Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Finse minister de fout in met Instagram-poll over kalifaatvrouwen

  •  
14-12-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
finland
Katri Kulmuni , minister van Financiën in het pas benoemde door vrouwen geleide kabinet van Finland, heeft een Instagram-post verwijderd en excuses aangeboden. Ze noemde de stijl van de posting ‘mislukt’.
In het bericht had de deze week geïnstalleerde bewindspersoon van de liberale Centrumpartij haar volgers gevraagd of vrouwen die verbonden waren aan IS terug mochten keren naar Finland, of alleen hun kinderen. Haar partij is, anders dan de vier coalitiepartners, tegenstander van het terughalen van de moeders.
Kulmuni oogstte onder meer kritiek van de mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch die de minister vroeg “de rechten van alle burgers te respecteren”. En dag voor de posting had het kabinet besloten dat Buitenlandse Zaken moet trachten de kinderen terug te halen. Dat is lastig omdat de Koerden die de vrouwen en kinderen gevangen houden niet toestaan dat ze van elkaar gescheiden worden. Het gaat om 11 vrouwen en 30 kinderen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.