Wat staat er al decennialang, ieder jaar weer, bij jouw familie op het kerstmenu?
OproepZelfgetrokken kippensoep, pasteitjes met kippenragout, kalkoen of een uitgebreide gourmettafel? Wat staat er in uw familie nu ieder jaar weer, traditiegetrouw op het kerstmenu?
We hebben geen zin, geen tijd of geen geld om uitgebreid te kokkerellen. Of we willen juist met Kerstmis die ouderwetse gezelligheid en tradities in ere houden. En dus grijpen we in bijna iedere Nederlandse familie wel naar de ouwe bekende.
Van moeder op dochter
Maar wat is dat in uw geval? Welk gerecht werd van oma op moeder op dochter of zoon doorgegeven? Wat mag er écht niet ontbreken op uw eettafel komende Kerst (en die van volgend jaar en van het jaar erop)?
Voor een artikel in de Stentor over kersttradities op de familie-eettafel zijn we op zoek naar lezers die hun familierecept weer trouw op de planning hebben staan, of juist stiekem verlangen naar dat gerecht dat oma zo geweldig kon maken en eigenlijk niet mag ontbreken dit jaar.
Wil je je verhaal én recept delen met de Stentorlezers? Mail dan voor 8 december naar culinair verslaggever Janske Mollen. Of stuur ons een whatsappberichtje op telefoonnummer 0611535985!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Pappardelle in limoncello roomsaus met krokante pancetta
-
Gevulde eieren met Pasen? Probeer deze variant
Gevulde eieren, wie houdt hier niet van? Je kan er allerlei variaties op maken, wij gaan voor een gevuld eitje met groene asperge. Wil jij de borrelplank vullen met meerdere variaties? Top dan bijvoorbeeld eens af met gerookte zalm of uitgebakken chorizo. -
PREMIUM
Er zijn drie belangrijke symptomen voor hartfalen: ‘Altijd sokrand in je benen hoort niet’
Elke dag overlijden er 22 mensen aan hartfalen. Wat hartfalen precies is, weet maar één op de vijf mensen. Daarom is het deze week De Nationale Hartfalen Week. Cardiologen Steven Chamuleau en Jozine ter Maaten geven antwoord op zeven vragen over hartfalen. ,,Als je als 50-jarige een trap op loopt en het benauwd hebt, dan is dat gek.’’ -
Wat Eten We Vandaag: Maaltijdsalade met vega krokante kip
Deze smaakvolle maaltijdsalade met vegetarische krokante kip en ei heeft wel iets weg van een Caesar salade. Vol van smaak, groenten en bovendien heel lekker en makkelijk om te maken. Ideaal voor wanneer je zin hebt in wat extra groenten, maar niet alle tijd hebt om in de keuken te staan. -
PREMIUM5
Hoe gezond zijn melkvervangers zoals havermelk: ‘Bevatten geen cholesterol, maar ze verschillen veel’
‘Melk is goed voor elk’ was jarenlang een bekend gezegde. Klopt dat nog? Want melkvervangers zijn enorm populair en beter voor het milieu. Maar zijn ze ook even gezond als koemelk? Een rondje langs de melkvelden. ,,Het eten van zo’n 400 gram zuivelproducten verlaagt het risico op darmkanker met 15 procent.”
-
Wat Eten We Vandaag: Couscous met zalm en bloemkool uit de airfyer
-
-
-
Zomerfruit en chocola zouden zonder bijen niet bestaan: zo help je deze insecten een handje
Het is dat bijen geen horloges dragen, anders zouden die op vijf voor twaalf staan. Voor hen, maar ook voor ons eigen hachje, is het daarom zaak om ze een handje te helpen. Want zomervruchten, chocola en notenrepen kunnen door bijensterfte zomaar tot de geschiedenis gaan behoren. Help de natuur een handje met je eigen insectenhotel. Wij leggen uit hoe je start. -
Wat Eten We Vandaag: Cannelloni met groene asperges
Cannelloni, één van de vele Italiaanse pastasoorten. Over het algemeen minder bekend bij het grote publiek, wat ontzettend jammer is. Zeker omdat deze pasta zo veelzijdig is. Je vult de pasta met alles wat jij lekker vindt, vervolgens zet je het vaak nog even in de oven waarna je kan genieten van een mega smaakvolle maaltijd.
-
Wat Eten We Vandaag: Cannelloni met zalm en ricotta
-
Wat Eten We Vandaag: Broodje pulled chicken uit de slowcooker
Pulled chicken kun je op verschillende manieren bereiden, maar de lekkerste pulled chicken wordt langzaam gegaard op een lage temperatuur. Een ideaal gerecht dus voor de slowcooker. Dit recept krijgt een Mexicaans tintje door de tomatensalsa, jalapeño en partjes limoen. -
-
Wat Eten We Vandaag: Bladerdeegnestjes met Nutella