Waterstofgas economie (groene-rekenkamer.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door dloops in Politiek  ·  147 Reacties

  • 8
  • 883x gelezen
Reageer met een Emoji
1
7

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@100 Je hoeft te helpen, lees @83

2
101 Rare Rakker

@101 Je hoeft niet te helpen moest het zijn

2
102 Rare Rakker

@102

Wat wil je nou met @83 ...?

Ruslands grootste gasleverancier, zich gedwongen ziet om vooruitbetaling van de gasrekening te vragen, omdat de schuld van Oekraïne tot omgerekend 2,5 miljard euro is opgelopen...

2
103 Tjeesus...,

@103 Ben je zo dom of doe je dat alleen maar omdat @83 je niet goed uitkomt? Rusland verliest een arbitrage zaak en moet Oekraïne miljarden betalen. Ipv gelijk te betalen, draaien ze als straf voor het verliezen van de zaak de gas kraan dicht. Dat heeft NIKS met eventuele schulden te maken.

Van zo’n land wil je als Nederland toch niet afhankelijk zijn voor je warmte?

2
104 Rare Rakker

@96 Die afhankelijkheid valt reuze mee. Als Rusland vervelend gaat doen met gas dan staat de VS te trappelen om LNG te leveren. Duurder dan Russisch gas maar nog steeds niet duur. Europa beschikt over grote gasbuffers om na een afsluiting een tijdje door te kunnen en over te stappen.

2
105 de gezonde roker

@105 Die valt helemaal niet mee! Als wij met Russisch gas gaan verwarmen en Rusland draait van de ene op de andere dag de kraan dicht, dan heb je niet per direct een andere oplossing of leverancier. Je zal ten alle tijden een paar dagen letterlijk in de kou zitten.

2
106 Rare Rakker

@106 Het Nederlandse jaarverbruik is 36 miljard m3. de NAM heeft een opslagcapaciteit van 9 miljard m3 gas als buffer. We kunnen dus drie maanden vooruit als de Russen afsluiten.

2
107 de gezonde roker

@106 @107
Rusland kan het zich niet permitteren om het gas af te sluiten
Want dat voelen ze het meteen in hun portomonee

3
108 dloops

Sprietatomen zijn de toekomst

1
109 Idioot

@108 Lees @83 ze verliezen een arbitragezaak en als straf draaien ze de gaskraan dicht. Ze kunnen het zich waarschijnlijk dus wel permitteren

1
110 Rare Rakker

@107 Absurd als u dat OK vindt. Die afhankelijkheid mogen wij van niemand hebben.

2
111 Lievense

@104

@83 is van 2018...

Waar ik het over heb..., zijn betalingen 2014...
Daar hadden ze een achterstand met betalingen van 2,4 miljard...

@83
Arbitragezaak
Het besluit van Gazprom volgt op de uitspraak van een arbitragerechtbank in het Zweedse Stockholm. Die oordeelde dat Gazprom bijna $2,6 mrd moet terugbetalen aan een Oekraïens energiebedrijf. Dat geschil ging over het volume en de prijs van aardgas,
>>> al speelde ook het grote geopolitieke conflict tussen Moskou en Kiev een grote rol.

2
112 Tjeesus...,

@109 Is dat net iets als scheurgras ?

1
113 Lievense

@104

@83 is van 2018...

Waar ik het over heb..., zijn betalingen 2014...
Daar hadden ze een achterstand met betalingen van 2,4 miljard...

@83
Arbitragezaak
Het besluit van Gazprom volgt op de uitspraak van een arbitragerechtbank in het Zweedse Stockholm. Die oordeelde dat Gazprom bijna $2,6 mrd moet terugbetalen aan een Oekraïens energiebedrijf. Dat geschil ging over het volume en de prijs van aardgas, al speelde ook het grote geopolitieke conflict tussen Moskou en Kiev een grote rol. Rusland annexeerde in 2014 de Krim en ondersteunt separatistische rebellen in het oosten van Oekraïne...

Rendabel
In een reactie zegt Gazprom-ceo Alexei Miller dat het na de uitspraak niet langer rendabel is om gas te leveren aan Oekraïne, en dat het daarom geen andere keus heeft dan het beëindigen van de contracten...

Zie achterstand betalingen..., En dan komt er een of andere arbitrage...

Als je niet betaald...,krijg je geen gas...
Wat snap jij daaraan niet...?

2
114 Tjeesus...,

@107 Dan moeten we eerst even 9 miljard kuub van de Russen kopen als buffer? Wie moet dat even voorschieten?

Daarnaast is dat ondergrondse opslag. En daar moeten we juist mee stoppen aangezien ook dat bijdraagt aan de aardbevingen

3
115 Rare Rakker

@110 Er was veel meer aan de hand. In 2010 verloor Naftohaz een arbitragezaak in Stockholm en moest 12 miljard m3 gas aan Rusland terugleveren dat zonder te betalen was afgetapt in 2009.

2
116 de gezonde roker

@114 Rusland moest Oekraïne juist betalen maar vertikte dat en als straf voor het feit dat Rusland moest betalen, draaien ze de gaskraan dicht!! wat snap je daar niet aan?!?!?

3
117 Rare Rakker

@116 Het maakt niet uit wat er in het verleden is gebeurd. Rusland verliest een arbitragezaak en moet betalen, dat is een feit! Rusland sluit de gaskraan als straf voor het feit dat zij verloren hebben.

2
118 Rare Rakker

@117

Je raaskalt maar wat..., dit gaat om een achterstand van 2,5 miljard die nog betaald moest worden...

De Russische president onderstreepte dat Gazprom, Ruslands grootste gasleverancier, zich gedwongen ziet om vooruitbetaling van de gasrekening te vragen, omdat de schuld van Oekraïne tot omgerekend 2,5 miljard euro is opgelopen. Moskou heeft twee keer de leverantie van gas aan Kiev verminderd wegens een geschil over de prijs. Dat leidde tot problemen in Europa, dat voor ongeveer de helft van de import van gas van Rusland afhankelijk is. Een deel wordt door Rusland via Oekraïne uitgevoerd...

https://www.ad.nl/buitenland/poetin-oekraine-moet-gas-voortaan-vooraf-betalen~add06ac7/?referrer=https://www.google.com/

2
119 Tjeesus...,

@115 Die buffers zijn continu in gebruik voor de gasbalans en niet leeg. NAM is de buffercapaciteit aan het uitbreiden omdat de gasproductie in Groningen vermindert. Bovendien wordt er nu ook al LNG geïmporteerd. Dat we ineens zonder gas zitten als Rusland zou afsluiten - zoals jij beweert - is een fabeltje. We kunnen maanden vooruit.

2
120 de gezonde roker

@119 “ Je raaskalt maar wat..., dit gaat om een achterstand van 2,5 miljard die nog betaald moest worden...”

Nee je liegt!!! Verdiep je nou eerst eens echt in de materie!! Lees @83 nou eens echt goed! Dat heeft NIKS met achterstanden te maken

2
121 Rare Rakker

@120 Lees de tweede alinea van @115 eens goed. Dit is juist iets wat ook aardbevingen veroorzaakt er derhalve moeten we daar ook mee stoppen!

2
122 Rare Rakker

@118 Ho ho, jij beroept je op het verleden om angst te zaaien dat Rusland zomaar ons gas kan afsluiten.
1) we hebben een buffer voor maanden,
2) we importeren ook ander gas,
3) we hebben Groningen nog bij nood, en
4) er was in Oekraïne veel meer aan de hand.

In 2005 en 2009 heeft Oekraïne miljarden m3 aardgas dat voor Europa was bedoeld illegaal afgetapt voor eigen gebruik en is daar door rechter voor bestraft.

2
123 de gezonde roker

@122 Nee, dat zijn injectieputten van de NAM. Die hebben niets met de gaswinning en aardbevingen te maken.

4
124 de gezonde roker

@123 Alsof er nu tussen Nederland en Rusland niet al meer speelt. Rusland heeft de import van Nederlandse bloemen een tijd lang verboden omdat wij ons bemoeien met het MH17 onderzoek.

En nee Groningen hebben we niet bij nood. Daar moeten we gewoon compleet stoppen. De Groningers hebben al veel te veel ellende en schade door de gaswinning gehad dus de kraan in Groningen moet 100% en 100% dicht blijven.

1
125 Rare Rakker

@125 Dan gelden die andere drie punten nog steeds. Jouw eerdere opmerking dat we zonder gas zitten als de Russen het afsluiten is dus gewoon onzin. We kunnen maanden vooruit, zelfs als alle import en winning ineens wegvalt.

3
126 de gezonde roker

@124 Er wordt wat in de grond gedaan en uit de grond gehaald en dat gaat geen aardbevingen veroorzaken? Je bent wel erg goedgelovig.......

2
127 Rare Rakker

@126 Nee die punten blijven niet staan. Waar zouden we nog meer gas vandaan halen dan? En dat moet wel tegelijkertijd want anders heb je wel degelijk een gat in tijd als Rusland zou stoppen.
Die opslag kan en moet ook niet aangezien dat rommelen in de aarde is en dat is juist hetgeen wat de aardbevingen veroorzaakt dus die buffers moeten dicht.

1
128 Rare Rakker
129 de gezonde roker

@98
@99
Zoals ik het begrijp, heeft de Oekraine al een historie van gas pikken, EN wanbetaling, voordat er een arbitragezaak komt over contractbreuk met Gasprom.
De voorgeschiedenis doet er toe.
Als ik bij de locale supermarkt loop te pikken, en de rekeningen niet betaal, ben ik daar ook niet echt welkom.

De arbitragecommissie heeft toen geoordeeld dat de Oekraine maar 1/10 deel van de afgesproken hoeveelheid gas hoefde af te nemen, vanwege de situatie in hun land.

Dus, technisch gezien hebben de Russen gewoon gelijk.
Een deal is een deal.
Maar de arbitagecommissie heeft geoordeeld dat de Oekraine daar van af mocht wijken.

De Russische visie, lees je niet in het FD of AD.
Alsof hun mening er niet toe doet.
Ze zeggen alleen dat Rusland de zaak verloren heeft.
Op welke rammelende gronden doet blijkbaar niet ter zake.

Anyway, als je je gewoon aan de afspraken houdt, draaien ze de kraan niet dicht.
En kunnen wij ons gasnet laten liggen.

3
130 janpietersn
131 janpietersn

@131 Beste janneman, Rechtbanken in Europa zijn onafhankelijk. Dan kan RT wel blijven strooien met "politiek gemotiveerde uitspraken", maar dat gaat er bij mij niet in.

In plaats van RT te reciteren, plaats de uitspraak van de rechtbank hier eens. En geef dan aan wat daar niet aan klopt.

1
132 Lievense

@67

0
133 Ogod

@133 Deze kende ik nog niet, ik haal niet uit het verhaal waarvandaan ze water oppompen.

Als dat zeewater is dan voorzie ik een ecologisch probleem.

Vraag me ook af of ze ook echt gaan pompen, Waarschijnlijk verbruiken ze het in Noorwegen en blijft het stuwmeer, wat het ook is, daarbij netjes gevuld.

U heeft mijn interesse gewekt, dank voor het linkje !

0
134 Lievense

@134 Ik dacht dat u er wel van gehoord had gezien uw nick. https://nl.wikipedia.org/wiki/Plan_Lievense maar gezien @62 is het waanzin

1
135 Ogod

Vooral de enige echte schone energie die de burgers kunnen betalen verdoezelen want we moeten van het gas af en de infrastructuur die daarvoor is aangelegd vernietigen. We gaan wel meer dan 10 miljard uitgeven om opgewekte stroom aan land te brengen. en dan honderden miljarden besteden om de woningen afhankelijk te maken van die stroom.

2
136 niet-alles-geloven

@130 “ Ze zeggen alleen dat Rusland de zaak verloren heeft.
Op welke rammelende gronden doet blijkbaar niet ter zake”

Logisch dat ze het alleen over het verliezen van Rusland hebben. Dat zijn de feiten!!! Wat de mening van Rusland is, is totaal niet van belang. Feit is en blijft dat Rusland verloren heeft en ipv te betalen heeft Rusland de winnaar gestraft. Van zo’n debiel land wil ik niet afhankelijk zijn van onze warmte

0
137 Rare Rakker

waterstof maken is momenteel waarschijnlijk te duur. Maar las laatst dat ze druk bezig zijn naar alternatieve methodes van water dan elektrolyse volgens Hoffman. Dat schijnt veel belovend te zijn met veel minder rendements-verlies.

1
138 Lobbus

@132
theoretisch wel.
In de praktijk zijn die rechters ook maar gewone mensen.
En dus net zo onder de invloed van het MainStreamMedia geweld als ieder ander.

Dus dat die rechters 'gekleurd' zijn, onder invloed van een 'vrije en kritische pers' (zonder 1 enkele echt kritische stem), die constant loopt de roepen dat de Russen aggresief zijn, en de Krim hebben geanexeerd (met instemming van ruim 90% van de bevolking zelf), en terroristen steunen (die terugschieten) in de Donbas, terwijl de democratie is hersteld (staatsgreep) in de Oekraiene, is niet eens opzettelijk.

Anyway. Onze MainStreamMedia heeft bewezen over kwaliteiten te beschikken, waar George Orwell nog een puntje aan kan zuigen, zeker als het Rusland betreft.

Dus onze Mainstream Geubels propaganda zegt dat de Russen dat arbitrage proces hebben verloren, punt.
En de Russische propaganda verteld erbij, hoe dat zo komt.

Ik heb inmiddels de ervaring dat de Russische propaganda dichter bij de feitenlijke waarheid zit.
Een staatsgreep is immers niet het herstellen van de democratie.

Dus, als je wilt weten wat de uitspraak van de rechtbank precies is, plaats die dan zelf maar hier, en geeft dan maar eens aan wat er wel aan klopt.
Ze hebben immers het contract met de Russen feitenlijk veranderd, naar slechts 1 tiende van de afgesproken hoeveelheid.

Ikzelf heb wel wat beters te doen.

2
139 janpietersn

https://tweakers.net/nieuws/50384/bacterien-zorgen-voor-efficientere-productie-waterstofgas.html
Bacteriën zorgen voor efficiëntere productie van waterstofgas .............................................................. ..........Volgens de wetenschappers produceerden ze op deze manier 288 procent meer energie dan er nodig was om de reactie op te wekken.

1
140 samcash

@135 Dat plan ken ik maar al te goed, kan er een paar anekdotes over vertellen maar dan weet u gelijk wie ik ben.

Plan Lievense is leuk bedacht maar binnen Nederland niet uitvoerbaar (een opgedijkte Markerwaard volpompen naast Amsterdam).

@janneman het is niet aan mij om te bewijzen of een rechtspraak juist is, daar hebben we hier rechters voor.

Indien U er mee wenst te spotten, dan is het aan u om dat aan te tonen.

Maar dat zal ik u waarschijnlijk niet aan het verstand kunnen brengen, want dat mist u.

Blijf maar lekker hangen bij RT en Donald Duck, dat is op uw niveau.

1
141 Lievense

Zucht ... het is eigenlijk een schande dat dit lobby bedrijf zichzelf 'groen' mag noemen ... misschien zou het in combinatie met geel nog te verdedigen zijn, want ik mag toch aannemen dat menigeen zich 'groen en geel' ergert aan dit soort onzin.

0
142 mightimouse

@5 en de afval ?

1
143 nosuchname

@143 Ja, dat is niet anders...

0
144 groenengeel

@144
Een stuk of tien kleine gesmolten zout kerncentrales zouden dat grotendeels voor Nederland ook nog oplossen maar die ontwikkeling zullen ze wel stil leggen want brengt hun te weinig.

3
145 dloops

@145 Geen idee... dat geeft ook afval, maar is beter behapbaar...

0
146 groenengeel

@144 Een groter probleem bij dit soort ontwikkelingen zijn de mensen van GL en dergelijke...

1
147 groenengeel

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
'Verhuftering' op het spoor wordt steeds erger: hoe is het geweld te stoppen?

1. Killer robots 2. Thee drinken....

1 minuut geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Nighthawk
Muziekdraadje

Santana - Song Of The Windhttps://www.youtube.com/watch?v=F7AbmXe9thg...

3 minuten geleden geplaatst door Nighthawk

spookrijder
Minister: extra uitgaven aan asielopvang zijn onvermijdelijk

"Daar is geen ontkomen aan, zegt Van Weyenberg. "Die mensen zijn hier gewoon"."Dat is helemaal niet gewoon, dat is abnormaal....

4 minuten geleden geplaatst door spookrijder

Nighthawk
Muziekdraadje

Love Train feat. Jason Mraz, Chad Smith, Yo-Yo Ma | Turnaround Arts | Playing For Changehttps://www.youtube.com/watch?v=aUXSVnGsYyY...

5 minuten geleden geplaatst door Nighthawk

Nighthawk
Muziekdraadje

@2878 Ja inderdaad, zou zeker leuk zijn Rooibos.....

5 minuten geleden geplaatst door Nighthawk

wildersfan
Amalia woonde en studeerde door dreiging ruim een jaar in Madrid

@3 Daarbovenop heeft ze de luxe dat ze bij dreiging hup, zomaar ff naar het buitenland kan gaan. Plus dat ze ook nog eens beveiliging meekrijgt....

6 minuten geleden geplaatst door wildersfan

skapoe
Nu al gigantische overschrijding renovatie Binnenhof: rekening loopt op tot 2 miljard

Dus je werkt jarenlang aan een plan en zit er een factor 4 naast.Veel argumenten die prutser de Jonge aandraagt hadden al eerder meegenomen ku...

8 minuten geleden geplaatst door skapoe

skapoe
GeenStijl: Gaaf land: '450.000 mensen in voedselnood'

Heel gaaf land!Gewoon Arabisch spreken, krijg je huis, geld, meubilair etc....

11 minuten geleden geplaatst door skapoe

skapoe
'Verhuftering' op het spoor wordt steeds erger: hoe is het geweld te stoppen?

VOORAL meer haatbaarden binnenhal(al)en!...

12 minuten geleden geplaatst door skapoe

NK. App
Chicago PornAnime Hentaipornسکسی.اذریGaysex GamePorni RealDoggystlye PornTits PornstarsXvideos Com3Pornô BrazzersTrish Stratus BikiniBhai BfSchoolsex PornMujeres Desnudas PornograficasAebn Comسكس روسيSara NatividadOakleyraeee Onlyfans LeakSister Xxx StoryFashion Sex VideoCartoon Famous PornNude ThaiFull Hd Indian BfFotos Pornos De AnimesSusanna Gibson NakedKelsi Monroe NakedPublic DisgraceBeeg Com MassageOla Man PornG O T NudesScared ToplessTrue Detective Sexy SceneBiggets Tits In The WorldLeanni LeiSalome GilLocal Bangla XvideoMatreya FedorTamil Office Sex VideoSeximgeNaked Women WalkingRika Fane AnalWhytney WestgateNude Angie EverhartXxx Sex Step MotherKoreannsfwNamethatporsntarImouto BitchEating Anal Cream PiesSlayeas NakedLunamillsShort Haired NudeVishnu Priya SexJewelz Blu NudeAnya Taylor-joy DeepfakeAllie HezaNude Girls HdSquirt PrgEbony Porn BestF95 HentaiPorno . .comPorne TubeSexing XxHinata X NarutoLana Porn VideoCaina XnxxPornos BuenosFree Online Sex GamesFemboy SexLana IvansHot Sexy Xnxx ComWww Sexi Video ComKerala Couple SexDes MmsPorn ReverseOutlander Nude ScenesEbonyclipssXxxmom JapaneseTrueamateur ModelsLatina Porn TubesFirst Time.pornoChelaswayXvideo VideoMai Chan's Daily LifePrison School HentaiXvideo EstuploAnime NuasRiley ReyesHot Student PornPigtailspornMassage Parlir PornNaked News ReporterCuckoldchstRichelle RyanEva ElfiepornChudai ScenePerversesexSpring Breakers TitsPorn Movies With PlotXxxvideos PornNadia Ali Porn ActressTickpornBabydoll Forbes PornNetimaPorno NudesAmy Adams NudeSuperstackedstacyGhost Call Of Duty PornJasmine Jae Sex VideosInsect XxxWatch PornhubX ArtcomProstatic Massage VideosKeiren LeeGifs De Sexo AnalNun Xxx MoviesCrystalblue420Wwe Sunny PornKatrina Blacked PornBigtits HugeThr Porn HubLesbain Suck PussyBokep AmerikaHentai JaponesaBrother Bangs The Bride-to-beNaked Girls CummingCuckold BbcSkydiver PornFemboy Porn ComcisMadison Wilde ExcogiNude PronKatrina Kaif Xxx VidioPenelope Cruz Sex SceneAlice Goodwin PornAthena Faris NakedRoxysdresmJaponeses Fazendo SexoOlivia Casta NudeHindi Chut Chudai VideoIndian Office Sex ComOmegle Tits FlashHannahlove PornJacquie Et Mich LMary Padian NudeBig T I TSexse PhtoBig Tits Blowjob GifYour Priya PornKannada Sex Full VideoPassionate BlowjobOld Man Teen SexMarathi Sex Marathi Sex Marathi Sex