U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Gezondheid
  • 3
Autoriteiten op het Polynesische eiland melden zaterdag dat 89 procent van de bevolking nu is ingeënt tegen de ziekte, woensdag ging het nog om 55 procent van alle inwoners. De actie begon donderdag. ...

10 maanden geleden door Wilmama

REAGEER MET EEN EMOJI
8
1

Ik zag een folder bij de huisarts. Mazelen blijft een dodelijke ziekte onder kinderen en als je je kinderen liefhebt geef je ze een prikje. Gelukkig worden de mensen in Samoa nu ingeënt al heeft dat van de 65 mensen 45 kinderen gekost

1 Zeeuw    
10 maanden geleden door Zeeuw
2
Meld

* Verwijderd door de redactie *

2 artemis    
10 maanden geleden door artemis

* Verwijderd door de redactie *

3 Rinze    
10 maanden geleden door Rinze

* Verwijderd door de redactie *

4 artemis    
10 maanden geleden door artemis

* Verwijderd door de redactie *

5 Rinze    
10 maanden geleden door Rinze

Anti-vax is kindermoord

6 Janzzen    
10 maanden geleden door Janzzen
4
Meld

@2
Oh gut, weer iets van kennedy.
Dan is het absoluut zeker dat er niets van klopt.

7 Snorrie    
10 maanden geleden door Snorrie
5
Meld

* Verwijderd door de redactie *

8 artemis    
10 maanden geleden door artemis

* Verwijderd door de redactie *

9 Rinze    
10 maanden geleden door Rinze

@8
Ik ben geen farmaceut maar ik onderschrijf de conclusie van @5 volledig.
Je ben en blijf een liegende klootzak die geilt op dode en stervende kinderen.

10 Snorrie    
10 maanden geleden door Snorrie
5
Meld

@2 @4
Off topic gezever dat in dit draadje geen enkel doel dient. Voor de zoveelste keer in jouw geval het ware verhaal in de juiste context: https://www.skepticalraptor.com/skepticalraptorblog.php/merck-mumps-motions-whistleblowers-the-actual-story/

Ik vind jouw reactie's zo hersen- en harteloos dat @3 als een understatement gelezen mag worden wat mij betreft. Jouw gedrag is nog lager dan laag-bij-de-gronds.

11 Wilmama    
10 maanden geleden door Wilmama
4
Meld

Meningen verschillen nou eenmaal. Schelden lost niks op.

12 Cody    
10 maanden geleden door Cody
8
Meld

@10
Die lul meent ook nog dat hij de moral high ground heeft omdat ik hem een klootzak noem
De inbreker is kwaad omdat ik hem een gore dief noem question

13 Rinze    
10 maanden geleden door Rinze
5
Meld

* Verwijderd door de redactie *

14 artemis    
10 maanden geleden door artemis

* Verwijderd door de redactie *

15 artemis    
10 maanden geleden door artemis

@15 Ja, ik vind het jammer. Het heeft geen enkel nut, je slaat er alleen de discussie mee dood.

16 Cody    
10 maanden geleden door Cody
10
Meld

@16
De dood van die kinderen op Samoa had voorkomen kunnen worden met vaccinaties
Ik ga niet in discussie met wezenloze luchtfietsers die hier complete bullshit verkopen en zelfs deze tragedie misbruiken om hun gelul te slijten
Ik noem ze klootzak omdat ze dat zijn

17 Rinze    
10 maanden geleden door Rinze
6
Meld

@16
Welke discussie?! Het nut en de noodzaak van vaccineren staat buiten kijf en al hélemaal op Samoa. Anti-vaxxer en complotdenker Robin/Imperator/artemis levert geen enkele zinvolle bijdrage.

18 Wilmama    
10 maanden geleden door Wilmama
6
Meld

Toch maak je mij niet wijs dat alleen normale mazelen zoveel doden kost, TENZIJ de mensen al straat-arm en vervuild, verzwakt waren. Dat zie je ook aan de rode vlaggen die mensen zelf ophingen om gevaccineerd te worden. Dat zouden ze niet doen als het door anti-vaccinatie-activisme kwam.

19 Wendel    
10 maanden geleden door Wendel
11
Meld

@11 : De figuur in uw link geeft zelf toe, er niet voldoende vanaf te weten, van vaccins, om te kunnen beoordelen of de aanklacht van de whistleblowers terecht is of niet. Diegene heeft het alleen over het juridische proces en hoe zoiets verloopt.

20 Wendel    
10 maanden geleden door Wendel
11
Meld

@16
Discussie? In de trand van "wetenschap is ook maar een mening"?
Er valt helemaal niet met antivaxxers te discusieren, daarom is het het beste om geen aandacht aan ze te schenken. Dan bied je in ieder geval geen podium aan die gevaarlijke leugens.

21 PuurHagelslag    
10 maanden geleden door PuurHagelslag
5
Meld

@14

Zoals gewoonlijk ga jij alleen voor de pakkende koppen. De conclusie van het stuk waarnaar jij linkt is deze:
"Column
Er worden ziektes gecreëerd omdat de farmaceutische industrie pillen wil slijten

Het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde organiseert een dag waarop artsen samenkomen om elkaar aan de tand te voelen over gevoelige kwesties binnen hun vak. Dit jaar was het thema ‘Verbeteren of verzieken? Medicalisering en de rol van de dokter’.

Bert Keizer9 november 2018, 13:12
Dat geneeskunde ook beschadigend kan zijn is geen nieuwe gedachte. In 1976 schreef Ivan Illich zijn ‘Medical Nemesis – the expropriation of health’, een door velen toen als verzengend ervaren betoog tegen de narigheid die artsen aanrichten. Ik geef u de openingszin: ‘Het medische establishment is verworden tot een belangrijke bedreiging van onze gezondheid.’


Illich kwam met een vernietigende opsomming van allerlei ellende die door geneeskunde wordt veroorzaakt. Hij putte daarvoor uit onze eigen vakliteratuur. Toen ik het las in 1980 dacht ik: als dit bekend wordt dan stort het vak als een kaartenhuis ineen. Dat viel mee. Of tegen natuurlijk, want er gebeurde eigenlijk helemaal niks. Vergelijk het Vaticaan. Enig idee wat je daar voor explosief onder moet schuiven zodat het de lucht in vliegt? Geneeskunde heeft daar immers wel iets van weg?

Medicalisering
Maar op zo’n NTvG-dag blijkt er een aanzienlijke ruimte te bestaan voor een scherpe weging van wat we nu eigenlijk doen. Medicalisering kun je beschrijven als een door artsen uitgevoerde activiteit die niet leidt tot substantiële gezondheidswinst. Het gaat om toestanden die normaal zijn, maar die door medische bemoeienis tot ziekelijk worden bestempeld, waarna maatregelen volgen waar betrokkenen niets mee opschieten. Bijvoorbeeld overgangsklachten. Een normaal verschijnsel waartegen allerlei niet onschadelijke medicijnen werden voorgeschreven zonder veel resultaat. Ander voorbeeld: het DSM-circus. DSM is het diagnostisch begrippenstelsel dat de psychiater hanteert. Daar zijn nogal wat diagnoses aan toegevoegd omdat de farmaceutische industrie pillen wil slijten.

Ja, ik zeg het maar precies zo lullig als het ging. Je kunt ook ziektes creëren door te trutten met normaalwaarden. Als je de normaalwaarde van bloeddruk, cholesterol, nierfunctie, glucose of PSA een beetje strenger formuleert dan zoeft het aantal patienten dat lijdt aan te hoge bloeddruk, te hoog cholesterol, chronisch nierfalen, suikerziekte of een mogelijke prostaatkanker met miljoenen omhoog. De zinloze strijd tegen deze ‘te hoge’ waarden wordt door de dokter welgemoed ter hand genomen en het resultaat is een miljardenbusiness die niet meer valt in te dammen. We kregen op de NTvG-dag meerdere malen te horen dat 30 procent van alle medische ingrepen overbodig is. Daarbij zit ook het voorschrijven van medicatie.

Om het wat warriger te maken is er ook nog de inter-dokter variatie. In regio A krijgen veel meer mensen een nieuwe heup dan in regio B. Ook als je corrigeert voor de gemiddelde leeftijd in die regio’s. Dokter C. wil een scan bij 10 procent van de kinderen met hoofdpijn. Dokter D. bij 60 procent.

Risicobehandeling
Hoe komt dit nou allemaal? Allereerst door angst in de patient en die gaat niet weg door een test. Want als je zwicht: ‘goed dan vraag ik wel een scan aan’, dan denkt de patient: ‘aha, dokter denkt dus zelf ook dat het wel iets zou kunnen zijn!’ Bovendien accepteren we steeds minder risico’s. Veel geneeskunde is risicobehandeling. Denk aan bloedverdunners, cholesterolverlagers, middelen tegen hoge bloeddruk. Allemaal pillen die je niet inneemt om een symptoom te bestrijden. Je slikt het om te voorkomen dat je symptomen krijgt. Big Pharma is ook een belangrijke boosdoener in dit onprettige krachtenveld. Wat de grote firma’s uitvreten met uw arme lijf en de beïnvloedbare dokter is veel erger dan we toch al vreesden.

Dan is er nog de financiering. Die gaat vaak per verrichting. Nou, dan gaan we verrichten! Helaas wordt het goede gesprek dat de dokter nodig heeft om u weg te houden van zinloze verrichtingen niet gefinancierd. Ik snap dat niet, want dat levert financieel veel op. Misschien is het moeilijk te administreren. Rekening van 750 euro ‘want ik heb mevrouw een operatie ter waarde van 7500 euro uit het hoofd gepraat’.

Tenslotte: betekent zo’n dag niet dat het hele artsenvak aan elkaar hangt van list en bedrog? Nee, het betekent dat uw dokter lid is van een beroepsgroep die haar eigen grenzen onder ogen durft te zien."

@3 heeft gelijk.


22 carpenter    
10 maanden geleden door carpenter
2
Meld

@22

Sorry,
Onbedoeld de hele tekst gekopieerd.

De conclusie blijft hetzelfde

"Tenslotte: betekent zo’n dag niet dat het hele artsenvak aan elkaar hangt van list en bedrog? Nee, het betekent dat uw dokter lid is van een beroepsgroep die haar eigen grenzen onder ogen durft te zien."

@3 heeft nog steeds gelijk

23 carpenter    
10 maanden geleden door carpenter
1
Meld

@2 @4 @8 @14 @15

Incompetente inwit.

24 Mies het zusje van Wim    
10 maanden geleden door Mies het zusje van Wim
4
Meld

@24

correctie: incompetente nitwit

25 Mies het zusje van Wim    
10 maanden geleden door Mies het zusje van Wim
3
Meld

@19
Nee, ze hingen die vlaggen omdat ze met de neus op de feiten gedrukt werden.
Mazelen is een dodelijke ziekte, en dat is voor hun het enige feit van belang.

26 Snorrie    
10 maanden geleden door Snorrie
3
Meld

@19
En straks bij de rechtzaak tegen die anti-vaxxer kan je zien hoe de bevolking er over denkt.
Ze hebben daar namelijk jury rechtspraak. question

27 Snorrie    
10 maanden geleden door Snorrie
2
Meld

@20
Professor Dorit Rubinstein Reiss is niet de eerste de beste en weet meer dan voldoende over vaccins. Punt.

Dit artikel is wèl on topic en geeft de werkelijke oorzaak van de mazelenepidemie op Samoa:
https://www.latimes.com/opinion/story/2019-12-07/measles-outbreak-in-samoa-anti-vaccine-advocates-win

en geeft ook aan waarom de link in @2 bij mensen met gezond verstand nu extra snel in het verkeerde keelgat schiet. Die zijn de strapatsen van Robert F. Kennedy Jr. meer dan zat en worden daar terecht kotsmisselijk van: https://respectfulinsolence.com/2019/12/05/samoa-measles-outbreak-malielegaoi/

28 Wilmama    
10 maanden geleden door Wilmama
5
Meld

@27 ,

hopelijk verdwijnt die mafklapper voor een flink aantal jaren achter de tralies.
En uiteraard geen internet en geen mobieltje.

29 jodelatedieho    
10 maanden geleden door jodelatedieho
5
Meld

@29
Wel eerst besmetten met mazelen zodat hij die tijd met een versterkt immuunsysteem kan door brengen.

30 Snorrie    
10 maanden geleden door Snorrie
1
Meld

@19

Als je de moeite neemt om de 2 linkjes van @28 zorgvuldig te lezen, wordt je een hoop duidelijk..

31 Mies het zusje van Wim    
10 maanden geleden door Mies het zusje van Wim
1
Meld

@30
Dat gaat niet lukken, want Edwin Tamasese is volledig gevaccineerd:
https://www.nieuwskoerier.nl/news/575969-anti-vaxxer-gearresteerd-na-dodelijke-mazelenuitbraak

5: [Tamasese heeft zijn eigen kinderen volledig laten vaccineren en is zelf ook gevaccineerd in zijn jeugd. De man is geen arts en heeft geen enkele medische opleiding, hij kwakzalft wat als traditioneel healer.]

32 Wilmama    
10 maanden geleden door Wilmama
3
Meld

@32
Beetje jammer maar dan zijn er wel wat ouders die een passende straf weten te bedenken.

33 Snorrie    
10 maanden geleden door Snorrie
1
Meld

@33
Of het tot een veroordeling komt als de noodtoestand weer opgeheven wordt, is nog maar de vraag. Het is wel 'grappig' dat het gedonderjaag van o.a. artemis en Wendel al min of meer voorspeld werd: https://www.skepticalraptor.com/skepticalraptorblog.php/samoa-measles-epidemic-vaccine-deniers-causing-harm-to-children/#Samoa_measles_epidemic_here_come_the_vaccine_deniers

(**)....... I’m sure that the anti-vaxxers will claim that this is some conspiracy by Merck to suppress The Truth™ about the MMR vaccine. Or Paul Offit called his friends in the Samoan government and offered them free Vaccine Shill Bucks™ to arrest him.

Or maybe, the facts are that he lied about vaccines putting children at risk of death in their country. Now, if only the FBI could deal with our anti-vaccine liars – one can dream.

Anyway, back to Tamasese.

He probably knows more about coconuts than I do, but infectious diseases and public health? Nope, not even close........ (**)

34 Wilmama    
10 maanden geleden door Wilmama
3
Meld

@34
Zolang hij krijgt wat hij verdient is het niet belangrijk of dat ook wettelijk gebeurt.
Nadeeltje van de wens om terug te keren naar de middeleeuwen. Dan kunnen de consequenties van je daden ook wel eens middeleeuws zijn.

35 Snorrie    
10 maanden geleden door Snorrie
1
Meld

Een dag niet gecomplot is niet geleefd op dit forum , waar mensen achter alles een complot zoeken , als er niet van alles bijgehaald heeft wat er niet aan doet , in simpele tijden , wist men dat vaccineren nodig was , ik was tijdens mijn vakantie in het openlucht museum in Arnhem , en daar hadden ze een dokterspraktijk uit de jaren '20 nagebouwd , waar de posters ophingen dat als je kinderen niet vaccineert je eigenlijk heel erg dom bent , die poster was eigenlijk best wel intrigerend voor mij , en moesten ze eigenlijk weer terug halen voor in de wachtkamer ...

36 MarcusCole    
10 maanden geleden door MarcusCole
1
Meld

@36
Leuk idee maar tegen de tijd dat ze die poster zien is het al te laat.

37 Snorrie    
10 maanden geleden door Snorrie
0
Meld

@37 Tjah in die tijd werd je als medicus nog serieus genomen , nou luisteren mensen liever naar acteurs en politicus , want die zeggen de 'waarheid' , over een paar decennia zijn we weer terug in de jaren 1800 als het om de medische wereld gaat , we worden met de generatie ook nog dommer ook nog.

38 MarcusCole    
10 maanden geleden door MarcusCole
1
Meld

@38
En niet te vergeten een facebook bericht met een hele drukke achtergrond van ballonnetje, vlaggetjes en liefst ook nog kleine poesjes. question

39 Snorrie    
10 maanden geleden door Snorrie
0
Meld

* Verwijderd door de redactie *

40 artemis    
10 maanden geleden door artemis

@40
Wat ben je toch een vreselijke stumper.

41 Snorrie    
10 maanden geleden door Snorrie
0
Meld

@40 CC: @22 @23 @41

Zelfs Peter Gøtzsche was zeer te spreken over het Nederlandse transparantieregister:
https://www.volkskrant.nl/wetenschap/de-pluim-in-nederland-willen-artsen-en-industrie-open-zijn-een-voorbeeld-voor-de-rest-van-de-wereld~be1e8ef7/

Wat het met de huidige noodtoestand op Samoa te maken heeft? Geen flauw idee.

@3 heeft nog steeds niets teveel gezegd, integendeel.

42 Wilmama    
10 maanden geleden door Wilmama
2
Meld

@40
Op Samoa zijn inmiddels 68 doden te betreuren en liggen 17 kleintjes in zeer kritieke toestand in het ZH: https://www.rnz.co.nz/international/pacific-news/405090/measles-death-toll-rises-to-68-in-samoa

Hoogste tijd om jouw baggerkanon voorlopig even uit te zetten, vind ik.

43 Wilmama    
10 maanden geleden door Wilmama
0
Meld

@43
Trieste update. Er zijn inmiddels 70 doden te betreuren: https://en.wikipedia.org/wiki/2019_Samoa_measles_outbreak

45 Wilmama    
10 maanden geleden door Wilmama
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Willem Engel jaagt op zeer dubieuze wijze onv...
Je kunt en mag het met van alles niet eens zi...

17 uur geleden door Wilmama

PVV botst met Kamer over term 'omvolking...
Kamerlid Voordewind (CU) wees Van Dijk van de...

8 uur geleden door NOS

Dit is hoe de NOS u misleidt over politiegewe...
Dit is hoe de NOS u misleidt over politiegewe...

11 uur geleden door siberianhotsprings

De islam hoort niet thuis in Europa!: Franse...
De zaak van de 22-jarige Elisabeth uit Straat...

12 uur geleden door Fernand

Trump wil vreedzame machtsoverdracht niet gar...
De president verwacht dat de uitslag zal word...

15 uur geleden door NOS


ADVERTENTIE


Laatste reacties
LGK
Professor eist: moslims moeten het land verla...
@14Zo tollerant waren christenen ook niet...

minder dan een minuut geleden door LGK

priaap
Professor eist: moslims moeten het land verla...
@15 Wapenhandel tiert overal welig. Het zal i...

minder dan een minuut geleden door priaap

Nieuwsgierig
Luisterplekje 2...
Possible Straighthttps://www.youtube.com/...

1 minuut geleden door Nieuwsgierig

21st Century Guy
De oprichting van 15 meter hoog kruis op hond...
Die moslims lijken op sommige christenen / at...

1 minuut geleden door 21st Century Guy

LGK
Professor eist: moslims moeten het land verla...
@13OeiJe zal morgen maar geen boodschap...

1 minuut geleden door LGK

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig