door CSTV in Politiek  ·  46 Reacties

  • 25
  • 724x gelezen
Reageer met een Emoji
4
6
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Welke democratie?

14
1 upanddown

Je zult eerst het er over eens zijn wat democratie betekent en wat dat dan inhoud.. het heeft iets te maken met dat het volk regeert. Kijk je of dat bij het binnenhof zo werkt dan heb je het antwoord: het volk heeft niets te zeggen gedurende een kabinetsperiode en enkel als er gestemd moet worden. Wat er zit noemt zich volksvertegenwoordigers en ook daar kunt u zelf wel het antwoord op geven in hoeverre u zich vertegenwoordigd voelt.

11
2 Voorzittershamer

Niet minnen maar met argumenten komen..dank u.

17
3 Voorzittershamer

Goede voorzitter en spreker, die Bosma

7
4 Benzardi

@2 Klopt we zijn stemvee.
Zelfs bij een referendum wordt er niet geluisterd, inlegvelletje en klaar.

6
5 Nurse Ratched

@5

En is dus de vraag of de democratie nog wel werkt niet een rare of vreemde vraag al zou de heersende politiek dat afdoen als onzin.

7
6 Voorzittershamer

@6 In het geheel geen vreemde vraag, zelfs een terechte vraag.

7
7 Nurse Ratched

@2
Wij leven in een parlementaire democratie. Omdat het onwerkbaar is om "het volk" over alles de beslissende stem te geven hebben wij het besturen van het land uitbesteed en stemmen we elke 4 jaar (of soms vaker) wie ons gaat vertegenwoordigen - de zogenaamde volksvertegenwoordiging.

Verder is er het zogenaamde maatschappelijk middenveld.

Het volk kiest zijn vertegenwoordigers, maar daarmee is het in een democratie niet gedaan. Het kloppend hart van een democratie is de civil society, het maatschappelijk middenveld van duizenden organisaties die los van de overheid functioneren. Deze zogenoemde non-gouvernementele organisaties (ngo’s) vormen zowel een link als een buffer tussen het volk en de overheid. Aan de ene kant zorgen zij voor belangenbehartiging, aan de andere kant beschermen zij de vrijheid van burgers tegen concentratie van macht in de handen van de regering. De belangengroepen zijn bijvoorbeeld vakbonden, natuur- en milieuorganisaties, patiëntenverenigingen, werkgeversverbanden enzovoort. Een grote rol van betekenis spelen ook de politieke partijen, die in de meeste landen relatief niet zo veel leden tellen, maar wel brede bevolkingsgroepen vertegenwoordigen.

En lees voor de rest https://prodemos.nl/kennis-en-debat/publicaties/informatie-over-politiek/wat-is-een-democratie/kenmerken-representatieve-democratie/

De mensen die klagen over onze democratie zijn de mensen die denken dat als er maar "echte" democratie zou zijn hun mening leidend zou worden en daarbij vergeten dat ze waarschijnlijk maar een kleine groep vertegenwoordigen.

Gelukkig hebben we een democratie zoals wij die hebben waarin iedereen die wil een politieke partij kan oprichten als hij/zij zich ongehoord voelt.

12
8 PuurHagelslag

@8 In Zwitserland werkt het prima.

9
9 Nurse Ratched

Nee en zeker met het cda en vvd die hebben onze democratie mede de nek omgedraaid

8
10 magikeven

@8 .
Gelukkig hebben we een democratie zoals wij die hebben waarin iedereen die wil een politieke partij kan oprichten als hij/zij zich ongehoord voelt.

En dit werkt helemaal niet omdat je met zoveel partijen rekening moet houden dat het helemaal niet meer werkt.

9
11 nog een keer

Martin Bosma van de PVV vraagt zich af of onze democratie nog wel werkt! Waar haalt hij het lf vandaan als medewerker van de meest ondemocratische "partij" van Nederland!

11
12 Wimar

@12 : "lf" moet natuurlijk zijn "LEF".

10
13 Wimar

Wat is democratie? Gemakkelijker om Van Dalen aan te passen dan de politiek. Democratie is een politiek proces waar leugenaars en volksverlakkers onder leiding van hun opperhoofd de kiezers bedriegen met beloftes waarvan ze al van te voren weten dat ze die nooit gaan implementeren. Nadat ze dan gekozen zijn gaan ze doen wat ze in hun achterkamertjes hebben bekonkeld en wat totaal niets te maken heeft met wat ze het stemvee hebben voorgelogen.

6
14 niet-alles-geloven

Onze democratie werkt op zich prima, Martin. Alleen wel minder goed. Sinds jouw hypernationalistische kutpartijtje zich erin heeft genesteld. Als een tumor.

6
15 Biesbush

Ipv klagen over de huidige partijen en hun voormensen (mannen mag niet meer hè) en overige afgevaardigden moeten alle klagers hier hun pijlen richten op de kiezers. Die hebben immers die partijen en hun vertegenwoordigers in het zadel geholpen en blijven ze vooralsnog in vrij ruime mate steunen.

2
16 vantivanta

De rechtsstaat heeft nooit gewerkt, omdat de Grondwet nooit echt Grondwet is geweest, dat is veel belangrijker. En de laatste decennia worden er constant wetten aangenomen die recht in tegenspraak zijn met de rechtsstaat, dat kan omdat er niet aan de Grondwet kan worden getoetst. Bovendien is de Grondwet ook nog eens buitenspel gezet doordat er bepalingen aan zijn toegevoegd "behalve als dit met andere wetten in strijd is", niet eens hogere wetten maar andere wetten, zogenaamd om internationale verdragen boven de nationale wetten te kunnen plaatsen.

Al met al geeft dat de Eerste Kamer veel teveel speling om de zorgplicht naar de burger toe overboord te zetten bij het beoordelen van nieuwe wetten, en het geeft de gemeenten ook veel teveel ruimte om mensen via plaatselijke bepalingen onmenselijk te bejegenen en in nood te brengen.

Je zou zweren dat het recht om belastingen te innen en als enige geweld te mogen gebruiken, een tegenprestatie moet kennen naar de burger toe, namelijk dat de staat die taken overneemt die de burger niet meer voor zichzelf kan regelen door die rechten uit handen te geven, dus zorgplicht, maar Rutte heeft gezegd dat de overheid de zorgplicht naar de burger toe heeft afgeschaft. Nou dat was ons al opgevallen.

3
17 Wendel

Zonder rechtsstaat kun je geen echte democratie hebben. Bijvoorbeeld is er van alles gewijzigd in de manier waarop het parlement functioneert, de wetgevende macht dus. Een van de dingen is dat ze allerlei sluiproutes hebben gevonden en opgerekt om essientiele eigenschappen te omzeilen. Zoals de openbaarheid van bestuur, het stemmen zonder last, het boven de eigen wetten stellen van internationale verdragen, het regeer-akkoord sinds de koningin buitenspel werd gezet bij het formeren van een kabinet, en nog veel meer.

3
18 Wendel

Ook was het nooit de bedoeling zoals in de tijd van Den Uyl dat debatten werden gerekt tot diep in de nacht waarbij de ene partij stiekem coke snoof zodat ze langer volhielden en daardoor een wet doordrukten, al dat soort viezigheid. En sinds enige tijd vallen er geen kabinetten meer omdat niets meer een doodzonde is, liegen en daarop betrapt worden als eerste.

3
19 Wendel

@6 "...En is dus de vraag of de democratie nog wel werkt ..."

De representatie is volledig verdwenen...alleen de begrippen van democratie ('parlement', 'verkiezingen', 'partijen', 'noties', 'enquete', 'kamervragen', 'onderzoek' enz. enz. cirkuleren nog wel rond....zoals Bosma hier weer een voorbeeld van geeft....

4
20 CoolMemories

@19 "...En sinds enige tijd vallen er geen kabinetten meer omdat niets meer een doodzonde is, liegen en daarop betrapt worden als eerste..."

Systeempuppets kunnen ook niet vallen als het hoofdfiliaal niet akkoord gaat....Rutte heeft veel gedaan voor Brussel en is voorlopig nog niet vervangbaar.....

5
21 CoolMemories

Ja hoor die werkt, er kan zelfs gestemd worden op een partij als de PVV. Een beter bewijs is er niet te bedenken.

15
22 Hendrianus

Een vraag die typerend gesteld wordt door een zich achtergesteld voelende minderheid. Sinds 2006 moet ook die minderheid gehoord worden maar helaas komt er voor meer dan 90% (eigen waarneming) bagger uit dat zooitje hatende, trollende, zuigende politici.
Ze krijgen nauwelijks of geen steun voor de abjecte voorstellen, sleuren en trekken aan de met moeite verworven vrijheden en ontkennen bijna alles wat wetenschappelijk of cultuurmatig tot stand is gekomen.

Dus ja, hun bestaan bewijst dat de democratie uitstekend werkt; ook al kunnen we die uitvreters missen als kiespijn, ze mogen er gewoon zijn en de meerderheid moet maar dealen met hen.

4
23 Lidpver

Als de PVV weg is zelfs beter.

7
24 Goodnews badnews

@2
Plussen mag toch wel?
Ik denk dat we hier in NL een dictocratie hebben. Sinds het referendum is afgeschaft of genegeerd is er geen democratie meer overgebleven. We mogen nog 1 keer in de 4 jaar een vakje inkleuren; dat is voor kleuters.

4
25 samcash

Heel soms gaat er bij de heren politici wel eens een lichtje branden. Dan vragen ze zich af of de democratie nog wel werkt.
De vraag stellen is haar beantwoorden. Nee, de democratie werkt niet meer.

5
26 samcash

ja hoor Bosma. de elite trekt stevig aan de touwtjes en de burgers moeten aangelijnd als slaven het werk verrichten

0
27 Roomboterbabbelaar

@2
"het volk heeft niets te zeggen gedurende een kabinetsperiode en enkel als er gestemd moet worden."

Je gaat alleen voorbij aan het feit dat er al decennia gezeurd wordt over "de politiek", en dat toch iedere keer min of meer dezelfde partijen weer de grootste worden. Met andere woorden: een meerderheid is wèl tevreden over hoe het gaat en geeft de gevestigde partijen iedere keer weer een nieuw mandaat.

2
28 RationeelRechts

@25 wel amusant dat iets wat welgeteld slechtsvan 2015 tot 2018 als raadgevend referendum als wet was opgenomen ( het referendum van 2005 was een speciale tijdelijke wet) nu als onderdeel van onze eeuwenlange democratische traditie wordt afgeschilderd. Hilarisch question

3
29 BlackNinja

Kiesdrempel van 20 zetels. Hopla.

1
30 Otasanek

@22 .
Ken jij het begrip Cordon sanitaire wel!

0
31 nog een keer

@27
Ik snap niet helemaal wat je bedoelt met "aangelijnd als slaven". Ervaar je zo'n gebrek aan vrijheid in je leven?

1
32 RationeelRechts

* Verwijderd door de redactie *

33 dmpr2.1

Onze democratie werkt enkel op papier. Maar zolang de EU, lobbyisten en stromannetwerkjes daarvan de media sturen en de 2e kamer voorliegen bijvoorbeeld, dan hebben we idd geen democratie, maar een plutocratie.

1
34 Rolmops

@34 Hij werkt inderdaad niet meer.
Dat blijkt vooral uit het feit dat keer op keer zaken worden doorgedrukt war de meerderheid tegen is.

1
35 MARCUSAURELIUS

@35

Klopt, ze gebruiken technische uitvluchten ipv morele om te ontkomen aan hun verantwoordelijkheid.

1
36 Rolmops

@35

Dn moet je op een partij sremmen die wat veranderen wil. Bijvoorbeeld de asielverdragen aanpassen als je tegen de immigratie van teveel vluchtelingen bent. Een quota bijv.wat dan gesteund wordt door wetgeving en verdrag.

Klein probleem, de hardtste schreeuwers over "massa immigratie" zijn kennelijk te lui onbekwaam of beide om dat te doen. Dan veranderd dat dus niet, zels niet als FvD en PVV een meerderheidskabinet vormen.

9
37 Hendrianus

@31
Ach, ieder mag zijn colitie vriendjes uitzoeken.

8
38 Hendrianus

@37 .
Klein probleem, de hardtste schreeuwers over "massa immigratie" zijn kennelijk te lui onbekwaam of beide om dat te doen. Dan veranderd dat dus niet, zels niet als FvD en PVV een meerderheidskabinet vormen.

En die veranderingen gaan jaren duren omdat al die wetten dichtgetimmerd zijn om ze snel te kunnen veranderen en de top ambtenaren de boel kunnen traineren.

1
39 nog een keer

@37 Dat werkt vrees ik niet meer.
Want wie zegt dat ze het zo willen veranderen als ik wil?

1
40 MARCUSAURELIUS

@40

Je kan niet meer doen dan een stem in de richting. Wil je het precies hebben zoal jij het wil dan moet je dictatorschap verwerven.

8
41 Hendrianus

@41 bosma nog een pvv juichaap

3
42 alt-right-delete

@39
De PVV had allang een voorstel kunnen doen. Kennelijk zijn ze daartoe niet bereid of niet in staat. Wie om verandering schreeuwt moet die verandering in gang zetten.

9
43 Hendrianus

@43 .
Dan kom ik terug met wat ik in 31 zei want alles wat de PVV aandraagt word weggestemd.

0
44 nog een keer

@44
Zoals?

9
45 Hendrianus

@45 .
Agema(PVV) v Slootweg(CDA); 'U pikt mij idee en gaat er mee naar de krant!' | Politiek

0
46 nog een keer

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
VBOH
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@60 Jij bent vergeten dat vorige kabinetten hele vriezers hadden aangeschaft tijdens formaties?...

2 minuten geleden geplaatst door VBOH

Strongoli
COA-baas in Ter Apel stapt op om 'bizarre' situatie in overvolle asielopvang

@39Ja dat heb ik inderdaad gelezen. Het ging helemaal nergens meer over en had inderdaad niets meer met het item te maken.Dat speelde hier n...

4 minuten geleden geplaatst door Strongoli

VBOH
Als oppositieleider heeft Frans Timmermans zijn draai nog lang niet gevonden

@1 Die site doet het niet meer. Bij mij althans. Kun je voortaan niet een volledige link inclusief een verwijzing naar het artikel plaatsen?...

4 minuten geleden geplaatst door VBOH

Biscanna
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

Al dat gesnuif doet rare dingen met je, nou gaat hij lekker kontjes snuiven in zo'n haathut....

7 minuten geleden geplaatst door Biscanna

Bop
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@58 Wel vreemd dan dat hij dan die ijskast heeft aangeschaft. ...

7 minuten geleden geplaatst door Bop

Wedergeboren
Als oppositieleider heeft Frans Timmermans zijn draai nog lang niet gevonden

http://archive.today...

9 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Marrie1
Kan je als christen op de PVV stemmen?

Juist als Christen kan je beter op de PVV stemmen, dat is nl de enige partij die het gevaar uit de islam herkent. 👍...

9 minuten geleden geplaatst door Marrie1

sockknitter
Sadistische homoseksueel Stoltenberg vertelt Europeanen dat Oekraïne belangrijker is dan hun nationale verdediging - Dissident.one

Dat homosexueel klopt al niet in de titel. dus heb ik de rest maar niet meer gelezen....

9 minuten geleden geplaatst door sockknitter

VBOH
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@57 Dat kunnen ze wel vinden, maar volgens de grondwet is dat dus niet zo....

11 minuten geleden geplaatst door VBOH

Marrie1
Google ontslaat 28 werknemers die deelnamen aan anti-Israël protesten in twee kantoren

Juiste keuze, en de kantoren van je werkgever bezet houden is geen slim idee....

11 minuten geleden geplaatst door Marrie1

NK. App
Chinese Cartoon XxxAsian GranniesAudrey JaymesFree Sex Video CallOs Padrinhos Mágicos PornJulie Bowen NudeTecavüz.pornoDevar Bhabhi Xxx VideoDesi Naked GirlsAssamese Girl NudeKarina Kapoor XnxxXxx Desi DesiTelugu Village PornTamil Nadigai Namitha SexMary Jane AurynMamacogiendoHoytest PornBhabhi Xx VideoMum Beta SexEatinpussySucking On MeReshmi R Nair Hot VideosAdultgamesworldNoodle MagazinGangbanged WomenLeahjayeManuel Ferrara Julia AnnDancing Bear CompilationOrylanIndian Newly Married PornBanaras Sex VideoCfnm BathDancing NakedAsa Akira GifAvtar The Last Air Bender PornCzech Sex VideosCzwch PornAdult FilmsXmxxxHighschool Dxd AkenoBabuji Web SeriesLennox PornJack And Jill LeakedDesimazaMorritas CogiendoApril Olsen DpBecome Someone Porn Gameسحاقي سكسLebians SquirtingXxx Video HandGreat PussyMom And Lesbian PornSophia LaureWife BucketBrazilian NudeYoung Nude CouplesSpankbangpornGostosa No Only FansUpkirt No PantiesRexponMallu Aunty Hot BoobsDesi Aunty PussyCapri Cavanni CreampieAngel Youngs DpAnnisaa KateJennifer Collidge NudeHuge Cock WorshipLite Skin PornSpread Pussy PicsMma NudesHostel PornServant Hot SexDiamond Jackson LesbianRule34 XxxDicota SkyTante BugilPorn For FemalesSri Lanka PornMillajovovich NudeSex Sex Video TamilMisty RaePornhub XvideoCliphun Ter ComRpornhubDesi PurnJapanes Sexy MoviesSherlyn Chopra Leaked VideosTorture HentiHentai_X Rated MemesBig NaturalsOlivia Hussey BoobsXxx Bur VideoBlair And SerenaAngela White BoobsHard Work Sex VideoXxx SnapchatBaddieonly PornJasmin Savoy Brown NudeRus XxxSunny Leone Xx Video HdWheel Of PornJada Stevens GangbangedPornos Mujeres LesbianasTight XvideoGloryhole Swallow Shelby 11th VisitSharon PinkIndian Erotic PornTelugu Romantic Sex Videos HdNude Women On Nude BeachWife Swap OrgyJamie YoungPakistani Girls Sex VideosNude ClitPorn Lesbian HornyMtherlessHotwapSunny Leone Fucked By HusbandLesbian TribbimgXvids.Skyemel PornRituparna SexSuoireshuXxxx Indian PornLeah Gotti Full VideoPorn Hub Select ComHand Porn VideoSmokeymouthsKyden Kross NudeWhat Happened To Daft.sexNxxn Sexy VideoHaintaisDoublelist OcJessica FappitDemi Rose HotAshley Carolina NudesBollywood Sexy SongNew Family Sex VideoPorn Hub AngelXvideos Cams:pornhubAmoranth NudeColleag PornFull Body OrgsmIntercruralsexXxx ShotLactating Lesbian PornMaya Nazor XxxWeirdest PornosJogos De Xxx