Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © PhotoNews

Hof van beroep: “Verbod op hoofddoek in Limburgse scholen is gerechtvaardigd”

Het hof van beroep in Antwerpen heeft beslist dat het verbod op het dragen van een hoofddoek in de scholen Atheneum Maasland (nu: GO! Maxwell) en de Nikola Tesla Middenschool in Maasmechelen gerechtvaardigd is. Het hof hervormt daarmee een eerdere beslissing van de burgerlijke rechtbank van Tongeren. Die had vorig jaar geoordeeld dat elf meisjes, wiens ouders een procedure hadden aangespannen, hun hoofddoek tóch mochten dragen. Hun advocaat overweegt cassatieberoep aan te tekenen. GO!, de onderwijskoepel van de Vlaamse Gemeenschap, reageert wel tevreden.

53 reacties

  • Liliane Vervliet

    4 jaar geleden
    Gino Denil :het integreren begint van uit het gezin :de ouders dus .Als de ouders zich blijven vastklampen aan de tradities van het land van oorsprong zal van integratie NOOIT sprake zijn ! Open je ogen man !
  • Moehmena Rahous

    4 jaar geleden
    Ik was 17 en de leerkracht wou mij uit de klas zetten omdat ik in de les een boerensjaaltje droeg (rood met witte bollen) als emotioneel symbool voor de band met mijn toenmalig lief. 't was te kiezen: sjaaltje uit of buiten... Zo hoort het, al van toen, en zo moet het blijven. Sjaaltje uit of buiten.
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Wat je er mee kan bereiken is dat ze hun dochters na de schoolplicht niet meer verder laten studeren. Of ze tijdens hun schoolplicht thuisonderricht beginnen geven. Dan ontneem je hen daardoor helemaal de kans om zich te integreren en te emanciperen.
  • eddy buttiens

    4 jaar geleden
    De juiste beslissing en deze dient gerespecteerd te worden. In ons land geen andere religiesymbolen welke onze samenleving verstoren
  • Patrick Moorthamer

    4 jaar geleden
    Als je je inschrijft in een bepaalde school dan weet je dat je je het reglement van orde is, dat gaat zo van a tot z ,zo kan iedereen afkomen met allerlei eisen.