Vjeze Fur spreekt zijn eigen kookboek in
Vjeze Fur gaat zijn eigen kookboek inspreken. Het luisterboek is volgens zijn uitgever Carrera het eerste luisterkookboek ooit.
Ooit boezemde de snelkookpan hem angst in. Hij was bang dat het ding zou ontploffen in zijn gezicht. ,,En dat ik dan voor eeuwig vermink zou zijn", vertelt Vjeze Fur, rapper en auteur van kookboek Lekker Fred in zijn boek. ,,Nu weet ik dat je gewoon het deksel er niet af moet halen als het pikkie omhoog zit.”
Diezelfde woorden van de bestsellerauteur zijn vanaf komende zaterdag ook te horen op zijn luisterboek van zijn kookboek. Uitgeverij Carrera en Storytel werkten samen om het boek in luistervorm te realiseren. Uiteraard kon dat alleen met de stem van Vjeze Fur zelf. Wie het kookboek leest, hoort hem al bijna praten, erkende hij eerder al.
In het fragment dat Carrera heeft vrijgegeven, is te horen dat Freddie Tratlehner het zelf ook een beetje raar vindt, een kookboek voorlezen. ,,Vind je het niet faya (jammer, red.) dat je nu naar een luisterboek luistert in plaats van dat je je leven aan het leven bent? Mmm, denk er even over na, doe er dan wat zout en peper bij en proef nog meer."
Als hij het recept van de insalata di pulpo heeft behandeld, dan beschrijft hij ook het vervolg. ,,Dan komt er een afbeelding van een pulpo. Op de achtergrond is marmer. De pulpo zit op een schaaltje. Overduidelijk kitsch, het refereert wel naar de Jugendstill. Heel gek.”
Lekker Fred staat sinds september onafgebroken in De Bestseller 60. Er zijn er volgens Carrera meer dan 25.000 exemplaren van verkocht. Zijn optreden bij De Wereld Draait Door, waarin hij live kookte en Matthijs van Nieuwkerk liet proeven, heeft daar ongetwijfeld aan meegeholpen.
Zaterdag is de eerste bonusaflevering Lekker Kerst te beluisteren via het boekenplatform Storytel. Daarna volgen nog vier afleveringen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Tweede kindje voor Vjeze Fur van Jeugd van Tegenwoordig
-
Smullen maar! Hier eet je het allerlekkerste broodje van Nederland 😋
Hij dacht ‘laten we eens meedoen’ en sleepte prompt de hoofdprijs in de wacht. Chef Sjoerd Mampaeij van Broodje Midas uit Woerden is maandagmiddag gehuldigd als winnaar van het NK Lekkerste Broodje.Berkel en Rodenrijs, Woerden -
PREMIUMInterview
Insecten als voedsel: hoe leren we lief te zijn voor de meelworm?
Het insect is dichter bij je bord dan je denkt. Dat stelt onderzoeker Marcel Dicke van de Wageningen Universiteit. Als diervoer vinden vliegenlarven en meelwormen hun weg naar de magen van vissen, varkens en kippen. En ook als humaan voedsel zijn zespotigen toegelaten. Nieuwe uitdaging: hoe zorgen we ervoor dat in gevangenschap gekweekte krekels een fijn leven hebben? -
PREMIUMKoken & eten
Met deze recepten leert Vjeze Fur jou lekker koken
In zijn boek Lekker Fred presenteert hiphopartiest Freddy Tratlehner (Vjeze Fur), bekend van De Jeugd van Tegenwoordig, recepten die vooral leuk zijn, ook als je niet van koken houdt. Hij geeft tekst en uitleg bij vier Fred-klassiekers. -
PREMIUM
Regen hindert oogst van suikerbieten: ‘De grond is net een spons, er kan eigenlijk geen water meer bij’
De aanhoudende regen speelt de suikerbietenoogst parten. Boeren werken met man en macht om de suikerfabrieken draaiende te houden. ,,Het moet eigenlijk één à twee weken droog zijn.’’Dinteloord
-
PREMIUM
Voor 2,38 euro bereidt chef-kok Herman den Blijker een topmaaltijd: ‘Is helemaal niet moeilijk’
Rotterdam -
-
-
Kees kookt 127 uur achter elkaar en verbreekt daarmee wereldrecord
In Zeeland heeft Kees Visser het wereldrecord koken verbroken. Zo’n 127 uur stond de chef-kok, enkele pauzes daargelaten, te bakken en te braden. Daarmee verdiende hij maandagmiddag een notering in het Guinness Book of Records. -
PREMIUMProefpanel
Getest: tompoucen uit de supermarkt, deze moet je niét eten: ‘Het deeg is taai en de vulling lijkt op vla’
Zaterdag is het Koningsdag. Dan gaan we weer massaal aan de tompouce. Nu (vaak) bedekt met oranje glazuur, en die straks weer roze of geel is. Maar het gaat niet om de bovenkant, zo blijkt. ,,Het is het bladerdeeg en de gele room waar het om draait.’’
-
Consumentenbond
De beste espressomachine is ruim drie keer duurder dan de nummer 2
-
PREMIUMStappenplan
Meeste huizenbezitters hebben voldoende spaargeld om huis te verduurzamen, maar hoe pak je dat aan?
Nieuw huis gekocht? Dan moet je die straks verplicht energiezuinig maken, vindt toezichthouder De Nederlandse Bank (DNB). Verreweg de meeste huizenbezitters hebben voldoende spaargeld op hun rekening om het te kunnen bekostigen, concludeert de centrale bank na onderzoek. Wat zijn de mogelijkheden voor het verduurzamen van je huis en welke subsidies bestaan er? -
-
PREMIUM8 vragen28
Gebruikers van Marktplaats maken zich zorgen: kijkt de Belastingdienst nou wel of niet mee?