Pieter De Crem.
Volledig scherm
Pieter De Crem. © BELGA

De Crem: “Steeds meer rechts-extremisten die het gebruik van geweld legitimeren”

"Naast de al lang gekende klassieke rechts-extremistische groeperingen is er een waarneembare toename van individuen en kleine cellen met rechts-extremistisch gedachtegoed die het gebruik van geweld legitimeren". Dat antwoordt minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem op een schriftelijke vraag van Carina Van Cauter (Open Vld).

23 reacties

  • Erwin Fiers

    4 jaar geleden
    Extremisme is het gevolg van neer te moeten knielen voor die hoge pieten met hun hoge weddes en vooral omdat de vrije meningsuiting geboycot.wordt.In een bepaalde context is geweld uiteindelijk de enige oplossing .Zie de film Daens .En de boerenkrijg.
  • Anne Callebaut

    4 jaar geleden
    De Crem weet goed wat er gaande is,maar hij moet het op een bepaalde groeiende groep steken die zeggen tegen deze domme politici waar gij toe hoort dat het genoeg geweest is.
  • Frank Kerstens

    4 jaar geleden
    Geen extremisten! Wel mensen die opkomen voor hun waardigheid en hun tradities en hun vrijheden! En mensen die er alles voor over hebben om die te behouden. De politici weten maar al te goed wat er mis is.
  • Roeland Van de Wal

    4 jaar geleden
    Ik lees hier steeds dat onze politici niet weten waar ze mee bezig zijn.Het tegengestelde is een feit.Als je ziet dat hetzelfde overal in het buitenland gebeurt laat je alleen maar vermoeden dat er hier bewust en systematisch gehandeld wordt.Vertrouw geen enkele politicus,maar dan ook geen enkele....Wat is er in godsnaam aan de gang???
  • Frans Peeters

    4 jaar geleden
    Omdat de bevolking het gepamper beu zijn en binnen kort de straat op zouden komen moet er een strijd gevoerd worden tegen de slachtoffers