RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Buitenland

Zeldzame beelden: vissers redden zeearend uit tentakels octopus

Een Amerikaanse zeearend werd de prooi van een octopus. Beeld © Twitter

Een groep Canadese zalmvissers trof afgelopen maandag een opmerkelijk tafereel aan in het water in de buurt van Vancouver. Een enorme octopus had een Amerikaanse zeearend klem in zijn tentakels genomen. De vissers besloten de roofvogel te redden.

De vissers hoorden gekrijs vanuit het houten, drijvende huis waarin ze zich hadden teruggetrokken. Ook klonk er gespetter, waarschijnlijk van iets dat op het wateroppervlak sloeg.

Het bleken de vleugels van een zeearend, die zich in een penibele situatie bevond. De vogel zat klem tussen de tentakels van een octopus. 

Bekijk hier de beelden:  

"We wisten niet zeker of we moesten ingrijpen of de natuur haar werk moesten laten doen", zegt een van de vissers tegen CNN. "Maar het was hartverscheurend om te zien hoe de octopus de arend probeerde te verdrinken."

'Beide dieren levend en wel'

Met een paal met een haak eraan probeerden de vissers de octopus voorzichtig van de vogel los te wrikken. De tactiek werkte: de arend kreeg net voldoende ruimte en wist te ontsnappen. 

"Uiteindelijk zijn beide dieren levend en wel hun eigen weg gegaan", verzekerde de visser. 

Indrukwekkend: vlieg mee met deze zeearend boven de Alpen

00:49
Vliegen over gletsjers in Italië, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Frankrijk: zeearend Victor doet het met een camera op zijn rug. Zijn verzorger wil laten zien hoe razendsnel de gletsjers door de klimaatverandering verdwijnen - en daarmee ook het le