De salarissen bekend maken kan ongewenste neveneffecten hebben.
Volledig scherm
De salarissen bekend maken kan ongewenste neveneffecten hebben. © Shutterstock

Alle lonen binnen een bedrijf bekendmaken, goed idee of niet?

Over de lonen die individuele werknemers verdienen wordt in een bedrijf vaak weinig losgelaten. Is dat een probleem? En zo ja, wat zou daaraan moeten gebeuren? Het Laatste Nieuws vroeg het aan expert Xavier Baeten, hoogleraar reward & sustainability aan de Vlerick Business School in Gent.

  1. Dure horloges, 100.000 euro cash en 1 miljoen op rekeningen ontdekt bij verdachte groothandelbaas

    Dure horloges, 100.000 euro cash en 1 miljoen op rekeningen ontdekt bij verdachte groothan­del­baas

    Grote geldbedragen, zowel contant als op de bank, dure horloges en een flinke lading digitale en fysieke administratie heeft de FIOD vorige week in beslag genomen. Het zou allemaal van één man afkomstig zijn: een 30-jarige groothandelbaas uit Den Haag. Hij is opgepakt en wordt verdacht van een flinke lijst aan belastingontduikingen. Door zijn trucjes liep de Nederlandse staat mogelijk 1 miljoen euro mis.
    Katwijk, Den Haag
  2. Chauffeur rijdt aan andere kant van Nederland als hij appje krijgt: ‘Binnen 2 uur melden, anders ontslag’

    Chauffeur rijdt aan andere kant van Nederland als hij appje krijgt: ‘Binnen 2 uur melden, anders ontslag’

    Na belletjes van meerdere boze klanten uit Amsterdam trok een groothandel vorige zomer aan de bel bij z’n bezorger. Want waar bleef hij met de beloofde bestellingen? De chauffeur bleek op eigen houtje nog bezig met bezorgingen in het oosten van Nederland. Na meerdere waarschuwingen moest de man zich binnen twee uur op het kantoor melden, anders kon hij zijn spullen inleveren.
    Zoetermeer
  3. Hoe bang moeten we zijn om ernstig ziek te worden? ‘Een deel van onze gezondheid hebben we zelf in de hand’
    PREMIUM

    Hoe bang moeten we zijn om ernstig ziek te worden? ‘Een deel van onze gezondheid hebben we zelf in de hand’

    Het lijkt wel alsof we steeds zieker worden. Bijna zestig procent van de Nederlanders kampt met een chronische aandoening. Toch is er ook goed nieuws: steeds meer aandoeningen zijn beter te behandelen of zelfs te voorkomen. Daarnaast is er ook veel wat we zelf kunnen doen om het risico op ernstige ziektes te verkleinen. Een huisarts, kankeronderzoeker en immunoloog over hoe reëel het is om angstig te zijn.