belga
Volledig scherm
© belga

Europese luchthavens kosten milieu jaarlijks 33 miljard euro

Een studie heeft becijferd hoeveel de totale kosten bedragen inzake geluidshinder, CO2-emissies en de impact op de klimaatverandering van 33 Europese luchthavens. De milieukost bedraagt liefst 33 miljard euro, een bedrag dat zelfs Violeta Bulc, de Europees Commissaris voor Vervoer die de studie bestelde, doet duizelen. “Ik moet eerlijk zijn, we dachten dat dit cijfer echt lager zou liggen”, legt ze uit in La Libre Belgique.

29 reacties

  • Frank Fireblade

    4 jaar geleden
    Dan wordt het hoogste tijd dat het milieu zijn schulden betaald.
  • Jean-Pierre Vercruysse

    5 jaar geleden
    Een toestel van Boeing of Airbus naar gelang het type kan 180 tot 200 passagiers vervoeren. Als iedereen per auto rijd en met 2 passagiers.... dan heb je wel ong 90 à 100 autos!!! Die vervuilen veel meer!!!
  • Serge Surmont

    5 jaar geleden
    Beter 1 kind per gezin, bouwstop, planten van bomen, maar nee, doe maar rustig verder en betaal dubbel.
  • Michel Sermon

    5 jaar geleden
    Daar gaan we weer, vervuilen is ok als je maar betaalt.
  • gina duribreux

    5 jaar geleden
    hoe zielig Europa zal op de deur moeten kloppen van china india usa regenwoud stoppen met kappen en nog zoveel meer maar de klok terug draaien zal jullie heel veel jobs kosten en om wat 2% minder vervuiling te hebben laat maar er moet brood op de plank komen ook hier in Europa de vuile grootte scheppen op zee vervuilen nog veel meer en geen haan die er naar kraaie zeveren moet stoppen de bol gaat toch aan de kloten als dit nu 100jaar vlugger is wat is dit wees eerlijk vet betaalde zakkevullers