Paul de Leeuw: ‘Lage kijkcijfers komen door Journaal’

De lage kijkcijfers van Pauls Nummer 1 Show op RTL 4 worden veroorzaakt door het Achtuurjournaal op NPO 1. Dat heeft Paul de Leeuw, de presentator van de tv-show, gezegd op Radio Veronica. Pauls Nummer 1 Show rijgt laagterecord na laagterecord aan elkaar. Afgelopen zaterdag moest De Leeuw genoegen nemen met 584.000 kijkers (12 procent), waardoor hij zelfs werd ingehaald door Dancing on Ice op SBS 6, dat 748.000 kijkers (15 procent) scoorde. Vrij pijnlijk natuurlijk.

Op de radio werd hem gevraagd of het misschien aan de concurrentie van Kopspijkers lag. “Nee, het is nog erger. We zaten vóór Kopspijkers. Met Kopspijkers heb ik niets te maken. Er keken heel veel mensen. Was het maar zo, maar zelfs dat is het niet.”

Waar ligt het dan wel aan? “Ik heb het schaatsen tegenover me zitten, ja. Het is een lang programma en er zijn ook twee breaks. Ik heb vooral last van het nieuws, het Journaal om acht uur. Althans, dat heeft onderzoek uitgewezen, maar het blijkt dus dat de VARA-kijker me nog steeds een beetje te willen volgen. Maar dat zijn toch de bezorgde burgers en die kijken toch eerst naar het Journaal.

Het is geen excuus, benadrukt De Leeuw. “Je moet natuurlijk gewoon kunnen scoren, maar je gaat zoeken naar wat redenen zijn. Buiten dat het misschien is dat mensen het trucje misschien wel kennen, is er ook weer een jonge groep die heel graag kijkt. Dat is onderzoek door RTL, hè. Maar jongens, het is te weinig hè, laat dat duidelijk zijn, ik ga geen excuus zoeken. Maar het Journaal is wel echt een reden dat er veel mensen pas later inhaken. Als het Journaal voorbij is gaat het ineens omhoog, maar daar heb je niks aan.”

Balt hij ervan? “Het is keihard als het minder goed loopt dan je denkt. We hebben nog één grote aflevering en dan ben ik klaar. Dan moet ik de Oud & Nieuw-show nog maken en dan ga ik nadenken over hoe we verder gaan. Ik heb een contract met RTL en die zijn heel enthousiast nog steeds. Ik ook.

Belangrijker is dat ik het nog steeds heel leuk vind om te doen. Ik vind het heel erg leuk om te doen en dat is heel erg belangrijk. RTL is ook nog steeds blij, dus dat is ook fijn.”

 

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen