De haven van Zeebrugge
NOS Nieuws

16 vluchtelingen uit koelwagen gehaald in België

De Belgische politie heeft in de haven van Zeebrugge 16 vluchtelingen uit een koelwagen gehaald. Onder de vluchtelingen uit Syrië en Iran waren een zwangere vrouw en drie kinderen. Volgens de Vlaamse zender VRT zaten ze tussen een lading yoghurt en koeken.

De temperatuur in de truck was volgens de politie twee graden boven nul. De koelwagen kwam vermoedelijk uit Frankrijk. De migranten konden de deuren niet zelf van binnenuit openen.

Volgens een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Brugge is de kans gering dat alle verstekelingen de oversteek naar Groot-Brittannië hadden overleefd. Ze zaten al vier tot vijf uur opgesloten in de koelwagen voor ze bij de controle werden ontdekt.

Het OM ziet steeds vaker dat mensensmokkelaars gebruik maken van koeltransporten om vluchtelingen te verstoppen. "Omdat men ervan uitgaat dat deze transporten minder vaak worden gecontroleerd en de kans groter is dat de vluchtelingen in Groot-Brittannië geraken." Daarbij lijken ze zich, volgens de woordvoerder, weinig aan te trekken van de risico's voor de slachtoffers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl