Lieberman: “ik steun gratie voor Netanyahu maar alleen in ruil terugtrekking uit de politiek”

Avigdor Lieberman., Screenshot YouTube

In een interview met Ynet zegt Yisrael Beytenu leider Lieberman “dat hij geen premier, aangeklaagd in 3 corruptie-aanklachten, in de gevangenis wil zien, maar veel Israëlische parlementariërs, waaronder enkele van de Likud, vinden dat Netanyahu een ‘last’ is geworden.”

Yisrael Beytenu voorzitter Avigdor Liberman zei donderdag dat hij gratie voor premier Benjamin Netanyahu zou steunen in de drie corruptiezaken tegen hem, maar alleen in ruil dat de Israëlische leider zich volledig uit het politieke leven terugtrekt.

“Geen immuniteit, maar gratie in ruil voor eervol pensioen,” vertelde Liberman Ynet in een interview en voegde eraan toe dat hij “Netanyahu noch een andere premier” niet in de gevangenis wil zien zitten.

De opmerkingen van Liberman zijn eigenlijk een herhaling van de opmerkingen van president Reuven Rivlin, ruim een week geleden, die zei dat hij zou overwegen de premier gratie te verlenen als Netanyahu zijn misdaden zou bekennen en zich zou terugtrekken uit het politieke leven.

Lieberman zei verder dat veel Israëlische parlementsleden, waaronder enkele van uit de Likud partij van Netanyahu, een “gevoel van walging” voelen in de nasleep van de eisen van de premier voor immuniteit ten koste van de belangen van het land.

“Hij is een last geworden,” zei Lieberman. “Iedereen is bereid hem de gelegenheid te geven om waardig met pensioen te gaan. Als dit initiatief van pardon in ruil voor pensioen zou worden ingediend in de Knesset, twijfel ik er niet aan dat er een ruime meerderheid voor is”, zei hij.

“Uiteindelijk heeft Netanyahu echt een belangrijke bijdrage geleverd aan de staat Israël.”

Advertentie (4)