Direct naar artikelinhoud
Verenigde Staten

Trumps nieuwe vijand: te lage waterdruk

Trump drinkt van een flesje water tijdens een van zijn speeches.Beeld EPA

Ook al staat Amerikaans president Donald Trump vol in het oog van de storm, met een impeachmentprocedure die hem elk uur van de dag achtervolgt, toch belet hem dat er niet van om beleid te voeren. Trump kondigde gisteren volgens The Guardian aan dat hij zich zal toespitsen op de te lage waterdruk, die er volgens hem voor zorgt dat er meer water wordt verbruikt. ‘Mensen spoelen hun toilet 10-15 keer door in plaats van 1 keer, dus gebruiken ze meer water’.

Sinds president George H.W. Bush in de jaren 90 de Energy Policy Act ondertekende, kennen de VS toiletten met een beperkte inhoud (zo’n 6 liter water). De achterliggende gedachte was om op die manier water te besparen. Volgens Amerikaans president Trump ligt dat echter veel te laag, waardoor mensen hun toilet talloze keren dienen door te spoelen.

“Als je een nieuw gebouw binnenloopt, kan je amper je handen wassen, omdat er zo weinig water uit de kraan loopt. Met als resultaat dat je de kraan langer laat lopen en het dus langer duurt om je handen te wassen en je hetzelfde verbruik laat optekenen,” verklaart Trump zijn strijd.

Twitter bericht wordt geladen...

Volgens hem wordt het dus hoog tijd om “gootstenen en douches goed onder de loep te nemen”. Dus stelt hij voor om de regels te versoepelen, want op de meeste plaatsen is er water genoeg. “Het valt naar beneden, het wordt regen genoemd", licht hij toe.

Maar zo simpel is het helemaal niet. Uit een studie van het Government Accountability Office uit 2014 blijkt dat 40 van de 50 staten vrezen voor watertekorten in het komende decennium.