door Havermout in Binnenland  ·  26 Reacties

  • 3
  • 605x gelezen
Reageer met een Emoji
4
2
1
3

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Om jullie te helpen moeten jullie bij minister Kaag (D66) zijn. Zij gooit met zakken geld vooral graag in het buitenland met medeweten van de Tweede Kamer. En soms gooit ze ook miljoenen naar de Palestijnen zónder medeweten van de Tweede Kamer. Die vrouw Kaag denkt niet aan jullie hoor. Zij vindt de kinderen die in Nederland wonen niet zo belangrijk want zij wil zo graag bij een Wereldorganisatie horen. Zij zegt ook dat ze D66 wil gaan leiden zodat ze nog meer voor elkaar kan krijgen met de centen die ook jullie ouders moeten afdragen aan de sociale lasten. Zij vindt dat jullie het nog goed hebben vergeleken met buitenlandse kinderen. Nederland geeft ieder jaar al zoveel geld weg naar andere landen en deze vrouw Kaag is helemaal losgeslagen. Jullie moeten ook maar eens met jullie ouders op de politieke tribune in Den Haag gaan zitten en schreeuwen dat jullie er ook nog zijn! Ik denk niet dat het helpt maar jullie zóuden het kunnen proberen.

4
1 niet voor de poes

"We hebben echt gezinnen die met zijn negenen in een éénkamerappartement wonen"
Verplichte sterilisatie dan maar.

2
2 Wild Rover

Uit het bronartikel:
"We hebben echt gezinnen die met zijn negenen in een éénkamerappartement wonen. ............ Ze zijn bezig met overleven.”

Een ouderpaar met zeven kinderen, of hoe moet ik dit mij indenken?
Grootouders, ouders en vijf kinderen?
Als je financieel niet tot een "sterke groep" behoort hoe haal je het dan in je botte kop om zoveel kinderen te nemen?

Laat duidelijk zijn: geen enkel kind dient in armoede te leven echter ergens ligt er toch ook een grote verantwoording bij de ouders/verzorgers.

2
3 Bezorgde Europeaan

Als kinderen met lege broodtrommels naar school gaan, dan vraag ik me toch af welke keuzes de ouders (niet) maken. Ik snap dat de bijstand (+zorgtoeslag + huurtoeslag + kindgebonden budget + hulp van de voedselbank) geen vetpot is, maar het voeden van je kind zou er echt van moeten lukken.
Maar ja, in veel gevallen zullen de ouders misschien niet eens bekwaam zijn om met geld om te gaan. Sneu dat die kinderen daar dan de dupe van zijn.

2
4 RationeelRechts

* Verwijderd door de redactie *

5 Ryan

@4
Grote gezinnen,met nog wat andere uitkeringen erbij, kunnen hier in Nederland, alleen van de kinderbijslag al rondkomen..
In het buitenland zijn deze bedragen véél lager of helemaal niet, vandaar dat ze allemaal op onze "stroopotten" afkomen.
Deze figuren hoeven hun kinderen zeker niet in armoede te laten opgroeien.
Het gaat meer om de gezinnen, die op of onder bijstandsniveau moeten leven, die het zwaar hebben.
Maar helemaal géén eten voor kinderen kunnen verzorgen, dat is m.i. niet van deze tijd. Al zou ik zelf niets te eten hebben, dan zou ik er altijd voor zorgen, dat mijn kind wèl iets kreeg.
En wat kost tegenwoordig nu een boterham? Er hoeft géén rosbief op...

2
6 Strongoli

",,We hebben echt gezinnen die met zijn negenen in een éénkamerappartement wonen. Deze gezinnen zijn niet bezig met het oefenen van tafels of lezen. Ze zijn bezig met overleven”, "

Dus...........

Je hebt geen geld en denkt: Laat ik dan eens lekker veel kinderen nemen.

Het kansloze straalt er van af.

2
7 Weet geen naam

@4 Het trieste is, dat er een grote kans is dat er in de supermarkt een keuze gemaakt moest worden tussen een brood met beleg of een pakje shag.

3
8 Weet geen naam

@6 Strongoli,

ik keek toevallig wat momenteel een brood in Nederland kost, bij Lidl, waarbij deze week twee "polderbroden" 2,00 € kosten.
( https://www.lidl.nl/nl/p/aanbiedingen/bruin-polderbrood/p30864 )

Nu kan ik mij voorstellen dat er in een gezin van 9 personen er twee van deze broden per dag doorgaan het welk een kostenpost van 60,00 € per maand zou betreffen (Lidl prijsstelling) en natuurlijk moet "er ook nog wat op".

De kinderbijslag lijkt een vetpot echter hiervoor staat:

Bedrag per kind per kwartaal:
Leeftijd kind Bedrag
0 t/m 5 jaar € 221,49
6 t/m 11 jaar € 268,95
12 t/m 17 jaar € 316,41
(Bron: https://www.svb.nl/nl/kinderbijslag/bedragen-betaaldagen/bedragen-kinderbijslag )

Mij dunkt echter dat de aankoop van brood (voor het gezin) hiervan bekostigd kan worden.
Maar ook appels (= een gezonde snack) en ander vers fruit en groente van het seizoen. (Geen exotische uitwassen noch coca cola en chips.)

Ik denk dat als een onderwijskracht zaken signaleert zoals in het bronartikel beschreven deze contact op zou dienen te nemen met één of andere (gemeentelijke ?) instantie welke de leefomstandigheden eens goed onder de loep zou dienen te nemen (ook "uithongeren" is kindermishandeling) en de ouders of verzorgers een cursus budgetteren verplicht zouden dienen te volgen.

Dan het afschaffen van "kringgesprekken", m.i. juist niet. De wereld waarin wij leven is hard (ook voor kinderen) neem deze realiteit van hen weg en op bewustere leeftijd slaat dit extra hard toe.
Laat "Pietje" maar verhalen over zijn tweede Disney Parijs bezoekje van dit jaar.
Jantje kan hier "jaloers" op zijn echter hier juist een motivatie in vinden de "armoede" van zijn ouders te overstijgen. (Door bijvoorbeeld extra zijn best te doen op school.)

Kinderarmoede is een kwalijke zaak echter het is veelal het keuzepatroon van de ouders welke dit veroorzaakt. (Klinkt lekker makkelijk maar is absoluut niet zo bedoelt.)
En, tja, merkkleding (ook zo`n puntje), leer je kinderen dat zij hun "eigen stijl" hebben waarbij "Nikes" feitelijk voor onzekere meelopers zijn.

Innerlijke "adel" kan men een kind bijbrengen, uiterlijkheden zijn feitelijk voor "losers"!
Een lager, of minder, bestedingspatroon is geen schande.
Het zijn veelmeer de ouders of verzorgers welke hun kinderen ter schande maken. (Door hun kind(eren) met een lege broodtrommel naar school te sturen.)

1
9 Bezorgde Europeaan

Vermoedelijk hebben al de commentators hierboven geld zat en weten ze dus eigenlijk niet waar ze over praten.Het is makkelijk te veroordelen wat je zelf niet hebt ervaren.

2
10 Wiebe Nik

@9 , idd, arme sneeuwvlokjes en hun speciale sneeuvlokjes.

1
11 caso

@1

"Die vrouw Kaag denkt niet aan jullie hoor."

Klopt, ze is minister voor Buitenlandse Handel en en Ontwikkelingssamenwerking.
Het zou wel heel gek zijn als ze aan ons dacht.

U moet op Ingrid van Engelshoven kwaad zijn volgens mij.

1
12 Bedwants

Juist wel over praten, uitleggen dat het vaak politieke keuzes zijn die het zover laten komen. Gebruik dit en het vorige kabinet als voorbeelden en waarop je niet op zou moeten stemmen..een echt alternatief is er ook niet kids dus we hebben best wel een probleem.

1
13 Voorzittershamer

@1 "....Om jullie te helpen moeten jullie bij minister Kaag (D66) zijn. Zij gooit met zakken geld vooral graag in het buitenland met medeweten van de Tweede Kamer. ..."

En ook bij premier Mark Rutte, hij doneerde tijdens de oorlog in Syrië meer dan 60 miljoen euro aan strijdende jihadisten!! .....waardoor bloedvergieten, leed en tijdsduur van de oorlog toenamen...!
En hierover informeerde hij de kamer niet, heeft hij snel het steunprogramma staatsgeheim verklaard en kan hij zich nu niets meer herinneren.....!

2
14 CoolMemories

@3 "...Als je financieel niet tot een "sterke groep" behoort hoe haal je het dan in je botte kop om zoveel kinderen te nemen?..."

HALLO! Juist omdat zij niet tot een financieel sterke groep horen nemen zij juist zo veel kinderen in de hoop dat één of meer kinderen wel financieel slagen en de hele familie kunnen verder helpen......daarom is het geboortecijfer in Afrikaanse en islamitische landen zo hoog!

1
15 CoolMemories

@9
Mee eens..

0
16 Strongoli

* Verwijderd door de redactie *

17 Yisrael 2.0

Van domme ouders krijg je vaak ook domme kinderen , Toch ?

1
18 wiillem59

* Verwijderd door de redactie *

19 Yisrael 2.0

@18

Dat moet je even aan je ouders vragen...denk dat ze zeggen dat het klopt.

0
20 Voorzittershamer

,We hebben echt gezinnen die met zijn negenen in een éénkamerappartement wonen. Deze gezinnen zijn niet bezig met het oefenen van tafels of lezen. Ze zijn bezig met overleven”, .....

Volgens mij krijgen de ouders gewoon kinderbijslag, Het bedrag hiervan

0 tot 5 jaar -- 221.49
6 tot 11 jaar -268.59
12 tot 17 jaar 316.41
Per kwartaal...

Ook zullen ze huursubsidie ontvangen...

Ze krijgen dus voor 7 kinderen kinderbijslag,
Waarschijnlijk hebben ze een uitkering, maar met de kinderbijslag er bij , moeten ze toch wel redelijk rond kunnen komen...

0
21 Jill

@21 Wat opvalt is dat Rechts de uitzonderingen gebruikt om de armoede goed te praten. Ook eenoudergezinnen met een bijstandsuitkering zijn benadeeld maar ja, dan hadden die vrouwen maar geen kind moeten nemen, natuurlijk.

Die eenoudergezinnen maken het overgrote deel uit van deze armoedelaag. Bijstandsmoeders met kinderen die niet kunnen werken omdat ze geen geld hebben voor kinderopvang. Allemaal eigen schuld, he?

Wat een kansloze rechtse GutSprach voor dit systeem waar honderdduizenden kinderen en miljoenen mensen last van hebben. Armoede onder ouderen, chronisch zieken? Ook eigen schuld ......

1
22 Hollander1967

@22 ... Rechts maakt helemaal geen uitzondering om armoede goed te praten,

Het gaat mij om dit stukje, als je voor 7 kinderen kinderbijslag krijgt dan heb je meer te besteden dan de bijstandsmoeders , of de chronisch zieke of de ouderen..
Ik zeg niet dat het een vetpot is , maar het is toch een iets extra te besteden bedrag.
Armoede in Nederland vind ik persoonlijk een aanfluiting, zeker gezien er zoveel geld richting de EU en andere landen gaat.
Zolang je niet voor je eigen burgers kan zorgen dan moet je ook niet de mooie sier uit gaan hangen met ons belasting geld in andere landen..

Vergeet vooral niet dat de armoede gestegen is door de maatregels die vooral genomen zijn met medewerking van Links.. Met voor op Jetta Kleinsma..

0
23 Jill

* Verwijderd door de redactie *

24 Ryan

@23 U kijkt alleen naar de inkomsten. Kinderbijslag is een tegemoetkoming in de kosten omdat de kosten altijd hoger zijn dan die tegemoetkoming. Jetta Klijnsma voerde gewoon VVD beleid uit. De PvdA is puur voor het pluche gegaan en is daar ook terecht keihard op afgerekend.

De EU is een rechts concept dat is voortgekomen uit de Rondetafel van ndustrielen om het kapitaal te spekken. Ik eis dat het Land van Oorsprongbeginsel uit de Detacheringsrichtlijn wordt gehaald. Dat is namelijk oneerlijke concurrentie voor onze laaggeschoolden en jongeren. De oostblokkers zitten aan de onderkant van de arbeidsmarkt en verdringen daar onze jongeren en laaggeschoolden, van bouwvakkers tot tuinbouwkrachten. Het mag niet meer zo zijn dat iemand van een pools loonbedrijf minder ontvangt dan onze eigen krachten. Het is echter de VVD die dit samen met de oostblokstaten in stand houdt.

@24 Veel vrouwen werken in deeltijd en maken deel uit van de 'working poor'.
Bijstandsmoeders hebben vaak ook nog werk maar komen met hun inkomsten niet boven de bijstandsnorm uit. Daarnaast zijn heel veel bijstandsgerechtigden arbeidsongeschikt maar ontvangen door de verschraalde WIA-uitkering minder dan de bijstandsnorm. Het deel dat echt niet wil werken is heel klein en die mensen klagen ook niet want zij kiezen er zelf voor.

U moet uw wereldbeeld dat u wordt aangedragen door de VVD en Rechts eens herzien want de stigmatisering van de armen klopt niet van de feiten. Het is gewoon een excuus voor de gedwongen armoede van velen. De slachtoffers krijgen van Rechts zoals gewoonlijk de schuld.

0
25 Hollander1967

@20 je wilt dat toch niet gaan ontkennen ?

0
26 wiillem59

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Mac Benac
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@3 Nou, leg het hem uit zou ik zeggen....

11 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

Querido not
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@2 Op 4 mei - dodenherdenking - ga je niet demonstreren. Dan ben je stil.Dat moeten we die Frank van der Linde nog maar eens uitleggen....

13 minuten geleden geplaatst door Querido not

Hendrianus
Duitsland hervat hulp aan UNRWA • Media Israël: 'besluit aanval Rafah genomen'

@2 Als je wegens verraad achter een brommer wil eindigen is dat een goed idee. Verzet tegen Hamas zal er hier en daar best zijn maar niet met t...

14 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Mac Benac
Formerende partijen moeten er nu echt zien uit te komen, zegt populisme-expert: 'Veel kiezers zijn het beu'

Je voelt aan je water dat deze formatie met de haven in zicht gaat stranden. De PVV is een veel te onbetrouwbare en onvoorspelbare partij....

27 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

ongelovenloos
Eritrese kinderverkrachter niet uitgezet wegens mentale zorgen - NieuwRechts.nl

Zo zal dat hier ook gaan. daar aan kan je zien dat er dubbele agenda's zijn. Alle landen binnen de EU stellen zich hetzelfde op voor de asiele...

29 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Mac Benac
Verscherpt politietoezicht bij de 4 mei-herdenkingen in Den Haag

Je houdt je hart vast met een extreemrechtse Kamervoorzitter die in actie komt tijdens dodenherdenking. Je weet het nooit met dat soort lieden....

29 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

Graaier1000
Muziekdraadje

Peter Alexander - Das Tu Ich Alles Aus Liebehttps://youtu.be/0XTPrSijsZo?si=c2hvqBnp8KJ_KEAb...

30 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Mac Benac
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

Wat een enorme LUL is die bruinrechtse Kamervoorzitter Martin Bosma....

32 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

Mac Benac
Marcouch steunt Al Qaida-terrorist als 'inspirerende spreker' voor 5 mei - NieuwRechts.nl

@24 Nou, ik niet. GroenLinks doet goede dingen voor mensen met een kleine portemonnee. Bruinrechts doet niets goed voor mensen....

39 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

NK. App
Barzil XxxMy Family's Pie PornCeleb Sexy NudeElle Lee OnlyfansGotanynjdesSpread PussiPorn 1980'sKaiia Eve3d Porn Games DownloadTelugu Bf ScenesIndian Hot Boobs VideosSexy Porn Videos MomPronfidelityPrivate Society LesbianDirty Small RedditJeux Objets Cachés Gratuits Et CompletsThug Pornسكس كلاسيكيMs.hourglass NudeBig Dick TwinkHot Big Boobs XxxTelugu Ammayila Sex VideosKushboo Sex FilmFree Xxxsex MoviesMadres Follan HijosTeens First Double Penetrationرایلی ریدSec Video HdDesi Sex XxDesi Aunty Porn MoviesCory Chase BbcIndian Wife NudesWife First CuckoldCnc Porn VideoTeniohaPron MangaFree Pron ComicsEbony Bbw Homemade PornLovehrrfeetGoblin Cave AnimeVaginal CumingSpanked OtkBangladesh Sex HdSex Video Sex Video ComKisssexHard Anal XxxBahu And Sasur XxxDani Daniels StepmomBukkate PornJapanese Mom XnxxFuntanariLiamjacobs20Julie Cash Mz Dani DreddPornos Cintia CossioDownload Video PornoImage PronographieVoueur HouseHidden SexJohnny Singh Xx VideoXnxx Video Hindi HdFemdom VrVideo Jenna HazeSeel XxxMuslim Hot PornEuphoria_lifeIndiana.mylf NudePoop Accident PornXxx Videos SexxxSmall Titty BlondesSorry XxxSunny Leone Boobs SexOldspunkerMolestation PornOnlyfans.mexicanasGirls Gone WildQuadrinhos Porno3dPenthouse GoldXxx KaAunty Sex OpenHd ProneHollywood Boobs NudePoopeegirls.comBer PornosLine Up PussiesGrandma Porn PhotosVldstudioWakamatsu HentaiBlindfoldpornExcogi DylanPorn Mexican FreeNude Pics Of GirlsXxnx AmericaXxx LaveCelebrity Pron VideosPanty RubbingCaroet MuncherAdult Pornographic ComicsPorn XxnLezbians SquirtingKiara Hot PicsDesi Gangbang PornIndian Xxx Sexy GirlPorn Lesbians HardHotshemale PornMompov BrookeSlingshot TitiesPervmommyDownload PornerBrownwyn AuroraKani Kusruti SexBisex Mmf HomemadeNude Belle DelphineKorean FuckingAunty Xxx TeluguHousewife Sex Video DownloadGranny Gives A Hand JobHazel Grace NudeTeen Xxx TubeFryda RiveroXvideo Sexo AmadoresCream Pie Step SisHot Guys Fuck XxxHelmut HuxleyX Video Hindi VideoBf Hot ScenePone VideoPublic Agent Latest VideosAot Hen TaiNake Body PaintingAva Addams CompilationFurry PronGirlswaysTwitter AmadorasHead SloppyErotic Asian MassageAmature OrgySunny Sexy FilmAll Blacked PornOnlyfans LeakedHot Sex Video 2020Hot Navel SexWwf XxxPreity Zinta X VideoChaterbate FeetMexicanpornoWebtoon.zyxPornô Com VelhaXvideos AnimasãoXnxx Big AssHentai Lançamento