@33 Wees jij maar trots op jezelf. Je zult verder niemand hebben die dat is.Oh ja, en blijf mij gerust corrigeren. Ik moet daar werkelijk eno...
Nou dit had ik niet verwacht mijn dank voor jullie reacties.Maakt mijn besluit om te blijven makkelijker....
@30 Ja juist, de grote de-escalator. 👍...
@2354 Verstandig besluit, Baba! 👍...
@2354 Welkom terug. Ik lees altijd met veel plezier jouw bijdragen. Dat wist je misschien nog niet, maar dan weet je het nu.Nou was het van ...
@2357 Als je nou even de nick van dat h*lmaatje er bij zet, nu krijg ik het idee dat je mij bedoelt.Maar ik ben keihard hetero dus ik vergis ...
@2354Goed om te horen, Baba Jaga.Laat je niets wijsmaken door die Prikkelbeens, door die viezerik zijn hier al meerdere gerespecteerde reag...
@34 "dan zal je het ook wel niet hebben aangetoond" Ja ja, en jezelf maar voor de gek houden met dat eeuwige liegen en huichelen. ...
@2356.Ik denk dat mensen wegblijven door Prikkelmans,Bop en Tokkifee...
@2355 Jouw herhaalde beginnen met op de man spelen en schelden met dat volstrekt idote "pedo" weet menigeen zich nog prima te herinner...
Echt vlees voor de rijken, het plebs eet maar frikandellen!
En gaat die winst naar de boeren of steken de elite dat geld in hun zakken?
Opzouten met je BBQ en je onbeperkte sparerib vreet festijnen!!
#Vleesschaamte
#2020Haast
Hoe dan? Accijns of btw dat domweg de staatskas ingaat?
Minimaal moet er een uitzondering voor duurzaam vlees komen.
Daarnaast moet de verhoging 100% naar het bevorderen van duurzaam (biologisch) vlees gaan.
Als je zo traag bent als ik zie je opvallende zaken plaatsvinden in het licht van 20 jaar geleden ^^
@1
"Het leven is als een frikandel; je moet het zelf speciaal maken", schreef ooit een onbekende filosoof.
: P
@3 Schilpadden op de barbecue en in eigen schild gaar geroosterd zijn bijzonder smakelijk.
En van de restanten kun je nog een heerlijk schildpaddensoepje maken
@6 Nu krijg ik ineens zin in een frikandel speciaal, thanks :p
@7
Ik zal jou eens op de BBQ leggen!!!
: D
@8
*Stuurt snacktaxi
@10 YESS!
@9 Schiet niet op, veel te taai.
@12
Gaat het niet om, het gaat om de ervaring : P
Gelukkig doe ik mijn boodschappen in Duitsland, dus verhoog alles maar lekker in Nederland. Des te meer geld er uitgegeven gaat worden in België en Duitsland door Nederlanders. De zogenaamde deskundigen hebben een IQ van 0,0
Het begint direct alweer bij @1 . Oh nee, vlees wordt duurder, nu kan ik niet meer elke dag vlees eten en elke week lappen vlees weggooien omdat ik teveel heb gekocht!
Eet gewoon wat minder vlees. Vijf keer per week in plaats van zeven, dan maakt het ook niks uit dat de prijzen zullen stijgen. En voor velen is het simpelweg even slim zijn, niet zoveel vlees kopen omdat de meeste mensen toch vlees weggooien, vrijwel dagelijks.
@15 Jij gooit elke week lappen vlees weg?
@16 Nee hoor. Wij hebben wild vlees in de vrieskist genoeg voor de komende 6 maanden. Ik geef aan dat velen (de meeste) wel vrijwel dagelijks vlees weggooien.
Ben je nu aan het spiegelen, of?
@15 Ik ken niemand die lappen, of lapjes, weggooien en zeker niet dagelijks.
Wat met de mensen die al maar 1 á 2 x per week vlees eten, naar 1 x per maand laten gaan ? Trouwens, ook als je maar 1 x pw. vlees eet voel je zo'n prijsverhoging hoor.
@18 Ja, direct zo absoluut. Helemaal niemand, en dan denken dat mensen je zullen geloven... We hebben het ook over vlees wat in een maaltijd zoals spaghetti zit. Veel mensen gooien vlees weg, omdat je vrijwel alles per twee, vier of meer moet kopen. In plaats van het in te vriezen, gaat het de prullenbak in.
Per jaar gooien we per persoon 41 kilo aan voedsel weg, daar zit ook vlees tussen.
Als je één keer per week vlees eet, en je kan ene prijsverhoging van een paar Euro niet opvangen, dan zit er financieel iets niet goed.
https://www.milieucentraal.nl/media/3725/factsheet-voedselverspilling-huishoudens-mei-2017.pdf
Volgens Timmerfrans komt aan alles een CO2-prijskaartje te hangen dus op alle producten komt een toeslag. Voor de burger betekent dat dat de kosten de pan uit zullen rijzen. Kosten die natuurlijk op geen enkele wijze gecompenseerd zullen worden. En dat allemaal voor een CO2-reductie van 0,0003 percent... De waanzin regeert en kan regeren omdat de bevolking vakkundig monddood is gemaakt. En fInancieel worden we nu helemaal uitgekleed.
@19 Jij bent degene die het over lappen heeft en niet over restjesgehakt in de pastasaus. En er zijn meer mensen met een vriezer, die van mij wordt iig veel gebruikt, óók voor kliekjes.
Nooit van minima gehoord ? Gelukkig behoor ik daar niet toe maar je zal maar ieder dubbeltje 10 keer om moeten draaien.
@22 Bij elkaar komt het uit op "lappen vlees" ja. Beeldspraak.
Ik zeg toch nergens dat iedereen vlees weggooit? Kom, ga nu niet zo goedkoop lopen framen. Ik behoorde toen ik opgroeide zelf tot de minima, als je een paar Euro per week niet op kunt vangen, zit er iets goed mis, ook al sta je onder curatele.
Het zou goed zijn als markten weer transparant worden gemaakt en de enorme subsidiestromen zouden stoppen.
Begrijp me niet verkeerd: subsidie is hard nodig in sommige sectoren, bijvoorbeeld innovatie dat niet alleen gedreven moet worden vanuit commerciële motieven.
Maar het sponsoren van vervuilende industrieën als de luchtvaart, de fossiele brandstoffen en de bioindustrie is behoorlijk ehm 'achterlijk' met de huidige kennis over klimaat en vervuiling van onze leefomgeving.
Helaas zijn er door die enórme subsidies uitermate krachtige lobby's ontstaan. En ook een overheid kijkt 'er' naar en kan er niets aan doen: luchtvaartcijfers worden berekend (en keer op keer fout), oliemaatschappijen krijgen een koninklijk keurmerk terwijl ze in het buitenland mensen vermoorden om olie te kunnen oppompen en de agrarische industrie rijdt desnoods met tractoren een gemeentehuis binnen waarna de regelgeving in een flits wordt veranderd.
Een andere indicatie van falen is de NVWA die dag in dag uit niet in staat blijkt de regelgeving te kunnen handhaven. De betrokken vleesindustrie vindt plaats achter gesloten deuren en eenieder die daar een kijkje achter de schermen over biedt wordt gekenmerkt als 'terrorist'. Bekijk dat eens door de ogen van een varken.
We vreten onszelf naar de knoppen, eenvoudigweg omdat een groot deel van de bevolking niet beter weer en niet beter wíl weten, zo verslaafd zijn de gemaakt.
Het is niet anders. Met de groeten aan je kind'ren en kleinkind'ren die je oh zo lief hebt...
Niet te vreten dat rijken volk wat steeds pleit voor prijzen te verhogen.
Nee, dan gaat het geproduceerde vlees naar Azie. Het hele systeem is inefficient.
cowspiracy, goede docu.
Als we gewoon allemaal vegan worden dan helpen we het milieu echt.
@27
Ik hoop niet dat je denkt dat alle boerderijen dan omgevormd worden tot kinderboerderijen. Alle beesten zullen dan gedood worden en de landerijen zullen volledig verwaarlozen.
@27 en waar komt al die palmolie dan vandaan??? Of mogen veganisten die ook al niet gebruiken?
Bedenk wel dat het grootste deel van onze veestapel voor het buitenland is.
Dus hun hebben lage uitstoot, omdat wij die hier hebben...
Dom van onze regering om daar niet iets aan te doen..
Ik dacht eerst met een gevoel van instemming dat er stond: "vliegprijzen'....
Maar nee, de burger wordt nu, naast het Sinterklaasfeest, ook nog zijn Kerst- en barbeque feestje afgepakt....!
@17 Nee. Vond het alleen apart dat jij blijkbaar weet wat onbekenden thuis doen.
@15
Vlees weggooien????
Wel eens van invriezen gehoord????
Linkse ideeën .. Maak wat zij willen verbieden onbetaalbaar.
Het is gewoon een manier om vlees eten exclusief aan de elite voor te behouden. Vlees is het meest efficiente voedsel om je eigen vlees gezond te laten groeien in je jeugd en in stand te houden in je volwassenheid. Als je geen vlees eet heb je minder spieren, zwakke haren en nagels, en een suf temperament, onderontwikkelde hersenen. Dat laatste komt de machthebbers vooral goed uit, die twee rassen mensen willen, uiteindelijk, een lichtbruin slavenras en een elite-ras.
@24
Spot on. We worden vergiftigd met gefabriceerd voedsel ... Veel teveel suikers en andere producten.
Hogere vleesprijzen dragen niet bij aan het milieu aangezien boeren een goot deel van hun vleesproductie exporteren.
@36 Dat vlees gaat vooral naar landen als het VK en Duitsland. Beide landen zijn EU landen. Die kun je toch ook hogere prijzen in rekening brengen?
Stop eerst maar eens met het massaal exporteren-en importeren van dierenleed, tevens minder vlees eten zou een goed begin zijn. Maar zolang o.a fastvreetketens nog steeds als paddestoelen uit de grond schieten een illusie.
* Verwijderd door de redactie *
@39 In een groot deel van de wereld is dat zo. Wij Nederlanders eten door onze gestegen welvaart sinds de jaren 50 ongeveer driemaal zoveel vlees. Een beetje minder of duurder zou dus zo erg niet zijn. Maar gewoontes veranderen is zeer moeilijk.
* Verwijderd door de redactie *
Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten
Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.