Een Chileens C130 Hercules transporttoestel.
Volledig scherm
Een Chileens C130 Hercules transporttoestel. © AFP

Chileens vliegtuig met 38 mensen aan boord van radar verdwenen

In Chili is een militair vliegtuig met 38 inzittenden van de radar verdwenen. Dat meldt de Chileense luchtmacht. Het toestel was onderweg naar een vliegbasis op Antarctica.

  1. Grote operatie tegen Bredase cokebaas van ‘superkartel’ Edin G., politiechefs aangehouden

    Grote operatie tegen Bredase cokebaas van ‘superkar­tel’ Edin G., politie­chefs aangehou­den

    Tijdens een grootschalige actie in Bosnië en Herzegovina heeft de politie maandag 23 mensen aangehouden uit de groep van de Bredase drugshandelaar Edin G. Het gaat onder anderen om hoge politiefunctionarisssen. De Nederlandse Bosniër wordt gezien als een van de grootste drugshandelaren ter wereld. De actie, waarbij verschillende vertrouwelingen werden opgepakt, lijkt een nieuwe poging om het net rond het cocaïnekopstuk te sluiten.
  2. Weg met al die Instagramtoeristen: Japan blokkeert prachtig uitzicht op Mount Fuji met lelijk scherm
    5

    Weg met al die Instagram­toe­ris­ten: Japan blokkeert prachtig uitzicht op Mount Fuji met lelijk scherm

    Een prachtige vulkaan die boven een simpele, ietwat lelijke kruidenierswinkel uittorent. Een absurd plaatje dat de laatste jaren is uitgegroeid tot een van de populairste Instagramspots ter wereld. Honderden vakantiegangers gaan hier dagelijks op de foto en veroorzaken daardoor immense drukte. Japan is dat meer dan zat en neemt nu een drastische maatregel om het prachtige uitzicht op Mount Fuji voorgoed te verpesten. ,,Het spijt ons dat we dit moeten doen.”