Trumps speech is absolute wake-up call voor Europa (hln.be)


HLN - Het Laatste Nieuws - Volg het nieuws op de nr1 nieuwssite in België, HLN.be brengt je het allerlaatste nieuws 24/24 en 7/7, uit binnen - en buitenland, evenals dichtbij met nieuws uit je eigen regio. ...

door Likopstuk in Buitenland  ·  140 Reacties

  • 17
  • 1475x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

het worden mooie tijden

3
101 godin sylvana

De massa immigratie zal stoppen daar.
Als de armen het beter krijgen, zullen de rijken moeten leren delen of mensen nu op 1 continent wonen of niet.

1
102 Aragon

@30 : Heeft Willem Post er verstand van dan? haha Je bedoelt die onbenul die er bij de presidentsverkiezingen faliekant naast zat......

2
103 Totuus

@45 : Ik moet zeggen dat je van de geschiedenis blijkbaar geen bal verstand hebt. De Middeleeuwen ware 1000 jaar van stilstand? Hilarische domme opmerking.

4
104 Totuus

@99 McCain, die fel anti Rusland en anti Trump is, die het rapport aan de veiligheidsdiensten heeft overhandigd, heeft verklaard (waarschijnlijk in een poging om zijn eigen huid te redden), dat het lek in de veiligheidsdiensten onderzocht moet worden en dat de verspreiding door media van ongefundeerde berichten schadelijk is voor de president.

De verhaaltjes dat Trump niet rijk zou zijn, enorme schulden zou hebben, zijn uit een grote duim gezogen, het vermogen van Trump wordt geschat op 10 miljard, daarnaast zijn vele leningen inversteringen voor bijv. verbouwingen die zich dubbel en dik terugbetalen: https://www.quora.com/Is-there-any-evidence-that-Donald-Trump-is-actually-broke

2
105 Proemevla

@49 : En jij hebt bewijs dat Trump de Donals Duck niet begreep? Trump heeft meer verstand in zijn grote teen dan jij in je hersenpan.....dat is zeker.

2
106 Totuus

@53 : Dat zagen we ook bij Obama, Clinton, Bush etc etc. Wat is nieuw?

3
107 Totuus

@55 : Hij heeft gelijk: je bent een drama-queen.....en een linkse fascist gezien je taalgebruik.

2
108 Totuus

@56 : Welke buit? Je raaskalt.

2
109 Totuus

@94 komt ze weer aan met een hoax. Waarom ben je weer terug? Je had beloofd hier te zullen verdwijnen. We hebben al jouw onzinnige, waardeloze, leugens en halve waarheden echt niet gemist hoor.

2
110 Totuus

@99 "Hoax en leugens. Maar weet jij veel.

2
111 Totuus

Zou mooi zijn als de EU meer een eigen beleid gaat voeren en hierdoor sterker wordt en meer een eenheid. Zou een mooi bijeffect kunnen zijn van een baviaan als president.

1
112 Dutchy

Voor of tegen Trump ...
Dit gaat ook verandering in Europa te weeg brengen! Het zal me absoluut niet verbazen als Europese regeringen ook gedwongen zullen worden om voor eigen volk op te komen. Het morrelt al jaren bij de gewone burger en het establishment blijft het maar wegwuiven als populisme of reacties van mensen met een laag IQ.

De EU is er allang niet meer voor een vreedzaam Europa maar beschermheer van de grote ondernemingen en banken en dat is niet houdbaar.

0
113 Garp

-
Het kunnen mooie tijden worden voor de USA.
Maar eerst nog maar zien of Trump het allemaal waar kan maken.
De gedachte om de macht weer terug te geven aan het volk is heel mooi.
-
Het EU establishment zal het nu bezuren zonder de neoliberale vriendjes van de USA.
Als Trump slim is dan zorgt hij dat hij de neoliberalen in de USA zo snel mogelijk en zoveel mogelijk beteugelt. En dat is goed nieuws voor Europa.
-
Maar de vrijheidsstrijd van het volk moet in Europa nog plaats gaan vinden. De neoliberalen van de EU zullen niet zonder slag of stoot hun macht opgeven. Zij zullen alles uit de kast halen om de macht te kunnen behouden.
-
De Nederlandse verkiezingen in maart zouden best weleens de vrijheidsstrijd in Europa kunnen inluiden. Ik hoop dat wij in Nederland weer een trots volk gaan krijgen net zoals in de US.
/-
-

0
114 MrCally1

@113
Imo is het al te laat, de tendens waarbij mensen het rampzalig beleid niet meer pikken is hier begonnen (in Europa), in heel Europa verloren bestaande regeringsclubjes vertrouwen en kiezers, Brexit was daarbij eigenlijk al een heel groot teken aan de wand.
De reactie van de politiek is geweest om te veroordelen en te stigmatiseren en gewoon doorgaan met hun beleid, acties van Merkel die totaal ondemocratisch waren en die nog meer ellende hebben gebracht, hebben deze beweging alleen versterkt.
De verkiezing van Trump is een aardverschuiving omdat ze van invloed is op de hele wereld, het is gedaan met globalisme en imperialisme.

1
115 Proemevla

@115 " het is gedaan met globalisme en imperialisme.". Was dat maar waar, maar multi's gaan daar waar ze het goedkoopst kunnen produceren, in de lage lonen landen dus. Anders kunnen ze niet concureren en gaan ze uiteindelijk failliet of worden over gekocht.

1
116 B55

** gebruiker verwijderd **

De bangigheid van Europa is het resultaat van decennia lang achter de VS aan huppelen.
Nu de VS, en terecht, meer tijd in zichzelf gaat steken, wordt Europa bang.
Ik hoop dat het uitmondt in het uiteenvallen van de huidige EU en weer ieder voor zich, zoals de VS.

117 verwijderd9139144

Wat er de laatste decennia is gebeurd is dat de productie van veel Amerikaanse producten naar het buitenland is verplaatst omdat daar mensen (inclusief kinderen) werden uitgebuit om tegen een hongerloon bijvoorbeeld telefoons in elkaar te zetten. Daar hebben de Chinezen heel veel geld mee verdiend maar de Amerikaanse fabrieken konden hun deuren sluiten. Dat is iets wat Trump terecht oneerlijke concurrentie noemt. Er zal uiteraard handel blijven bestaan met Amerika maar die handel moet voor beide partijen voordeel opleveren. Het dumpen van veel te goedkope producten uit Azië is niet in het voordeel van Amerika. Die producten zijn uitsluitend zo goedkoop omdat er mensen in China worden uitgebuit en daar willen de Amerikanen uiteraard niet mee concurreren.

Wat Amerika dus zal doen is in eerste instantie de invoerrechten van producten verhogen van landen waar de handelsbalans enorm scheef is. Hij weet dat als hij de invoerrechten voor Europa zal verhogen dat wij het zelfde zullen doen en aangezien de balans tussen de VS en de EU redelijk normaal is zal dat weinig effect hebben. Hij weet echter dat de VS weinig exporteert naar China maar wel heel veel importeert uit China. Daar zal een verhoging van de invoerrechten heel veel welvaart voor de Amerikanen opleveren.

Daarnaast heeft Trump wel degelijk een punt dat hij niet langer bereid is om gratis allerlei militaire middelen ter beschikking te stellen aan de rest van de wereld. Onder zijn voorgangers was het zo dat de Amerikanen heel graag de politieman van de wereld wilde zijn. Dat koste veel geld en het leven van Amerikaanse soldaten. Wat heeft dat de VS opgeleverd? We hebben een NAVO en daarin is afgesproken dat ieder land een deel van zijn BNP gebruikt voor defensie. Het probleem is dat veel landen zich daar niet aan houden. Het is wel lekker makkelijk om de grote jonge uit te hangen als je grote broer aan de andere kant van de plas je toch wel zal beschermen als het mis gaat. We zullen in Europa ons weer moeten gaan bewapen als we de Russen niet hier op bezoek willen hebben. En dat is terecht want waarom zouden we er op moeten vertrouwen dat de Amerikanen de hete aardappels uit het vuur halen?

Verder cybersecurity. Amerikanen steken heel veel geld in research van producten. Dat is weggegooid geld als de Chinezen vervolgens al die data weten te stelen via hacks. Op die manier lijken miljarden te worden gestolen terwijl ze het niet eens door hebben. Als je je wilt beschermen tegen dat soort landen dan zul je je beveiliging op orde moeten hebben.

Tenslotte "law and order". Wat we zien in Amerika is dat in veel achterstandswijken de gangs de dienst uit maken. De politie durft er al nauwelijks meer naar toe. Als je afrekent met de criminelen en de kinderen weer gewoon naar school gaan dan zorg je weer voor een betere samenleving.

0
118 RazorBlade

@116
Multi's gaan uiteraard altijd op zoek naar maximale winstmarges, elk bedrijf doet dat.
Trump haalt een streep door globalisme door importheffingen en begunstigingen van bedrijven in eigen land.
Verder is hij tegen verdragen als TTIP die alleen gunstig zijn voor grote bedrijven, die een einde maken aan soevereiniteit en democratie.
De invloed van de VS is globaal, betekent een ommekeer in dit globalisatie gebeuren.
Daarbij zegt Trump, simpel gezegd, zoek het je zelf maar eens uit, we hebben lang genoeg politie agentje gespeeld.

Andere landen zoals China, maar ook de EU hebben hier vooralsnog geen antwoord op omdat ze allemaal nog in de droom leven van een verdergaande globalisatie en afbreken van grenzen (afbreken van soevereiniteit) maar nu gedwongen worden op eigen poten te gaan staan.

1
119 Proemevla

@119 Wat ik begrepen heb, is Trump niet tegen TTP of NAFTA, maar wil hij een herziening van die verdragen zodat het gunstig is voor VS.

0
120 B55

De multinationals zoeken steeds de goedkoopste arbeiderslanden op voor een maximale winst.
De landen die worden verlaten worden daarna armlastig via werkloosheid, maar dan kan men daar ook de goedkoper-lonen-producten niet meer betalen.
Het is een piramidespel waar aan het eind iedereen in de problemen zit

0
121 Mollevanger

* Verwijderd door de redactie *

122 Chat Baker

@122 Oh, jij weet ook al waarom JFK vermoord werd? Zelf 'uitgerekend', of weer van één of andere domme samenzweringssite?

5
123 LanCaster

@117
(...) weer ieder voor zich, zoals de VS.
Je realiseert je wel dat de VS een afkorting is voor Verenigde Staten? Dus dat het bestaat uit aparte landen die ook veel macht uit handen hebben moeten geven aan Washington? Deze laatste is niet alleen de hoofdstad van het land maar ook het politieke centrum van de gehele Verenigde Staten; vergelijkbaar met Brussel voor de Europese Unie.
Ik ben zelf geen Trump fan maar geloof wel in hem. Ik denk dat hij ons nog best kan verrassen met zijn politieke bekwaamheden.

2
124 Stella1989

@120 Trump is vanaf het begin fel gekant tegen verdragen als TPP, TTIP, NAFTA, hij wil individuele vrije handelsverdragen, dus bilaterale verdragen:

1
125 Proemevla

Trump in het Westen
Putin in het Oosten
Moslimterroristen in het Zuiden.

Tijd om de EU op te heffen jongens!

Not!

De tijd van spielerei ist vorbei.

De huidige tijd vraagt niet om het afbreken van de EU.
In tegendeel.

Zelfs premier May van de UK heeft dat begrepen . . .
.

2
126 hippodepippo

@117 ,
Je eerste zin: helemaal mee eens. Onze grote broer Amerika gaat niet zo lekker...'help help wat moeten we nou'......het is te triest voor woorden, nou dan gaan we maar weer Trump afmaken:
- een paar maanden geleden was hij nog 'racist'
- toen was hij een 'verkrachter'
- daarna had hij stiekem met Putin in bed gelegen
- ......

(of course zijn opmerking over vrouwen was niet best....toegegeven, maar geloof me, er lopen veel grotere klootzakken rond onder politici dan hij....)

3
127 JanHammer

@127 Moeten we nu al blij zijn dat er nog grotere klootzakken rondlopen? Is het dan ineens niet zo erg meer? Tsss.

2
128 LanCaster

@127 "(of course zijn opmerking over vrouwen was niet best....toegegeven"
Hij heeft gewoon gelijk gehad met zijn opmerking over vrouwen, de waarheid is niet altijd netjes.

2
129 ijskonijn

Als vrouwen teveel macht krijgen gaan ze Trump aanpakken en laten het echte gevaar, moslimfundamentalisten de booslims en de ploflims ongemoeid.
Vrouwen hebben het spijt me te zeggen de meeste leiding nodig.

5
130 Arthur2000

@130 living in the 1830's question

0
131 Dutchy

* Verwijderd door de redactie *

132 Chat Baker

* Verwijderd door de redactie *

133 Chat Baker

@116 : En daarom wilt u graag hier de lonen drukken? En wat als de Chinezen en India daar weer onder gaan zitten? En dan wij weer, en dan zij weer? Moeten wij uiteindelijk van 2 dollar per dag leven zoals in Afrika? Wilt u dat?

Je moet niet willen concurreren op de laagste inkomens, maar juist op de hoogste, in de top wel te verstaan. Dan krijg je automatiseerders hier die meer winst per verkocht produkt genereren. Alleen die netto winst belast je dan, en daarvan bekostig je de rest. Een vlakke taks voor alle netto winst, dus hoe meer netto winst diegene maakt, hoe meer die overhoudt, zoals het hoort. Iedereen "incentive". Dan specialiseer je je in het lage lonen segment op operators, zoveel mogelijk, in plaats van mensen die veel lichamelijk zwaar werk doen of veel werk dat weinig opbrengt per uur, met de hand, en het hele land gaat vooruit. Je kunt dan zelfs gaan denken aan basis-inkomen zonder dat er mensen zich benadeeld hoeven te voelen.

0
134 Wendel

@132 Daar gaan we weer met YT 'literatuurverwijzingen'.
@133 Hoogleraar? Uit welke duim komt dat nu weer?

0
135 LanCaster

* Verwijderd door de redactie *

136 Chat Baker

* Verwijderd door de redactie *

137 Chat Baker

@136 gewezen 'Asst and Assoc Prof'. Hij is en was dus géén hoogleraar.
@137 En ook een Castro bewonderaar. Een warhoofd dat al een moordpoging op z'n geweten had voor de moord op Kennedy, en daarna ook nog een moord pleegde. Onschuldig als een lammetje.

1
138 LanCaster

* Verwijderd door de redactie *

139 Chat Baker

@139 Dus hij was inderdaad geen hoogleraar, probeer je hier omfloerst te zeggen? Wat een zielige poging wat krom is recht te doen lijken.
En Oswald was geen agent, wel een loser. Je hebt geen flauwe notie, je kletst maar wat obscure sites na.

2
140 LanCaster

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bleke Betty
Column | Probleem: de woningmarkt is saai

Betaalmuur.Saai? Het is een slagveld waar men elkaar bijna te lijf gaat voor een paar vierkante meters en een dak en een schuld die bijna ni...

1 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Syria’s Kurds face ISIS threat, US indifference as Turkey destroys critical infrastructure

...."“Onze schapen sterven; onze kinderen worden vergiftigd door de dampen”, zegt Hasan Abdallah, een Arabische boer in de stad Tell Brak, t...

1 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Een dienstplichtbrief voor mijn dochter, dat is schrikken

En weer achter een betaalmuur. ...

1 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Islamofobie in Duitsland sinds vorig jaar verdubbeld - de Kanttekening

@159 Mispoes. De angst is irreëel want de spin mag dan bestaan maar de angst ervoor is onnodig omdat de angst op niets gebaseerd is. Een p...

1 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
‘Geen reden aan te nemen dat Russische leger veel sterker is geworden’

Christ kan beter zijn Klep houden. Het is ook bij hem een natte vinger in de wind. Daarbij kan je beter iets overschatten dan onderschatten. Dus...

2 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Sarcoff
Johan Derksen kraakt Sywert-interview Op1: ‘Hij is zo glad’

@4 Je moet toch wat om de laatste kijkers van de buis weg te jagen....

2 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
‘Geen reden aan te nemen dat Russische leger veel sterker is geworden’

Ik heb helaas niet ze veel vertrouwen meer in de zogenaamde westerse experts.Ze zijn wel meesters in miscalculatie....

2 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Bleke Betty
Tim (20) stapte vanwege pesterijen uit het leven, nu liggen er voor Twentse politiebureaus tegels tegen pesten

i.pv die bespottelijke walgelijke lentekriebels, kunnen ze beter behalve Taal en rekenen ook assertiviteitstrainingen geven, jongeren va zeg 6 j...

2 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@103 Wat een desinformatie. Decennia geleden werd het verboden om nog langer ambtelijk de religie van iemand vast te leggen. Dus die 5% mag je...

2 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Nieuwslezer
Muziekdraadje

Picture This - Act of Innocencehttps://www.youtube.com/watch?v=CVTgvAzQQRo...

2 uur geleden geplaatst door Nieuwslezer

NK. App
Archana Sharma MoviesCamille Winbush PornClaire Evens PornTamil Fuck SexPornmom SonWife First DpHazey HayleyTransbellaSex Doll ShopCelebs Sex VidsTessa Lane X VideoAmerican Dad Gay PornXxx Videos Indian MomPlugtalk PornCuckoldjoiPorn IdeoLatino PornographyColegge PornNaruto Gurls NakedBritt Blair Gets All Her Holes Filled By 4 CocksXenia WoodSexy Dance SexBokep Indo 18Inestagram PornOverwatchpornHow To Suck DickHuge Cock WorshipXnxx Mms DesiAnne Hathaway Sex Video18andabused PornSlutbayDp Sex VideoReona Kirishima UncensoredRough Hot PornFytppGif Sexy NudeHot Chicks In PornHindi Mein SuhagratAria SkypornAzumi MizWww B Grade Movie ComPorn Video StripAmish Oil ChangeChristy Hemme NudeSex Hindi ComicsSsis-858Stella CoxsPassed Out NudeSearch For PornhubLorg PornManila EscortSex Videos All CategoriesBest Telegram Porn ChannelsBest Mms PornTommy Gunn PornJapanese Teem PornLemon Party PornPorn DineroXxx.cartoonpornSkyeaveryCamcontactsAlly Lottie Only FansKateryn Winnick NudeSkyla Novea NudeKevin Leonardo NudesHot And MeanHolly Halston PornstarPorn Huge Natural BoobsRedxvideosTelugu Xxnx VideoMilf ToysDorisbebeImagfapMms Sex VideoXxx Video SongXmaster Indian SexNadigai Sex VideoPorn.beSindhu Blue FilmSexi Vidio HdSex Video Film VideoTop Porn SitesRowan Blanchard NudeDesisexividioSamatha FlairFlirt SqurtsExtreme Ageplay AudioTeenage Lesbian Seduction PornFilms Pornos VidéosPorn Caseiro AmadorIndian Teen Girl XvideoRiley Reid Melissa MooreRussian MilfLesbian Porn StoriesNude On StickamCenas De Sexo CaseiroSommer Ray NudesXnxx HarderGates Macfadden NudeCollege Xxx ComBoudi Sax VideoSunny New Sex VideoBombay Hot SexBhabhi HandjobCogiendo Con Mi CuñadoCamila Torres PornSexo Gratis GayHeerleader PornNhentai Gyaru258pornSarah Calanthe PornAlina Rose LeaksBangbros Hd PornChudail Ki VideoDani Daniels Hd Video DownloadDrugged Gay PornAlinty Onlyfans LeakedVideo Sexo TravestiCum Holy GrailTürkçe Alt Yazılı PorrnoNewest Nude CelebrityHindi Dubbed HentaiIndian Desi Girl NudeTits SlapCade.madoxxBipasha Basu NudeMallu Bhabhi Sex ComVirus Free Porn SitesNaked African Tribe WomenBecky Whyte Pornسكس العربKriti Sanon XxxxBoudi ChodaHd Standing PornWrestlingbondageX Video OnlyfansThree SomeKafka PornRule34.xxxMilfporn TwitterEmma Watson P O R NXxx PhotoMiakhalifa OnlyfansOliviamybaeBrother And Sister Xxx Sexy VideosBaixar Filme PornográficoXxx BrazzelPanu XKerala Ammayi SexBreast Massage Video