Biometrisch boarden op Schiphol.
Volledig scherm
PREMIUM
Biometrisch boarden op Schiphol. © ANP

Camera's en dus gezichtsherkenning zijn overal: ‘Het is tijd voor regels’

Camera’s in winkels om uit te maken of je oud genoeg bent om alcohol en sigaretten te kopen. Camera’s in het ov om te checken of je niet op de zwarte lijst staat. Gezichtsherkenning is overal. Regels zijn er amper.

14 reacties

  • Titus

    4 jaar geleden
    Eerst al deze high-digi-data-techniek helemaal uit ontwikkelen, en niet, zoals gebeurt, met alle gebreken ervan al inzetten. Fouten zijn dan aan de orde van de dag, het lijkt of het tij niet te keren is zoals bij natuurrampen, en dat is funest! Ze willen een bepaalde richting ermee uit, en het aanwezige enthousiasme dat er eveneens over bestaat , zal het aanwakkeren!
  • Titus

    4 jaar geleden
    Onze politici lopen achter de feiten aan, hier ook weer. Als er bewust wordt gekozen voor beveiliging va de bevolking zou het minder ingewikkeld zijn, maar er spelen andere belangen ook, wat vinden ze belangrijker, dat geeft de complexiteit en uitblijven van maatregels !  ( ook hiervoor geldt: wachten tot het probleem vanzelf weg gaat, is geen optie! )
  • Dion Binsbergen

    4 jaar geleden
    Vind ik ook Wim, maar onze regering is veel te druk met stikstof gedreutel enzo, ze doen helemaal niets om ons te beschermen....
  • Dion Binsbergen

    4 jaar geleden
    Ja die Google weet echt enorm veel over ons en bewaart dat voor eeuwig...waarom hebben we geen wet waarbij we dat verbieden? Mijn telefoon stuurt de foto's allemaal door naar Amerika, ik heb er nooit toestemming voor gegeven volgens mij en wil het ook niet hebben.
  • Wim

    4 jaar geleden
    Zwaar naïef. Al je gegevens worden omgezet naar je persoonlijke profiel. Zoals ziektes, politieke voorkeur en je humeur. En dan blijven ze (China, Google, Amazon, ..) jou bestoken met advertenties op jou gericht, mag je ergens binnen of niet (site, gebouw, land) of mag je dokken voor de gezondheidsrisico’s die je hebt weggegeven. Fijn he?