Vrijwilligers schrokken zich zondagochtend een hoedje toen ze de uit paspoppen bestaande stal zagen. De kleding van Jozef, Maria en een herder was kapot; ledematen waren afgerukt. ,,Sommige stukken waren op het dak gegooid.”
Volledig scherm
Vrijwilligers schrokken zich zondagochtend een hoedje toen ze de uit paspoppen bestaande stal zagen. De kleding van Jozef, Maria en een herder was kapot; ledematen waren afgerukt. ,,Sommige stukken waren op het dak gegooid.” © Rechtenvrij

Vandalen vernielen kerststal: ‘De tranen schieten je in de ogen’

Vandalen hebben in de nacht van zaterdag op zondag de kerststal van de Protestantse Wijkgemeente Dubbeldam vernield. De kerk heeft aangifte gedaan.

  1. Het leven en werk van Thomas van Heck door de ogen van zijn lijstenmaker: ‘Liefde voor zijn kunst wil ik doorgeven’
    PREMIUM

    Het leven en werk van Thomas van Heck door de ogen van zijn lijstenma­ker: ‘Liefde voor zijn kunst wil ik doorgeven’

    Nog nooit heeft Kees de Ridder ook maar één cent neergeteld voor een schilderij van de Dordtse kunstenaar Thomas van Heck. Toch telt zijn verzameling maar liefst zestig werken van de ‘meester van De Biesbosch’, een niet eerder vertoonde collectie die binnenkort te zien is in een expositie in het Biesbosch MuseumEiland in Werkendam. ,,Als ik weer nieuwe lijsten had, mocht ik vaak een schilderij kiezen.”
    Dordrecht
  2. Arie baalt als een stekker van zijn peperdure laadpaal en warmtepomp: ‘Ik word gewoon gestraft’
    PREMIUM
    126

    Arie baalt als een stekker van zijn peperdure laadpaal en warmtepomp: ‘Ik word gewoon gestraft’

    Je kunt de krant niet openslaan of het gaat over energiebedrijven die klanten voortaan laten betalen om zonnestroom te storten op het net. ,,Een terugleverboete’’, zegt Arie Verkerk. Hij investeerde een halve ton in allerlei maatregelen en heeft daar inmiddels spijt van. ,,We zijn met zijn allen bezig elkaar voor de gek te houden. Als ik dit van tevoren geweten had, dan had ik mijn geld aan iets anders uitgegeven.’’
    Nieuw-Lekkerland