Translate

zaterdag 21 december 2019

Grootste Islamitische groep in Turkije kondigt publiekelijk aan dat vooraf bedwelmen van dieren tijdens de slacht acceptabel is

Halal slacht kan ook met bedwelming





Ismailaga Cemaati, de grootste islamitische groep in Turkije, heeft onlangs een video gepubliceerd over het slachten van dieren. Ze kondigen aan dat verdoven van dieren (ze bewusteloos maken voordat ze hun keel doorsnijden) acceptabel en Halal is. Het dier sterft  niet alleen en er stroomt nog steeds bloed uit, en dus zijn er geen belemmeringen voor het gebruik van verdovers bij dieren in Halal-slachthuizen.
Onze Turkse inspecteurs Asalet en Berker zijn de afgelopen 2 jaar verschillende keren met vertegenwoordigers van deze conservatieve groep Moslims samengekomen om hen uit te leggen wat verdoving is en hoe belangrijk het is voor dieren om stress en pijn te verminderen. Asalet en Berker deelden wetenschappelijke studies over verdoving met hen, gaven hen filmpjes over dieren die met en zonder verdoving werden geslacht en vroegen hen om dit onderwerp serieus te nemen.
Nu bracht deze religieuze groep een video uit waarin ze zeggen dat het verdoven van dieren Halal is. Dit is een zeer grote stap in het doorbreken van de misvattingen over de criteria van Halal en het verminderen van het enorme lijden van dieren tijdens niet-verdoofde rituele slacht.





Van Google krijg ik geen vertaling bij deze video lees via deze link waarom.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten