Lidmaatschap EU in Grondwet stap dichterbij (d66.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Nexit-En-Snel in Politiek  ·  97 Reacties

  • 33
  • 1358x gelezen
Reageer met een Emoji
1
1
5
69

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

En dit soort beslissingen is dus waar een referendum voor nodig is......

oh, nee, dat hebben 'we' al afgeschaft; tja, jammer, geen inbreng meer mogelijk, toedels!!

Oh, nee, we hebben al 2x 'nee' gezegd......ze luisteren toch niet....

D66 gaat de geschiedenis in als de partij die Nederland definitief geknecht heeft aan het 4de rijk.

pek en veren!!

3
51 Seconda

Samenwerken heeft niks met de EU te maken.....alsof we zonder die EU niet zouden samenwerken...

en 70 jaar vrede en veiligheid heeft gewoon te maken met een continent wat zich de pleuris geschrokken is van WO 2 en de hel die dat veroorzaakt heeft.

het blijft gewoon een lachertje die EU propaganda....allemaal slappe veronderstellingen en gelegenheidsargumenten....en nu de economie steeds meer als probleem dan als oplossing wordt gezien...willen ze natuurlijk opschieten...want anders hebben ze straks echt niks meer om.burgers bang mee te maken.

4
52 MarkUg

@52 die 70 jaar is sowieso flauwekul.
De EU bestaat pas sinds 1992.

De EEG bestond al 36 jaar voor de EU en was een mooi initiatief. Deed wat het moest voor handel en ieder hield z'n eigen regering.

2
53 Aunti

Knap hoor. Het meest moedeloze bericht van het jaar zo laat nog in December.
Dit is gewoon volksverraad. De enige reden om het met grote spoed in de grondwet te verankeren is om het volk de stem te ontnemen. Wouw!! Ik wil woorden in mijn mond nemen die ik maar beter binnenhoudt maar het kost me grote moeite.
nog maar een keertje meezingen dan..

2
54 broodjepoep

What comes up must go down. Uiteindelijk zal de EU imploderen. Kan niet wachten tot het zover is...

1
55 Ghurka

@20 "Door het lidmaatschap in de Grondwet op te nemen, is het moeilijker om eventueel uit de EU te stappen. "

Precies, dat is de hele opzet. Nederland snel even sterk in de EU verweven, zodat een Nexit haast onmogelijk wordt.

1
56 Cody

Nexit graag en snel.

2
57 nog een keer

Zomaar wat niet gerelateerde geschiedenis.
"De NSB werkte openlijk samen met de bezetters en pleitte onder meer (vergeefs) bij de Duitse bezetter voor een samenvoeging van Nederland, België en Frans-Vlaanderen tot een Groot-Nederland binnen een Europese of Germaanse statenbond, welke natuurlijkerwijs onder hegemonie van het Duitse Rijk zou staan."

1
58 broodjepoep

@55 in dat geval gaan we met het schip ten onder want we zijn er dan aan verankerd,
(die grondwetkots komt vast eerder dan de brexit. Kunnen we in ieder geval niet door hun succes verleidt worden.)

1
59 broodjepoep

@59 dat doen we nu al trouwens. met het schip[ ten onder gaan,.. al was het alleen al omdat Wir Das Nicht SCHAFFEN!!

1
60 broodjepoep

Zou D66 dit in 1947 voorgesteld hebben hadden zij alsnog tegen de muur geplaatst worden wegens landverraad maar van mij mogen zij dat nu nog steeds doen.

2
61 nog een keer

@53 Klopt. De EU aanhangers doen alsof de huidige EU gelijk na WO2 werd opgericht. Overigens was er wel degelijk een oorlog: het uiteenvallen van Joegoeslavie midden jaren negentig.
Verder had je vroeger inderdaad dat als één Europees land rijk was en het buurland niet, dat buurland dat rijke land binnenviel met soldaten en wapens. Nu met de EU wordt alles zogenaamd "netjes" geregeld middels de financials van de ECB: er moet continu geld van noord naar zuid. We leven dus in een continue staat van financiele oorlog maar dat gebeurd nu achter de schermen. Het noorden wordt financieel leeggetrokken evenals onze pensioenen. Dus 70 jaar vrede met de EU? Nee.

2
62 Conradijntje

70 jaar EU? Geschiedsvervalsend revisionisme! Het verdrag van Lissabon is van 2009. Wat een ellende. Onbegrijpelijk dat men op de desbetreffende partijen stemt.

1
63 schrootflint

@52 “ alsof we zonder die EU niet zouden samenwerken...”

Dat kan zeker. Dat kon vroeger in de EEG ook. Maar zouden we nu uit de eu stappen en de eu blijft gewoon bestaan, dan wordt samenwerken en handelen een stuk moeilijker en duurder.

2
64 Rare Rakker

Het zou naar mijn mening fantastisch zijn als D66 dat probeert door te drukken. Ze hebben dan namelijk een tweederde meerderheid nodig in 2 verschillende kabinetsperiodes. Het lijkt me nu al vrijwel onmogelijk dat D66 dat gaat halen maar zelfs als ze dat halen dan gaan de komende verkiezingen wel ergens over. Je vraag dan namelijk letterlijk aan de burger of ze liever voortaan door Frankrijk en Duitsland geregeerd willen worden. Ik verwacht dat dat net iets te ver gaat voor de gemiddelde Nederlander en dat dit heel veel stemmen voor FvD en PVV gaat opleveren.

Op dit moment verwacht ik in ieder geval dat de PVV, SP, FvD en 50plus tegen zullen stemmen maar mogelijk nog veel meer partijen.

2
65 RazorBlade

Ze doen er alles aan om een Nexit in de toekomst te voorkomen. Wij worden voor eeuwig veroordeeld tot de EU, in ieder geval tot aan de volgende wereldoorlog.

4
66 samcash

@33 Waarom toch zoveel minnen hierop? Kom dan ook eens met een inhoudelijk reactie....

6
67 Rare Rakker

Gaat echt niet gebeuren. Daarnaast zegt "een stap dichterbij" helemaal niets. Zo moet D'666 & Co voor deze implementering eerst een 2/3 meerderheid in de TK verwerven, vervolgens een 2/3 meerderheid in de senaat en daarna na de eerstvolgende verkiezingen wederom een 2/3 meerderheid in de TK.

0
68 Black65

Ik zie Timmermans steeds met een NAZI pet op zijn hoofd. Is zijn uiteindelijke ambitie toch Führer von die Vereinigte Staten von Europa te worden?

0
69 logikus

@17 Fijn om te zien dat dit niet zo makkelijk is. Vooral dat er een 2e kamerverkiezing aan te pas moet komen stemt me wat geruster. Ik vermoed dat een 2/3e meerderheid er niet inzit.
Vroeger was ik overtuigd D'66 stemmer en op zich vind ik nauwe Europese samenwerking nog steeds nuttig. De pragmatische politiek van D'66 is echter vervangen door een zeer linkse (klimaat) stroming. Sowieso is de teneur in de leidende politiek steeds linkser en het ideaal is zo links / communistisch / marxistisch / klimaatgek mogelijk. Wat dat betreft is er wel een vergelijking te maken met moslim-extremisme waar ook geen nuance geldt.
EU is inmiddels ook een links bolwerk geworden, pas op de plaats en wachten hoe succesvol de Brexit verloopt lijkt me eerder verstandig.

0
70 tr_b

Worden andere lidmaatschappen van de Staat Der Nederlanden dan ook in de grondwet vast gelegd?
NATO, OSCE, Raad van Europa of de UN ?
Raad van kerken, isis, al qaida, Marrakesh ?

Zodra je dwingend vastlegt dat je lid moet blijven van een club, geef je je vrijheid uit handen... question
#slavernij

0
71 Gandalf

Weten we meteen waarom het referendum zo snel mogelijk de strot omgedraaid moest worden, van onze opperbeste democraten. Van Mierlo ligt rond te tollen in z'n graf.

0
72 Akiron

Schrap dan meteen de vrijheid van Godsdienst uit de grondwet.

0
73 Dalon

Het nare clubje van de D met de twee kleine zesjes is door haar anti democratische, autoritaire en zeer anti democratisch handelen verworden tot een fascistisch en ongewenst onderdeel van onze democratie. Om welke gegronde reden zou je het lidmaatschap van een groepje landen in hemelsnaam in je Grondwet willen of nog erger moeten opnemen? Hier moet toch een zeer gevaarlijke gedachte achter zitten? Als straks mocht blijken dat de Brexit een groot succes voor het VK wordt, is de wens om voor Nederland uit de EU te stappen wellicht een optie en dat zou dan niet kunnen omdat de club met de D en de twee kleine zesjes dat heeft laten opnemen in de Grondwet. Je zal er maar op gestemd hebben brrrrrrrrrrrrrrr

0
74 nostradamus666

Houd er eerst maar eens een bindend referendum over.
Of stel dit plan nog eens voor, vlak voor de verkiezingen. Maar er een belangrijk verkiezings punt van, als je dan heel veel stemmen krijgt, kun jein de nieuwe regering hiermee beginnen., En dan dus ook nog die regering daarná.
Maar niet ondemocratisch het er nu doorheen willen rammen.,

3
75 xtremy

@71 Hoewel de EU bedoeld is voor de banken en multinationals (rechts) zit het linkse erin dat men vindt dat de EU alles voor de individu moet bepalen en dat individuele vrijheden volkomen ondergeschikt zijn aan de doelen van de EU.

1
76 Conradijntje

goed nieuws

5
77 Wetenschappertje

Fuck de hele EU

2
78 Pffff

* Verwijderd door de redactie *

79 watermeloen

* Verwijderd door de redactie *

80 watermeloen

@80 Sorry nationalisten, maar jullie verliezen altijd in de geschiedenis. Leer er maar mee te leven.

8
81 Wetenschappertje

* Verwijderd door de redactie *

82 watermeloen

@82

En die wordt uitgevochten met watermeloenen...?

5
83 Gremdaat

* Verwijderd door de redactie *

84 watermeloen

@84

Ik ben gek op watermeloenen.....question

4
85 Gremdaat

Eng clubje landverraders, het zullen wel nazaten zijn van de NSB.

1
86 B55

Sinds die Thom de Graaf van D66 voorzitter is van de Raad van State
worden verdacht veel voorstellen van D66 ( 2e kamer ) positief beoordeeld
Raad van State is niet objectief en onafhankelijk meer
Raad van State kijkt alleen maar richting Brussel (EU)

0
87 Bollieboos

** gebruiker verwijderd **

Je reinste dictatuur onder D66 en groennix ,straks , vergeet Nooit dat Hitler en de Nazi`s ook democratisch verkozen waren en wat dat de wereld gebracht heeft ..........................

88 verwijderd682241

@23
In het continent Europa niet......................................misschien Joegoslavische oorlogen vergeten.

1
89 Benzardi

En helemaal 'zonder oorlog' maar gewoon met 'democratie' is europa onderworpen aan de bedrijvensupermacht. Nog even en de president krijgt een kroontje op. En maar roepen dat we er zelf voor gekozen hebben.

0
90 zewa

@77 hebt u het uniform van uw opa nog ?

0
91 Alexis

@90 Inderdaad als je alle landen samenvoegt en onder dictatoriaal gezag plaatst krijg je inderdaad geen oorlog tussen Europese landen meer (als dat je doelstelling is) - hooguit een burgeroorlog. Maar om dat te voorkomen importeren ze hordes moslims - om de nationale gevoelens en de eensgezindheid te verdrijven.

1
92 Conradijntje

@92 .
En die oorlog kunnen ze dan de kop indrukken met een EU leger die andere landen gaan bezetten en onder drukken als zij lastig beginnen te worden.

2
93 nog een keer

@91
Een bepaald deel van de rechts-nationalisten: Hou eens op met iedereen nazi en racist te noemen!
Ook dat bepaald deel van rechts-nationalisten: EU is net als het nazi-rijk! Timmermans en Greta zijn net hitler!.

2
94 Wetenschappertje

@94 Timmermans en Greta zijn net hitler!.

Sprak de nieuwe nazi...

1
95 Otasanek

De raad van staten is al net zo knettergek als D66.
Heel snel uit die EU voor dit gaat gebeuren.
Dan zijn we helemaal overgeleverd aan Brussel.
Hebben we nooit meer iets te vertellen over ons eigen land.
En gaan we ons blauw betalen aan die schoften in Brussel waar onder die Timmermans.

2
96 annie

@81 Beetje een zinledige opmerking. Je kunt net zo goed zeggen dat patriotten altijd winnen in de geschiedenis (die trouwens nog helemaal niet is afgelopen).

0
97 Civ

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Querulijn Xaverius
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@2 Wat een enorme PAARDENLUL is die Mac Benac!...

zojuist geplaatst door Querulijn Xaverius

Biscanna
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@30 Neem je de rest van je accounts ook mee?...

1 minuut geleden geplaatst door Biscanna

progressiefliberaal
Veelgebruikte zoetstof in snoep en frisdrank mogelijk schadelijk voor gezondheid

Dat is al de zoveelste.Maar dit is dus ook wat je krijgt als je net doet alsof suiker een enorm probleem is (en daar hoge belastingen op hef...

2 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

Bop
Vandalen slaan erop los in kabouterbos: ‘De tranen stonden in mijn ogen’

@7 Neem me niet kwalijk dat ik op een openbaar forum reageer.🙏...

4 minuten geleden geplaatst door Bop

Bop
Sanne S. stalkte zichzelf, maar haar ‘stalker’ kreeg wel een jaar cel, nu staat ook zij voor de rechter

@16 Oh okay. Ik wist ff niet welke kant het uitging....

5 minuten geleden geplaatst door Bop

Snorrie
Supermarktketen Dirk gaat amokmakers filmen met bodycams

@5Dan moet je buiten blijven.Hoe moeilijk kan het zijn?...

5 minuten geleden geplaatst door Snorrie

progressiefliberaal
Van der Burg: gemeenten moeten derdelanders opvangen tot EU-hof uitsluitsel geeft

Kan me niet herinneren dat we ooit gestemd hebben voor zo'n EU-hof.Of hebben er hier wel mensen gestemd voor het ontmantelen van onze eigen ...

5 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

Benzardi
Vandalen slaan erop los in kabouterbos: ‘De tranen stonden in mijn ogen’

@6Dat klopt, maar dat was aan sockknitter....

6 minuten geleden geplaatst door Benzardi

Bop
Sanne S. stalkte zichzelf, maar haar ‘stalker’ kreeg wel een jaar cel, nu staat ook zij voor de rechter

@15 Ik weet niet waar jij opuit bent....

6 minuten geleden geplaatst door Bop

spookrijder
Sanne S. stalkte zichzelf, maar haar ‘stalker’ kreeg wel een jaar cel, nu staat ook zij voor de rechter

@14 Smurf bedoelt denk ik dat vrijwel iedereen aan het front zit....

7 minuten geleden geplaatst door spookrijder

NK. App
XamstersBackroom AuditionsVirl Porn VideosHistoires De Sexes GratuitesSex Girl With Girl726ankk-025Sasha Grey AnalKayal Anandhi SexHindi Xxx Bf ComOnlyfans PolskaDouble Anal CreampieNude TwurkingPlay PornosBe Fucking For RealXxx Pornografia EspañolAlohatuneSexemodele LyonPark Sex ComWww Com Sex Video Full HdSasha RosepornFm Otk SpankR/asiansgonewildPorncomics FemboyJade ChenowethMalayalam Actress PornYoung Hot Porn VideosTelugu Audio Boothu KathaluPorn JeunesFreehdpornSif HentaiTitty GifsSex Photo KarinaHappy Porn ComBhabhi Ne DevarMale Strpper PornCam Sexe DirectWillow RiderXxx Lennox LuxeIndiyan Xxx HdStreming XHqpornoeBlacked XxxDick Too BigMall PornLia GottiFatherinlawsex2001 Sex VideoSex Video School Bus4k Porn Videos HdJapanese Slave PornMale Solo MasterbationArmy Girlfriend PornHentaienvyIncesest PornMove SexsPetardas XxxStep Mom XnxMom And San Xxx ComChaturbate FemaleKuro Gal Ni Nattakara Shinyuu To Shite MitaSexy Lesibian PornXxx LlBooty BumpFlesh GordonChubby RedheadpornNude Lingerie ModelingVideos Para Adultos PornográficosEscort Marseille TransAplicativos PornôBlacked ThreesomeCaroline SweetsMost Sexual MoviesGirls Do Porn 386Glory Hole RanchLauren Graham SexyLove Story And SexFemale Celbrities NudePrivate DeligjtsPorn For CartoonAllamericanwomanAt Home Massage Near MePhotoacpmpanhantesHq PirnoMia Kirshner NudeDriver XnxxPorn FuryPornic TubeSax Vidio HdOnfluencersgonewildAsh Kaash PornAmoutee PornGoddess SandraXxxii VedioMoms Teach Sex XnxxZootobia PornKogamaLildedjanet NudeValentina Nappi RoughPartner Swap PornStreaming JavhihiOpenloadproPerfectgorlKaty Jo Raelyn NudeHayley Atwell Sex SceneXnxx PoranMumbai XnxxDhokha SexBangoli Xxx18 Years Indian Sex VideoThroat BulgeTelugumomsexIndian Homemade FuckJeth Se ChudaiBrother And Sister Xxx Sexy VideosSuuni Lion XxxHottest Porn VudeosFilm Pornonoir高潮Aunty Nude PicsEnglish Ladies SexPure Taboo Hd PornStacey LaneCharamsukh VideosRituparna Sex VideoThigh HentaiNudes Discord ServerPornobeuretteSister LapdanceBlacked BbcXxx TearchJapanese Interracial PornNikke Bella NudeSwathi Naidu PhotosForced Strip VideosVeronica Rose Onlyfans LeakedPokebella PornR/rule34GuymasturbateXnx 4k3d Porn CatoonGay Puppy Play PornYami Gautam SexyTori Toots PornBig Black CockpornPorntubes IndianIsla.moon NakedFree Hindi Porn MoviesWoman Xxx ComXxx Beauty PornBu Kakke