Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Uit solidariteit met daklozen sliepen tienduizenden mensen op straat

  •  
08-12-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
daklozen
Wereldwijd hebben tienduizenden mensen de nacht van zaterdag op zondag op straat doorgebracht. Ze deden dat uit solidariteit met de daklozen. Onder meer in steden als Madrid, Londen, New York, Brisbane en Edinburgh deden mensen mee aan de World’s Big Sleep Out.
In Londen waren de omstandigheden ronduit beroerd, meldt de BBC. Hoewel het met 10 graden behoorlijk warm was voor de tijd van het jaar, kwam de regen in de Britse hoofdstad met bakken uit de hemel. “We ondervinden nu wat daklozen het hele jaar door meemaken”, aldus Dame Louise Casey van de World’s Big Sleep Out tegenover de BBC.
Met de World’s Big Sleep Out wilden de organisatoren aandacht vragen voor de meer dan 100 miljoen mensen die geen huis hebben. Daarnaast werden er geld ingezameld om goede doelen te ondersteunen die zich inzetten voor daklozen. De actie werd ondersteund door verscheidene beroemdheden, zoals Will Smith en Helen Mirren.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.