Ridouan Taghi had mogelijk ook verblijfplaats in Brussel

De rechter-commissaris heeft vandaag het voorarrest van een 45-jarige Amsterdammer verlengd. De man werd maandagavond samen met vijf andere verdachten opgepakt in het onderzoek dat volgde in de nasleep van de arrestatie van Ridouan Taghi.

De andere vijf verdachten zijn gisteren reeds in vrijheid gesteld, zo meldt het openbaar ministerie. Het gaat hierbij onder andere om de zus van Ridouan Taghi. De politie hield maandagavond in totaal zes verdachten aan in Vianen, Amsterdam, Utrecht en Huis ter Heide. Het onderzoek naar de vijf verdachten die inmiddels in vrijheid zijn gaat gewoon door.

De Amsterdammer waarvan het voorarrest is verlengd wordt er onder andere van verdacht in de periode van 2015 tot en met 2018 vermoedelijk een appartement in Brussel te hebben gehuurd voor Ridouan Taghi. De maandelijkse huur van 4300 euro is de eerste zeven maanden contant afgerekend. Ook de borg van 25.800 euro is door de verdachte contant betaald. Bij het doorzoeken van de woning van de verdachte en nog een tweede adres in Amsterdam is maandag beslag gelegd op telefoons, laptops, een kostbaar horloge, 14.100 euro contant geld en bijna 1,5 kilo hasj.

Gisteren werd bekend dat Ridouan Taghi in de nacht van woensdag op donderdag is overgebracht van Dubai naar Nederland. Hij is het land uitgezet als ongewenste vreemdeling omdat hij op niet rechtsgeldige wijze het land was binnen gekomen. Inmiddels zit hij in de EBI in Vught.

Lees ook:

Ridouan Taghi aangehouden in woning Dubai

Zes aanhoudingen gelinkt aan Taghi in Vianen, Utrecht, Amsterdam en Huis ter Heide

Taghi zit al in EBI in Vught

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.