RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Nederland

Grijs en nat, voor witte kerst moet je al gauw een dagje rijden

Scheveningen 2018: ook vorig jaar was er geen sneeuw te bekennen Beeld © ANP

Een grijze kerst met zo nu en dan een zonnetje, zo zou je de komende feestdagen het best kunnen omschrijven. En wie een echt witte kerst wil, moet een behoorlijk eind rijden.

Om maar met vandaag te beginnen: na een bewolkte ochtend is er in de loop van de dag ook zo nu en dan een zonnetje te zien. In het oosten blijft het bewolkt. Het is gemiddeld een graadje of 7, en de wind is vrij stevig.

Morgen wordt het nat en grijs, er trekt een flinke storing over het land. Kerstavond wordt buiig, en opnieuw is de wind krachtig.

Verkouden?
Lees meer
Verkouden? Dikke kans dat je nu al last van hooikoorts hebt

Eerste kerstdag best lekker weer

Overmorgen, eerste kerstdag, begint nog met wat buien, maar in de loop van de dag verschijnt toch de zon op steeds meer plekken. 's Middags wordt het een graad of 8 gemiddeld. Best een lekker dagje dus, ideaal om het kerstontbijt eruit te lopen.

Tweede kerstdag is, het wordt wat eentonig, grijs en bewolkt.

Zo werkt een witte kerst (want alleen sneeuw is niet genoeg)

01:12
Een witte kerst is niet zomaar een échte officiële witte kerst: daar zijn best een paar regels voor. Onze weervrouw Nicolien Kroon legt het je uit.

Hier is de kerst wel wit

En wie toch een witte kerst wil, zal er een flinke autorit voor over moeten hebben, zegt Nicolien Kroon van Buienradar. In noordelijke richting ligt pas boven de lijn Oslo-Helsinki een witte laag. En richting het zuiden zul je door moeten rijden naar de Alpen of de Pyreneeën om de eerste sneeuw te zien.