ANP XTRA
Volledig scherm
© ANP XTRA

Tientallen schapen doodgebeten in Friesland: wolven mogelijk de daders

In de afgelopen maand zijn in Nederland 77 schapen doodgebeten. Bijna de helft van die schapen is in de laatste twee weken in Friesland aangevallen. Uit DNA-onderzoek op de kadavers moet nog blijken of de dieren zijn aangevallen door een wolf, aldus BIJ 12, het natuurbureau van de provincies.

  1. Huurprijzen dalen volgens makelaars, in Friesland forse stijging

    Huurprij­zen dalen volgens makelaars, in Friesland forse stijging

    Ook huurders zien de prijzen op de woningmarkt nu dalen. Volgens de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) en vastgoedbelangenbehartiger VGM NL zijn huurwoningen in de vrije sector het afgelopen kwartaal een kleine 2 procent goedkoper geworden dan drie maanden eerder. Vergeleken met een jaar eerder lagen de prijzen nog wel iets hoger. Regionaal zijn er echter grote verschillen of een woning inderdaad goedkoper of juist duurder is geworden.
  2. Gebruikers van Marktplaats maken zich zorgen: kijkt de Belastingdienst nou wel of niet mee?
    PREMIUM
    8 vragen
    17

    Gebruikers van Markt­plaats maken zich zorgen: kijkt de Belasting­dienst nou wel of niet mee?

    Platformen als Vinted, Marktplaats en AirBnB zijn door Europese regelgeving verplicht om jouw verkoopgegevens over 2023 door te geven aan de Belastingdienst. Dat heeft veel vragen opgeroepen bij onder meer Marktplaats-gebruikers. Ook kwam staatssecretaris Van Rij met een Kamerbrief. Want: om welke gegevens gaat het nou precies, wat betekent dat voor je belastingaangifte en moet je nu belasting betalen als je overbodige spulletjes op de site doorverkoopt?