Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Straatroof met vuurwapen Korte Dijkstraat vastgelegd door bewakingscamera's

22 december 2019, 13.00 uur · Door Redactie

Een man is eind augustus in de Korte Dijkstraat in het centrum slachtoffer geworden van een gewapende straatroof waarbij een merktas van Louis Vuitton wordt gestolen. De overvaller is vastgelegd op beeld.

Als het slachtoffer op maandag 26 augustus rond 23:00 uur op de Korte Dijkstraat loopt, ziet hij vanuit zijn ooghoek twee mannen aan komen rennen. De verdachten komen vanuit de richting van de Nieuwmarkt. 

Vuurwapen

Eén van de straatrovers heeft een vuurwapen bij zich, hij richt hiermee direct op het slachtoffer. Hij wil zichzelf tegen de mannen beschermen, hierdoor ontstaat een worsteling. Het slachtoffer wordt meerdere keren op zijn hoofd geslagen. 

Buurtbewoner

Een bewoner van de Korte Dijksraat hoort het geschreeuw van het slachtoffer en doet de deur open om hem binnen te laten. De man vlucht naar binnen, maar de overvallers volgen hem. Eén van de twee gaat er vervolgens vandoor met de tas die het slachtoffer tijdens de worsteling heeft laten vallen. 

Veiligheidsgevoel

Het slachtoffer is tijdens de overval fors geslagen en moest daarvoor behandeld worden in het ziekenhuis. 'Wat hier gebeurd is, is dat iemands onbevangenheid en iemands veiligheidsgevoel letterlijk in een paar seconden wordt weggenomen en dat mag natuurlijk nooit gebeuren', vertelt politiewoordvoerder Esther Izaks in opsporingsprogramma Bureau 020.

Quote

'Iemands onbevangenheid en veiligheidsgevoel is in een paar seconden weggenomen, dat mag natuurlijk nooit gebeuren'

Esther Izaks, POLITIE

Vluchtroute

Eén van de verdachten vlucht richting de Oudeschans. De andere man gaat er vandoor richting de Nieuwmarkt. Deze verdachte is vastgelegd op beelden van een andere camera in de buurt. 

Signalement

De eerste verdachte heeft een licht getinte huidskleur en een dun postuur. Hij is ongeveer 1.85 meter lang. Op de beelden is te zien dat de man een donkere jas, een muts of capuchon, wollen handschoenen en een lichte broek droeg tijdens de straatroof. Zijn gezicht is niet te zien op beeld, omdat hij gezichtsbedekkende kleding droeg.  

Van de tweede man heeft de politie ook een signalement. De straatrover heeft een lichte huidskleur. Hij draagt een zwarte jas en een pet. Ook hij draagt gezichtsbedekking. 

AT5

Informatie over deze zaak? Neem dan contact op met de politie via de opsporingstiplijn: 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Meer afleveringen van Bureau 020 kijk je hier.