Een vrouw en een kind op zoek naar kobalt in Lubumbashi, Congo.
Volledig scherm
Een vrouw en een kind op zoek naar kobalt in Lubumbashi, Congo. © AFP

Amerikaanse techreuzen aangeklaagd voor kobalt uit mijnen met kinderarbeid

De Amerikaanse organisatie International Rights Advocates heeft een klacht ingediend tegen Apple, Microsoft, Tesla, Alphabet (Google) en Dell. De techreuzen gebruiken voor hun producten kobalt uit Congolese mijnen waar er kinderarbeid is, luidt de aanklacht.

6 reacties

  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Alleen daarom moest geen mens op E wagens overschakelen,is het geen schande zoiets,nee winst bejag is de drijfveer en milieu op zijn minst ,want er is niks milieu-vriendelijk aan.De milieu activisten zie je daar geen tam tam overmaken,misschien moesten Greta Thunberg en Anuna de Wever daar eens hetzelfde laten doen dag in ,dag uit en meer dan 8 uur ipv de boel op stelten te zetten en terwijl zij school kunnen lopen en bewust brossen hebben deze kinderen niet de kans,schandalig.
  • Gilles Standaert

    4 jaar geleden
    en langs de andere kant lopen onze politici met de kop in het zand om de regime's daar niet voor het hoofd te stoten. Want die leiders ginds laten zich rijkelijk betalen voor de kinderarbeid.
  • Janna Boonstra

    4 jaar geleden
    Kinderarbeid is niet goed te praten maar daar wel een manier van overleven. En de klagers hier wel hun mobiele telefoon blijven kopen.
  • Sven Kerstens

    4 jaar geleden
    Toch fijn die groene wagens!? En die andere merken? Dat komt ook vandaar die kobalt.
  • Gunter Verleyen

    4 jaar geleden
    En Huawei, Samsung, LG, en andere wereldspelers, hoe geraken die aan het kobalt?