door goudisgeengeld in Economie  ·  39 Reacties

  • 42
  • 1162x gelezen
Reageer met een Emoji
2
1
12
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

** gebruiker verwijderd **

Goeie glazen bol had Thatcher !!

1 verwijderd9139144

* Verwijderd door de redactie *

2 Yisrael 2.0

** gebruiker verwijderd **

Kattekwaad, hoe krijg je het uit je bek...
Het is gewoon tuig, en dit soort fratsen worden gewoon erger.

3 verwijderd9139144

* Verwijderd door de redactie *

4 Berenburg Blues

** gebruiker verwijderd **

@3 : sorry, verkeerd draadje.

5 verwijderd9139144

Soms had dat wijf wel goede ideeën. De UK kan blij zijn dat ze nooit mee hebben gedaan aan de euro. Dat maakt de Brexit een stuk gemakkelijker.

7
6 samcash

Een waarschuwing vanuit het verleden, waar de malloten van de EU niet naar wilden luisteren
En ze had toen, en nu is dat gebleken, volkomen gelijk.

6
7 Marrie

Overdrachtsunie met andere middelen.

De woorden van Thatcher moeten worden gezien in samenhang met de crisis in het Europese Monetaire Stelsel van 1992/1993 , toen o.a. het pond sterling door George Soros ten val werd gebracht tot buiten zijn toegestane bandbreedte.
Op 17 september 1992 verlieten het Britse pond en de Italiaanse lire het EMS.
Nog op 2 augustus 1993 was de Ministerraad van de Europese Unie gedwongen de binnen het EMS toegestane schommelingsmarges van 2,25% te verbreden naar 15%. Een bandbreedte van 15% naar beneden en 15% naar boven, dus 30% totaal, geeft al aan dat het EMS 6 jaar vóór de start van de girale euro ( 1999) geen stelsel was en kon zijn.
De euro was nimmer bestand tegen crises.

Bernard Connolly , voormalig hoofd van de Brusselse afdeling die verantwoordelijk was voor het EMS en monetaire zaken (bij de Europese Commissie), schreef in 1995 het boek The rotten heart of Europe. Hierin werden de plannen voor de Europese Muntunie geroosterd.

Norbert von Kunitzki schreef in 1996 o.a. De Fata Morgana van de Europese Muntunie, waarin hij, hoewel voorstander van een Europese munt , reeds voorspelde , hoe de euro zou leiden tot crises en tot landen en volksdelen die zich van EU en hun nationale politici zouden afkeren.

Zowel Connolly als Kunitzki baseerden zich simpelweg op de wetenschappelijke kennis die over muntunies voorhanden was en hun gevolgtrekkingen daaruit waren niet wereldschokkend.


Thans zien we binnen de EU een ruk naar beleid tegen klimaatverandering.
Men suggereert een noodsituatie, want nood breekt wet.
Tegelijk beschouwen de sociaaldemocraat Timmermans en de Commissie von der Leyen klimaatbeleid als een verdelingsvraagstuk, waarbij sterkere landen moeten betalen voor zwakkere. De klimaatnood mag bestaande Verdragen breken.
Kort gezegd, het lijkt er sterk op dat waar de Overdrachtsunie Noord - Zuid is vastgelopen op verzet van burgers, men nu de omweg van klimaatbeleid kiest om hetzelfde doel te bereiken.

10
8 duurendaal

* Verwijderd door de redactie *

9 RussianBot

De Ruyters zeggen: "Helaas jongens en meiden, dat gaat nooit gebeuren want de EU wil koste wat kost doorgaan met het vernietigen van Europa.

VERDEEL EN HEERSCH is al zo oud als de weg naar Rome (via Apia) en deze tactiek werkt nog altijd blijkbaar. Las als wij burgers aansturen op een keiharde confrontatie, dan is er misschien een kans en anders blijft u zich te pletter werken en houd geen stuiver over omdat deze Molog alles van u af zal stelen !"

7
10 De Ruyters van Michiel

* Verwijderd door de redactie *

11 Sydney

Denk dat deze vrouw het meesterwerk van R.Coudenhove-Kalergi gelezen had. Zoals wel meer goede leiders. Het is dan ook een makkelijke voorspelling om te maken voor rationele mensen. Net zo makkelijk als dat de massa import tot de ondergang van Europa gaat leiden. En Tatcher was een unieke vrouw. Rationeel als Marie Curie, of een man. Ik betwijfel of ze een clitoris had, en als dat zo is, was ie vast zo groot als een micro penis.

8
12 whiteracistmisogynist

@12

Dat staat ongeveer gelijk aan jouw herseninhoud..?

17
13 Gremdaat

@13
Ik denk eerder aan dat van jou. Argumentatie en weerwoord ter omvang van een clitoris. Of nee, nog minder. Typisch intellectueel failliet links. 1 regeltje in een poging to belediging. 3 strikes is out.

4
14 whiteracistmisogynist

Klopt Dijkhof /Gremdaat en Rutte hebben al een hersenafwijking door de Euro

1
15 Bollieboos




In 1990 Thatcher warned that the Euro would end European democracy

1
16 Ogod

* Verwijderd door de redactie *

17 grv

@7 Voor degenen die deze beslissingen nemen maakt het toch geen moer uit: die verdienen veel meer dan genoeg!

1
18 yadasampati

@10 Het vernietigen van de individuele naties en volken in Europa ja, maar niet Europa zelf natuurlijk. Daar willen ze juist een superstaat van maken. Supereng dus.

1
19 yadasampati

Het was toen al een reactionaire heks uit vervlogen tijden. De meeate Britten juichten, toen ze de pijp uitging ("The Witch is dead")...

De unie brengt al 70 jaar stabiliteit, en de Euro is alleen een probleem in de hoofden van de geïndoctrineerde populistenkudde.

Overigens moest de term Euro nog worden bedacht, in 1992

20
20 Biesbush

Snif, snif. En jawel hoor. Een complottheorie draadje. Zucht.
-
Thatcher had gelijk, als ze de euro zouden invoeren zoals de politiek toen geregeld had. Daarbij zijn landen als Griekenland, Spanje en Italië via kunstgrepen (boekhoudkundige spagaten) toegelaten. Die landen hadden nog jaren buiten de unie gehouden moeten worden. Dat blijkt wel uit het feit dat Polen het vele maken beter doet dat een van de boven genoemde landen. Nu is het al zo dat voor werkzaamheden in Polen beroep wordt gedaan uit mensen uit Oekraïne.
-
De volgende lading arbeidsmigranten zullen waarschijnlijk Roemenen zijn.
-
Je zou het bijna als een wetmatigheid kunnen zien. Hoe zuidelijker een land ligt, hoe groter de economische wanorde.
-
Hoe beter het met een land gaat. Hoe kleiner de werkeloosheid hoe minder arbeidsmigratie uit dat land. Dus een stimuleringsfonds om de arme regio’s die er alles aan doen om het hooft boven water te houden, economisch op te krikken zie je ook binnen een landen zelf. Wat alleen maar twee winnaars heeft. Maar landen die bij toetreding er een potje van maken en het zelf al economisch niet op orde heeft zal dat ook niet doen als het geld krijg. Integendeel zelfs.

9
21 Suikerbeessie

@20 De unie bestaat geen 70 jaar! Het kolen en staal verdrag en de EEG waren slechts economische samenwerking tussen landen en geen politieke opheffing van landen. EU liefhebbers plegen altijd geschiedvervalsing! En ook hebben we geen 70 jaar vrede: in de jaren negentig viel Joegoslavië uit elkaar na de dood van Tito wat leidde tot een bloedige burgeroorlog die jaren duurde.

Overigens was men inderdaad bang voor herhaling van WO2. Oorlogen vinden bijvoorbeeld plaats doordat 1 Europees land rijk is en het buurland niet. Het buurland trekt dan met een leger dat rijke land binnen. Maar binnen de EU hebben we daar de transferunie voor! We hebben nog steeds oorlog, een financiële oorlog, doordat er continu geld van noord naar zuid moet. Het noorden wordt financieel leeg getrokken door die Euro munt.

3
22 Conradijntje

@22 Ja, fijn dat je me ff op de onbelangrijke inconsequenties wijst. En waarna je zelf even leuk uit je nek gaat kletsen over het arme zuiden dat het rijke noorden zou drainen. Populistische bullshit.

"Oorlogen vinden plaats omdat een land rijk is, en de ander niet"... Haha, echt? Nee, totaal niet waar.

12
23 Biesbush

Aardig om weer even terug te zien. "Zij wisten niet wat zij deden."

2
24 Sense

@23 Gelijk op de man spelen is nogal een zwaktebod. Ik heb overigens Margaret Thatcher aan mijn zijde dat één munt voor alle Europese landen leidt tot een oneindig durende transfer unie van noord naar zuid. Ook heb ik diverse artikelen van Duitse economen gelezen die dit bespreken. Deze kapitale fout staat overigens los van de merites van de EU.

0
25 Conradijntje

@23
All wars are bankster wars. Alleen Iran en Noord Korea nog. Irak 1990, gevolg Rothschild owned bank. Syrie, gevolg Rothschild owned bank. En al sinds Napoleon worden beide kanten gefinancieerd door Rothschild.

https://www.scionofzion.com/federalreserve.htm

@25
Dat klopt, en daar grossieren linkslichtgewichten hier in. Precies wat je verwacht bij een failliet wereldbeeld drijvend op gutmensch punten onder de eigen soort.

2
26 whiteracistmisogynist

@26 All wars are bankster wars.

Dat klopt. Ook Hitler moet gefinancierd zijn geweest door een waarschijnlijk joodse Manhattan bankier. En landen die de petro dollar niet ondersteunen zijn schurken staten en kunnen nucleaire destructie verwachten. Daar draait overigens een film over - een soort van draaiboek - hoe snel we in WO3 zitten als de dollar valt. En ook de EU is uiteindelijk gewoon maar een filiaal van een Manhattan bankier. Niet voor niks dat deze bankiers zichzelf als godenzonen zien die leven scheppen en kunnen wegnemen,

0
27 Conradijntje

@27
Naadje perfect. Hetzelfde groepje dat de koude oorlog kunstmatig op gang en aan de gang wist te houden, voor maximale verdeeldheid en spanningen onder goyim. Zo mogen ook cultureel marxisme zonder een strobreed in de weg gelegd te worden over ons uitrollen. Ze spanden ons ook voor het karretje om zo het eigen heilig land te kunnen stichten om vervolgens als nazi's tegen Palestijnen te keer te gaan. En al sinds de tijd van de Romeinen hetzelfde gedrag: stiekem zo veel mogelijk geld bij ons wegjatten en net doen of ze vrienden zijn, de reden dat ze speciale wetten nodig hebben. Niet het zieligste jochie, maar het meest achterbakse jochie van de klas. Onze Pavlov hondjes op links reageren meteen fel en springen in de bres voor mensen die nooit een seconde na zullen denken hetzelfde voor ons te doen.

Het is zo overduidelijk allemaal dat Banksters de wereld regeren en niet Gangsters, maar ja, ze zijn dan ook het meest bedeelde volkje qua intelligentie. Ze gaan vast een reden vinden om witmans Iran en DPKR te laten aanvallen in de toekomst. Geld maakt meedogenloos.

2
28 whiteracistmisogynist

Al sinds het ontstaan van de financiële banken hebben ze de macht over de wereld zoals zij die willen hebben. De VN, de EU, USA en goede doelen bedrijven zijn o.a hoofdzakelijk de elitaire groepen die dit met veel energie ondersteunen en bespioneren met het uitbrengen van rapportage. In vergelijking is de kerk van Rome ook zo opgezet. Zie het als kringen. Eerst de vrijwilligers, dan de kapelaan dan de pastoor, dan de bisschop, dan de Kardinaal. Een oplopende rapportage richting leiding van Rome. Soms zit er een kink in de kabel en dan volgt daar een grote bijeenkomst op om de zaak weer even sturing te geven.

0
29 Verwonderd

Een aantal dagen terug stond er op Project-syndicate een artikel over de Europa. Even een paar zinnetjes uit het stuk, over hoe wij worden verhandelt.

Europe’s Age of Humiliation,
The European Union is ending 2019 seemingly helpless and resigned in the face of its biggest challenges. If this stagnation continues, the only question is whether Europe will become a satellite of the United States or of China.

Chinese investors are buying Europe’s best factories (including the pearl of German robotics, KUKA) and its largest ports (including Duisburg in Germany, the world’s largest inland port, and Piraeus in Greece). They are signing unequal economic agreements and gradually conquering the EU, beginning with the weakest links, namely Eastern and Southern Europe – and, in particular, Hungary, Greece, and Portugal.

Worse, there is no reaction from Brussels.
https://www.project-syndicate.org/commentary/european-union-looks-like-weak-china-humiliation-by-slawomir-sierakowski-2019-12

1
30 Heapak

@24
Inderdaad een interessant filmpje, dat aan duidelijkheid niets te wensen overlaat.

0
31 Marrie

@20 Biesbush

Uw stellingname druist in tegen zowel de stand van de wetenschap/kennis omtrent muntunies als de ervaring in de praktijk.

De stabiliteit in Europa is vooral gebracht door de NAVO en de Verenigde Staten, die de integriteit van het Europese grondgebied garande(e)r(d)en.
De weigering van Europese lidstaten , zoals Nederland en Duitsland, om aan hun bondgenootschappelijke verplichtingen binnen die organisatie te voldoen, is een bron van instabiliteit. Zeker onder een Amerikaanse president die grillige uitlatingen als pressiemiddel in onderhandelingen gebruikt.

De Euro heeft de Nederlandse belastingbetaler veel geld gekost. Denk aan de miljarden voor Griekenland (meer dan 20 miljard Euro), Spanje , Portugal en Ierland. (De PIGS.)

Er is na 2012 een steunfonds , ESM, opgericht, dat een inbreuk betekent op het oude Verdrag rond de Muntunie. waarbij ieder land zijn eigen broek moest ophouden. Anders zouden de obligatiemarkten het werk moeten doen dat vroeger met name de valutamarkten deden.
Nu zitten de burgers van de Muntunie opgescheept met 2 parallelle verdragslijnen die tegenstrijdig zijn. De belastingbetaler is zijn toekomst dus niet zeker. Oude beloften zijn verbroken.

Voorts is de Euro ons na 2008, 2009 gepresenteerd als de redding van het Nederlandse financiele systeem. In 2008 viel Fortis- ABNAmro om: AEGON, en ING dreigden technisch te failleren (ING moest 2 maal gered worden : oktober 2008 en januari 2009). Eerder ging in 2007 NIBC al technisch failliet.
De zaak ligt echter anders. Doordat binnen de Euro Muntunie de valutagrenzen waren opgeheven, gingen Nederlandse financiële instellingen volop investeren in buitenlandse (staats)obligaties en in de derivatenproducten, die achteraf levensgevaarlijk bleken. ABNAmro had een eigen afdeling waar men zulke derivatenproducten zelf bouwde op basis van rommelhypotheken die men in de VS had gekocht.
Het Ministerie van Financien moedigde de Nederlandse financiele sector hierin aan, want Amsterdam moest weer gaan meetellen. Immers in de jaren 20 en 30 kende Amsterdam de op 4 na grootste financiele markt ter wereld en had de meest internationale beurs. Financien zette in op HFC, Holland Financial Centre, en Holland Pensionhub, voor de pensioensector.
E c h t e r , zonder de Euro was dit niet mogelijk geweest en vanwege de Euro was het Nederlandse financiele stelsel ook maximaal blootgesteld aan de schade en de contagion , de besmetting , door de Banken en Kredietcrisis van 2007-2009.
Alleen al de redding van Fortis - ABN Amro kostte de belastingbetaler 31 mrd.

De Eurocrisis na 2009 kost ieder Nederlands huishouden jaarlijks 100-den tot 1000-den Euro vanwege de extra lage rentestand . Terwijl de belasting in box3 kunstmatig hoog wordt gehouden, door een regering die de eigen belastingwetten overtreedt en op Europees niveau de fair balance en de mensenrechten schendt ( ECLI:NL:HR:2019:816 . Uitspraak van de Hoge Raad van 14 juni j.l. met betrekking tot Art. 8 EVRM en Art. 1 Eerste Protocol )
Burgers hebben daardoor grote bedragen extra schade geleden : naast pensioenuitkeringen en pensioenverwachtingen die teloor gaan, hoewel de pensioenpremies al jarenlang achtereen zijn gestegen en eindloonpensioen werd omgezet naar middelloonpensioen.

Dit zijn de feiten, die Uw stelling weerspreken.
De wetenschap ziet niet gunstig op een onverantwoord experiment a;s de Euro. Dat wegzetten als populisme om het hachje van schuldige politici te redden , is spin en onzin.

Leest U verder @30 Heapak. De EU heeft zich met de Eurocrisis internationaal geblameerd en is van voorbeeld verworden tot voorbeeld hoe het niet moet.

2
32 duurendaal

* Verwijderd door de redactie *

33 exitosa

Tja daarom stemde Nederland ook tegen de Euro. Maarja wat is de bevolking tegenwoordig. Je mag geen mening hebben en je mag niks meer zeggen of je krijgt een stempel.

1
34 DONKEY R

@34 Ja maar, vrij reizen enzo, geen geld meer moeten wisselen enzo. En iedereen werd rijker question Em tpem dacjt ,em terig (te laat) naar ein reich XD Em ol jen zojuist de internetpolitie gebeld dat u tegen de EU bent en waarschijnlijk daarom ook een white supremacist. Binnen 15 minuten wordt u ongehoord afgevoerd question

2
35 DikkeTor

En toen dacht men terug* *zet alvast kestlicht aan*

2
36 DikkeTor

Het waren top dagen in die tijd. Iedereen won question En nu zit men vast aan een "overkoepeling"

2
37 DikkeTor

@8
u bent een verstandig mens.

0
38 t.rap.er.niet.in

@32 "Dat wegzetten als populisme om het hachje van schuldige politici te redden , is spin en onzin."

Ik vraag me altijd al af wie die mensen zijn die hier op NK te vuur en te zwaard de EU verdedigen als zijnde een goddelijke instelling die geen fouten maakt. Wat zijn hun belangen? Vroeger had je mike45 maar die heeft mogelijk een nieuwe nick. Lijkt me in ieder geval onbegonnen werk gezien de lage (straks negatieve) rente, pensioenfondsen en spaarders die interen, de Deutsche Bank die technisch failliet is, de besluiteloosheid rondom immigratie, het 11500 miljard willen hebben voor het klimaat, het stijgende aantal daklozen en mensen die onder het minimum leven, lonen die achter blijven bij de inflatie, een (Nederlandse) overheid die de spaarder een vermogensrendementsheffing laat betalen terwijl er geen rendement is etc.

1
39 Conradijntje

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Querido not
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@4 M'n megafoon ligt bij de reparateur 😑...

1 minuut geleden geplaatst door Querido not

Mac Benac
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@3 Nou, leg het hem uit zou ik zeggen....

12 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

Querido not
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@2 Op 4 mei - dodenherdenking - ga je niet demonstreren. Dan ben je stil.Dat moeten we die Frank van der Linde nog maar eens uitleggen....

14 minuten geleden geplaatst door Querido not

Hendrianus
Duitsland hervat hulp aan UNRWA • Media Israël: 'besluit aanval Rafah genomen'

@2 Als je wegens verraad achter een brommer wil eindigen is dat een goed idee. Verzet tegen Hamas zal er hier en daar best zijn maar niet met t...

15 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Mac Benac
Formerende partijen moeten er nu echt zien uit te komen, zegt populisme-expert: 'Veel kiezers zijn het beu'

Je voelt aan je water dat deze formatie met de haven in zicht gaat stranden. De PVV is een veel te onbetrouwbare en onvoorspelbare partij....

28 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

ongelovenloos
Eritrese kinderverkrachter niet uitgezet wegens mentale zorgen - NieuwRechts.nl

Zo zal dat hier ook gaan. daar aan kan je zien dat er dubbele agenda's zijn. Alle landen binnen de EU stellen zich hetzelfde op voor de asiele...

30 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Mac Benac
Verscherpt politietoezicht bij de 4 mei-herdenkingen in Den Haag

Je houdt je hart vast met een extreemrechtse Kamervoorzitter die in actie komt tijdens dodenherdenking. Je weet het nooit met dat soort lieden....

31 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

Graaier1000
Muziekdraadje

Peter Alexander - Das Tu Ich Alles Aus Liebehttps://youtu.be/0XTPrSijsZo?si=c2hvqBnp8KJ_KEAb...

31 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Mac Benac
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

Wat een enorme LUL is die bruinrechtse Kamervoorzitter Martin Bosma....

33 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

NK. App
Men In PornLesbian Squirt ComplitionTiny NakedHd Porn FullFilms Xx GratuitSoxxxKajol BhabhiMia Khalifa Group SexDancing Bear SexSunny Leone Indian Sex VideoBoobs Suck MomTall MilfDeepfucksSexy Woman PornBlackde PornAbbeywinters91 自拍 论坛WhassupPorn MiaGay Forsed PornEnglish Sex Video Full HdHidden Camera MassageSpanking In DiapersDiana Franklin NudeBareback BasterdsPeeing HentaiXhamsterlive.Amatuer Porn TubeSaimin Seishidou HmvJapan Sex PadamMallu Vintage PornCuckold FeerCuckoldpornAdriana CheckickX Vido ComCum In Mom PornXxxporn Movies FreePerfect GielXnxx Sex ImagesMuslim Sex Videos ComeOldsexyMy Lil Pony PornNaked Britney AmberRuby MayyyHot Sex Tamil AuntyVagaina MassageFree OrnAngela White BrazzersIndian Bf XxxBlue Film Sex HindiEbony Double PenetrationSunny Lenoni XxxPasision HdCharlize Rheron NudeHazel Moore NudeVrkm-1117Cute Gay SexBlonde RedditBig Tit Celebrities NudeLesbian Step Sister PornhubSexy Adrianne PalickiEnglish Desi Sex VideoHot Porn Video ComHot Model XxxJapnese XvideosDogging CideosBest Nude CelebritiesThick Ebony PornstarsPorn TrnyFilmes Antigos PornográficosMonster CumsLive IntercourseWwe Chyna NudeAmatuerinterracialGay Porn Austin WolfJav Rape PornHot Indian Actress Porn VideosRubi Rose Onlyfans LeakedEd Edd N Eddy PornDesi Saree Aunty SexNaughty America DesiStep Sis Loves Me ComWifemasterbatingSecretaries With Big TitsAllfansXnxx Www VideoRica MamadaSideboob PornPorn NetflixPillow Hump PornhubMost Viewed PornstarBoss Sex VideoHard Fast SexFmm Porn佐山 爱TrannymilkNude Men ModelPublic DisgraceIndian Sex Desi VideosCuckold Porn GifBlack Porn DadThick Thighs NakedFree Pron Videos For DownloadXvidios.com/gayKeerthy SureshxxxDesi XcxSensual Lesbian PornPorn Stars That EscortAsiansgonewild RedditThehun .netWhat Is Scat PornLibertic. ComFunny Sex CartoonsXxxx VidiosFull Length DeflorationSex Video EnjoyMia Khalifa AnusDog Mating With WomenNude PinaHome Mde PornTaliamintMexican Granny PornMargot Robbie NideHegre AreHot Wife Xxx ComHot Pussy SexStep Sister And Brother Sex VideosAgent X VideosSpankbanghHistires De SexeAnal RapepornBackshotsCamila Mendes NudeDesrae SpencerRakul Preet Singh Xxx VideoMia Khalifa Na VideoKareena Ki ChutNaked BoobsCelebrity Xxx MoviesBoob Sucking SonSophee Dee PornJapanese Lesbian OrgyFyp PornEnfcfnmOld Lady SexXnvxxBf Video Sexy BfHood SextapesPorn Indian HardcoreHeavy_r