak in Idlib en we mogen blij zijn dat Assad en Rusland er tenminste nog tegen vechten. Kijk ondertussen beter eens naar de misdaden die Erdogans regime in Turkije zelf pleegt: massamoorden op de Koerden, opsluiten van politieke tegenstanders, olie- en wapendeals met IS, opsluiten van kritische journalisten, enz.
  • Dirk De Graaf

    4 jaar geleden
    Aan de commentaren te lezen lijkt wel op een dolgedraaide carrousel tegenwoordig. Gisteren was Poetin de goede, dan Trump en dan weer Iran enzovoort .. Moet wel een domper zijn voor Erdogan, die zijn eieren in de mand van Poetin heeft gelegd, om nu te ondervinden dat deze niet naar hem luistert .. géén verrassing toch ?