Er komen strengere maximumlimieten voor vervuilende stoffen zoals lood en voor schadelijke bacteriën, en ook de aanwezigheid van microplastics en hormoonverstoorders wordt aangepakt.
Volledig scherm
Er komen strengere maximumlimieten voor vervuilende stoffen zoals lood en voor schadelijke bacteriën, en ook de aanwezigheid van microplastics en hormoonverstoorders wordt aangepakt. © Shutterstock

Strengere normen voor veilig drinkwater moeten Europeanen aanzetten nog meer van de kraan te drinken

Onderhandelaars van het Europees Parlement en de lidstaten hebben een akkoord bereikt over strengere kwaliteitsnormen voor drinkwater. Het moet nog meer Europeanen ertoe aanzetten om minder water uit plastic flesjes te drinken en hun dorst vaker aan de kraan te lessen. 

4 reacties

  • censor

    4 jaar geleden
    En waarom worden er dan in het parlement kleine flessen bronwater geschonken, vertrouwen ze hun eigen minister van leefmilieu niet meer ?Waarom dan niet met de kan rondgegaan met "kraantjeswater ?" Dit is een open vraag aan het parlement!
  • tyl sachs

    4 jaar geleden
    Dus gaat de prijs van het drinkwater stijgen. En het was al zo lekker en veilig
  • Jean-Pierre Vercruysse

    4 jaar geleden
    Kraantjes water ... pppffff heb ik een hekel aan. Flessen bruiswater van top merken ok Maar eigenlijk heb ik liever "het water dat Jezus in wijn veranderd heeft !!!! (lol)
  • p. devillé

    4 jaar geleden
    Als men hier leest welke normen nog allemaal naar omlaag moeten dan kunnen we stellen dat het kraantjeswater nu zeker nog niet deugt.In tegenstelling van wat er daarover dikwijls gezegd wordt.En dilemma, willen we het echt goed krijgen dan zal het duurder worden dan flessenwater.