door Moskowfiets in Media  ·  28 Reacties

  • 5
  • 422x gelezen
Reageer met een Emoji
1
3

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

* Verwijderd door de redactie *

1 Ryan

Maar Nederland wordt steeds veiliger...

3
2 upanddown

Je moet ze niet (meer) binnenhalen!!!!

4
3 netcat

Volwassenrecht toepassen op een volwassen misdrijf.

2
4 Voorzittershamer

Bureau Burgwallen. Neger met mickymouse-coke bolletjes, 5min aanhouding. BVH administratie duurd 60min, en binnen 24uur weer vrij.

3
5 caso

Veel te lang bezig geweest met aaien over de bol, taakstrafjes etc. Hier had vanaf het begin hard ingegrepen moeten worden.

3
6 gaulette

Als je ze 10 jaar opsluit doen ze 10 jaar niks op straat heur...

4
7 Otasanek

Ik heb al vele malen geroepen dat de bezuinigingen op Jeugdwerk en Jeugdzorg verantwoordelijk zijn voor dit overheidsfalen.

Zet een paar buurthuizen op en oom agent heeft een plek om ze in de gaten te houden en contact te krijgen met ouders.

Repressie is niet de oplossing, dat zegt het OM nu zelf ook,

4
8 Hollander1967

Gamespelletjes zijn ook gruwelijk. Ouders hebben nauwelijks nog tijd om hun kroost te begeleiden. Op de middelbare school kunnen jongeren ouders van alles wijsmaken.
Iedereen zonder kinderen en voorbeeldige kinderen moeten hier maar niet reageren. Beste stuurlui.....

3
9 Lets keep it cool

* Verwijderd door de redactie *

10 Ryan

Nederland heeft massaal de middeleeuwen binnengehaald dan moet je daar vanzelf sprekend ook de straffen op aan passen !

3
11 Moskowfiets

@10 Vriend, ik heb vele persoonlijke ervaringen van dichtbij meegemaakt in Den Haag Duindorp in de jaren 70 en in Regnetessekwartier waar het openen van buurthuizen, het organiseren van sportevents, het geven van cursussen en de koppling met justitie en jeugdzorg de ellende tot vrijwel nulniveau terugbracht. Dus mij maak je niks wijs.

Rest jou om te vertellen waar je die onzin vandaan tovert.

4
12 Hollander1967

* Verwijderd door de redactie *

13 Ryan

Dat TUIG wat over het algemeen getint is gelijk het land uit zetten met inname van Nederlands paspoort en of ID kaart.
Nederland moet maar eens een harder beleid gaan voeren!

3
14 Interessant

@13 De wereld is zeker anders nu. En daar kun jij maar moeilijk mee omgaan, Strafpleiter. Zo'n eenzame kerst doet je niet goed, je wordt er door zuur van. Ga wat nuttigs doen Chouffleur. De mazzel.

3
15 vanBinsbergen

* Verwijderd door de redactie *

16 Ryan

@13 Het simplisme dat spreekt uit je opmerkingen geeft je levenservaring weer. We betalen belastingen voor jeugdvoorzieningen en jeugdwerk. Het zijn rechtse partijen die daar niet in willen voorzien omdat dat te veel geld zou kosten en toch niet zou werken.

Social media veranderen helemaal niks aan de behoefte van de jeugd om op één plek samen te zijn. Anders hadden we ook geen hangjongeren he .... Buurthuizen, die nog niet zijn wegbezuinigd, vervullen een cruciale sociale functie vooral voor de jeugd.

En 'miljoenen verdienende matties'??? Ik weet niet in welk dorp onder welke steen u woont maar hier in Den Haag hebben jongeren gewoon de behoefte aan dezelfde dingen waar jongeren altijd al behoefte aan hebben gehad. Daar veranderen rechts georienteerde smoesjes niks aan.

We betalen belastingen voor jeugdwerk en jeugdzorg. Daar willen we graag die dingen voor terugzien in plaats van dat alle winst naar een handjevol van uw 'rechtse matties' gaat.

2
17 Hollander1967

@17 ,
Slecht gedrag moet niet beloond worden met buurthuizen.
Goed gedrag belonen, slecht gedrag bestraffen.

2
18 Aragon

@18 Ah, de oude rechtse drogredenatie.

Het is geen 'belonen met buurthuizen', die buurthuizen en voorzieningen moeten er overal komen, ook in de rustige wijken. Je draait het om. De buurthuizen zijn wegbezuinigd, niet andersom. Je moet jongeren voorzieningen bieden. Die dingen waren er niet voor niks. Rechts wil gewoon niet investeren in een veilige en leuke maatschappij. Alles moet naar het grote geld, zelfs het belastinggeld dat we opbrengen voor dit soort voorzieningen.

En bestraffen helpt niet, daar is het OM nu ook achter gekomen.

3
19 Hollander1967

Zoals altijd is het "problemen moet je voor zijn". Dus ik ben het met Hollander eens dat jongeren die een buurthuis zitten of bij een sportvereniging en daar goed meegenomen worden of opgevoed worden minder in de problemen komen. Vaak hebben ze genoeg aan 1 rolmodel.

Echter de redenaties van anderen kan ik ook begrijpen. Vaak genoeg zijn er berichten geweest over jongeren die rotzooi maakten bv tijdens Oud en Nieuw. En van de schade die er minder geleden werd, mocht de jeugd "wat leuks" doen. En dat is natuurlijk een omgekeerde wereld, mensen belonen als men er een zooitje van maakt maar iets minder dan normaal. Vroeger kreeg je een draai om je oren als je kamer niet netjes was. Dan kreeg je echt geen koekje als je kamer half opgeruimd was.

Dus wat is dan de oplossing? Die is tweeledig. Aan de ene kant moet er meer cohesie in de groep jongeren komen met goede rolmodellen en nuchter verstand (dus niet denken dat je snel geld kunt verdienen met vloggen maar gewoon een eerlijk vak lerend bv.) en aan de andere kant is het goed en gestructureerd aanpakken van probleemjongeren zonder een aai over de bol maar confronteren met hun eigen gedrag. Alleen zoals Hollander al terecht aan geeft, dit is bijna weg bezuinigd. Net als de politie die kapot is en geen autoriteit meer uit mag dragen. En de emotie de overhand heeft in Nederland in plaats van regels en realisme.

0
20 Gezond boerenverstand

@18 als je geen alternatieven biedt, komt het foute gedrag vanzelf naar boven. Heeft niets met belonen of straffen (blijkt overigens niet te werken) te maken, maar met het aanbieden van passende keuzen.

Als je, zoals de laatste twee decennia, alle alternatieven weg bezuinigt en denkt de negatieve effecten met repressie (bestraffen) te kunnen inperken, heb je niets begrepen van hoe het werkt.

3
21 TedjeR

Ouders krijgen kinderbijslag. Ontheffing van ziekteverz. kosten voor kinderen.
Ouders moeten zelf ook hun kinderen opvoeden tot volwaardige burgers.

0
22 Aragon

Is cultuurverrijking, daar gaat dus juist niks aan gedaan worden, dit is juist de bedoeling.
Wees nou eens blij met die cultuurverrijking!!!!!

1
23 xtremy

@20 Dat was onder meer hier in Almere. De jongeren werden toen verantwoordelijk gesteld voor de schade die veroorzaakt werd met oud-en-nieuw en hen werd voorgerekend dat er een boel leuke dingen gedaan konden worden - ook voor jongeren - als er minder schade was. Als ik een beetje raar uit het raam hang zie ik het skateparkje dat gemaakt is van het geld dat niet uitgegeven hoefde te worden aan schadeherstel. De jongeren blijken zich ook behoorlijk verantwoordelijk te voelen voor dit parkje - het wordt minder beklad en vernield dan door de gemeente 'zomaar' neergezette voorzieningen bij een JOP. Het voelt misschien raar, maar het werkt (althans in dit geval) wel.

0
24 Smiling

Trouwens, de enige hangplek waar zelden tot nooit een probleem was, was die onder een museum-op-poten, dat inmiddels helaas weg is. Een lichtkunstwerk - ook onder dat museum, pal naast de hangplek - werd niet vernield of beklad. Het geheim: de medewerkers van het museum zeiden de jongeren gewoon goedendag en brachten op erg koude dagen wel eens een kop thee of zo. Effect: de jongeren wisten zich gezien en erkend als normale mensen, en niet als potentiële vandalen. Het klinkt soft, het werkt wel.

0
25 Smiling

@25
Ja maar dat is natuurlijk ook wel logisch ook dat er pal naast een hangplek geen bekladdingen of vernielingen plaats vinden. Ik zou mezelf ook nog wel drie keer bedenken voordat ik dat pal naast een hangplek zou gaan doen. question

https://www.1limburg.nl/sites/default/files/public/styles/gallery_detail/public/642521.jpg?itok=czm1go_L

0
26 rebo

@26 Bij die specifieke hangplek zou ik enig vandalisme nog wel begrijpen question.

0
27 Smiling

@27
Ja dat zou kunnen dat het dan weer nieuwe vandalisme uitlokt. Maar persoonlijk zou ik daar toch een klein beetje uit de buurt blijven. question

0
28 rebo

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
maarten1234
Mensen met laag inkomen krijgen dit jaar tot honderden euro's meer vakantiegeld

modaal+ moet dus minder uitgeven... slecht voor de economie ;)...

1 minuut geleden geplaatst door maarten1234

elsemiek
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@46 Lul niet zo hypocriet, jullie moesten elkaar op NJN al niet , jij denkt dat ik uit een ei kom of zo ?Er wordt nu tegen jouw gescholden en ...

1 minuut geleden geplaatst door elsemiek

Bop
Supermarktketen Dirk gaat amokmakers filmen met bodycams

@8 Jij bent wel héél erg wantrouwend....

2 minuten geleden geplaatst door Bop

maarten1234
“Rusland is zich massaal aan het bewapenen”, waarschuwt Duitse defensieminister

rusland gaat lekker met z'n grondstoffen; goudprijs schiet ook omhoog dus genoeg resources voor rusland...

2 minuten geleden geplaatst door maarten1234

Bop
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@46 Je kunt er ook voor kiezen om dan maar helemaal niets meer te geven....

4 minuten geleden geplaatst door Bop

maarten1234
Supermarktketen Dirk gaat amokmakers filmen met bodycams

misschien niet direct identiteitsfraude - daar heb je meer puzzelstukjes voor nodig, maar kan zeker wel gebruikt worden bij ID verificatie waarb...

5 minuten geleden geplaatst door maarten1234

maarten1234
Supermarktketen Dirk gaat amokmakers filmen met bodycams

"In principe worden de beelden niet langer dan veertien dagen bewaard....wordt de bewaartermijn opgerekt naar vier weken." @6 @7 genoeg tijd dat...

23 minuten geleden geplaatst door maarten1234

wildersfan
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

Als Wilders premier wordt, dan moet Rutte naar hem luisteren. 😃...

26 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Querido not
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@45 Jij moet ook wel gezien hebben dat ik hem gesteund heb in het begin. Dat ik hem positief heb benaderd - dat ik hem geprezen heb - dat ik h...

30 minuten geleden geplaatst door Querido not

21st Century Guy
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@37 Dat lijkt me vanzelfsprekend , maar dit artikel gaat over Joden....

31 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

NK. App
Indian Teen NakedXx BoudiMallu Maria Hot VideosDirty Talk During SexAmatuer HotwifeCollege FuckfestNude TeatcherMagic Productions XxxHidden Camera Dressing RoomTaken PornDemon Slayer Manga PornMom Margo SullivanMegan Boone Sex TapeShortsex StoriesBrandie TaloreMom Sn PornHandjobgirlsSoccer Mom MilfMixed Wrestling VidGay Creampie GangbangFamily Nudists At HomeXnxx Com Video IndianAmanda Cerny Onlyfans LeaksDredd PornstarShekar4evrLiy RaderVideospornoxxxDesire DelucePhilly EscortsIce Spice PornPorn Black WidowSexex FreeXnxxvideoKelly Brook BoobsNova Flame XxxBigindiansexIntellifuckMatsha NiceNangi ImageCindy Crawford PornXratedBrother Fucks Sister PornBest Nude Celebs18 HentaiNude Porn StarsBigblackdick PornAdult Movie Adult MovieEat PussChanelle BluSadomasochistic PornPonografia GratisBlack Porn FreakSwapping Moms PornPornos SensuaisSpectsSex ZxxBig Boos PornChupa PeneTabuleyRicki RaxxSweeti FoxXxxxxxxxxbChina FuckingDever SexBodo Porn VideoRule34.videoPorn ComicksBouncing Titts GifXxx ChainaAldatma PornoSnapcoquineFamousryleighhWww Indiasex InAsia Carrera PornNaked Women AnalSpanknetPorn X VidVipbjBella Thorne Nude LeaksTo Love Ru NudeLeone HotAaliyah LoveStep Sister Big TitsMissalicewildPornos AmateursNew Porn VidroPorn OldHindi Porn MovieDesi Adult SexBangbus VideosBratty SexXxx Video Sanni LionPorn D.pWww.xxnxDani DimesBrave PornPorn BrustAsa Akira HardcoreXxx Of Ben 10Xnxx LesbianKelli Carter NudesSxe ComGirls Pussy ImagesSappfic EroticaAdulttime FutaHonoka MiharaLulu Chu AgeChandella Powell PornBaddiehibBoozocamDexter's Laboratory PornJyothika Tamil Movie ListCuckold Video HomemadeRenee OnlyfansHd Porn OStormi Maya NudeBig Dick TsBoomika Sex VideosQuinnfinite PornStar Wars NudePor HobGranny OrgiesVeronica Perasso LeakedBlack Sex Video DownloadPorn Free TsDolotta BrownJapanese Blowjob UncensoredKaylee Rae PornWrestling NakedAtoznudeBest Vr Porn GameFreeporn GrandmaMarwadi Open Sex VideoPorn In LaosNew Mallu Porn VideosSex CamBrurettevideoAngles WifeloversXxx Video MaGemma Arterton SexBrianna Love PornstarTv Show SwingersPorn RomamticJulia JavtubeDrunk Sex VideosPorn Video ComeBig Boobs Mom And Son XxxLittel Sister PornAria AlexanserXxxcxx