En nu zijn wij de meest egoïstische generatie (nrc.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Pegasus in Cultuur  ·  27 Reacties

  • 2
  • 545x gelezen
Reageer met een Emoji
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

* Verwijderd door de redactie *

1 Strafpleiter

De generatie van sneeuwvlokjes, jankballen en zelfhaters komt nu kijken.
Oikofobie!
Weg met die jankers!

4
2 xtremy

Korten die pensioenen, per direct en wat mij betreft zelfs met terugwerkende kracht.
Eerst schulden afbetalen, daarna op vakantie.

Welke schulden?
o.a. de opgebouwde staatsschuld, maar denk ook aan gasinkomsten, de hypotheekschuld die de huizenprijzen opgejaagd heeft en waar babyboomers nu cashen als ze kleiner gaan wonen of een extra hypotheek nemen.

Het gaat hier trouwens zeker niet om alle babyboomers, er zijn er genoeg die wel hard gewerkt hebben en weinig overhouden, maar een beetje generaliseren maakt het iets makkelijker.

10
3 Jackd

Jammer dat de auteur niet in de gaten heeft wie er profiteert van het opzetten van grote bevolkingsgroepen tegen elkaar. Als er twee ruzien om een ben gaat er derder ermee van heen.

3
4 Ruud100

@3 Begin jij eerst maar eens je luiers en je schoolgeld terug te betalen.

1
5 Belazerd

Huff is geboren in 1984 ... en zijn verhaal begint al met de leugen:
"De heiligverklaring van de babyboom-generatie, kort na de Tweede Wereldoorlog geboren en nu net of bijna pensioengerechtigd"
Toen ben ik direct gestopt met lezen.
als je zo weinig besef hebt over de babybomers en wanneer deze geboren zijn, dan is de rest van je verhaal nonsens.

4
6 opabert

@4 Huff is voor de kar gespannen,.... en wordt er voor betaald.

3
7 opabert

De echte babyboomers wonen in huur - rijtjeshuisjes.
Elke maand werd er 75 - 150 gulden van hun salaris ingehouden en in een pensioenpot gestopt voor later als de meeste thans ergens tussen rond 2025 en 2030 met pensioen mogen en als aanvulling op hun AOW.

3
8 opabert

Hoop boomers in dit draadje zeg

2
9 Pegasus

Hee Huff geboren in 1984, de babyboomers zijn geboren voor WO2 en hebben Nederland na WO2 opgebouwd.

4
10 opabert

Huff is teleurgesteld dat hij nog een jaar of 30 op zijn erfenis moet wachten. Je zult zo'n puber als kind hebben.

0
11 Belazerd

Weinigen wagen zich aan een schatting over de al dan niet terecht genoten welvaart van generaties en het netto-profijt dat zij van de samenleving hebben getrokken. In een onderzoek kwam het Sociaal en Cultureel Planbureau met een berekening. Daaruit bleek dat het netto-profijt van de overheid over de gehele levensloop juist piekt bij mensen die geboren zijn tussen ruwweg 1960 en ruwweg 1990. Bij generaties daarna neemt het profijt wat af, maar het blijft nog altijd boven dat van de gemiddelde babyboomer.

Philip Huff is geboren in 1984. Meer hoef ik niet te zeggen. Misschien is het voor Philip een leuk idee om "ter" achter z'n naam te zetten.

0
12 Belazerd

Aangezien solidariteit bij de millennials (geboren tussen '80-'00) niet meer lijkt te bestaan, in tegenstelling tot bij de babyboomers (geboren tussen '45-'60) en de generatie nix ( geboren tussen '60-'80) vind ik de millennials dus inderdaad de meest egoistische generatie.

0
13 Jopie Osdorp

@13

Solidariteit bij de babyboomers? Ze hebben de verzorgingsstaat in de verkoop gedaan: de zorg geprivatiseerd, studeren onbetaalbaar gemaakt, de sociale huur verkwanseld en de huizenmarkt op slot gezet door steend maar hogere prijzen te eisen.

De generatie was solidair, totdat ze zelf vermogen hadden.

2
14 Pegasus

@14 Dat heb je toch vooral te danken aan Balkenende, Rutte, Blok, Pechtold, Bos, Dijsselbloem, enz. Geen van allen babyboomers.

0
15 Belazerd

@15

En wie stemt er op ze?

1
16 Pegasus

@16 Er zijn 13 miljoen kiesgerechtigden in Nederland. Waarvan 2,4 miljoen babyboomers.

0
17 Belazerd

@10 :
Check je definities:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Babyboom_(demografie)
"De mensen die geboren zijn tussen (grofweg) 1945 en 1955 worden doorgaans aangeduid als babyboomers."

Babyboomers hebben niks opgebouwd, dat waren hun ouders.

0
18 Jackd

@12 : Daarbij vergeet je één ding:
Je kan niet in de toekomst kijken.

Ja, de generatie na de babyboomers kan het nog beter gaan krijgen en hebben een rijkere jeugd gehad, maar geloof jij dat de millennials het luizenleventje gaan hebben wat veel babyboomers gehad hebben?

Denk aan gezondheidszorg, huur/huizenprijzen, pensioenleeftijd, enzovoorts.

0
19 Jackd

Verdeel en heers, niet alleen tussen bejaarden en jongeren maar ook alle anderen, die we voor dat doel maar even etiketten opplakken al naar gelang hun jaargang, zoals dus generatie X en baby-boomers. Uiteraard zijn nu de babyboomers aan de beurt om belasterd te worden via een door de lobbies betaalde MSM-campagne, dat zie je altijd voordat een bepaalde bevolkingsgroep genadeloos van allerlei rechten wordt beroofd, zodat iedereen braaf "ja" zal knikken en niet beseffen, dat zijzelf binnenkort ook aan de beurt zijn.

De laatste mag het licht uit doen.

0
20 Wendel

@19 Dat er van de gezondheidszorg een zooitje gemaakt wordt is niet de schuld van de babyboomers, maar van generaties na hen.

Als de leeftijdsverwachting van millenials hetzelfde is als van de babyboomers, heb je een punt over de pensioenleeftijd.
Dat de huur- en koopprijzen van huizen zo enorm gestegen zijn, is vooral te wijten aan het economische en politieke beleid sinds 2014. Of ben je even vergeten dat in de periode ervoor de huizenprijzen volledig waren ingestort? Allemaal zaken waar babyboomers nauwelijks of geen invloed hebben gehad.

Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat veel millenials alvast een voorschot willen hebben op de erfenis. Nog even geduld a.u.b.

0
21 Belazerd

@21 :
Kijk eens naar de huizenprijs ontwikkeling van bijvoorbeeld 1945 tot 2019, (het beginjaar maakt niet zoveel uit, maar ga wel verder dan 40 jaar terug)
Ga er geen klein stukje uithalen, dat slaat ergens op.
Van die "instorting" hebben babyboomers sowieso geen last gehad, Die waren daarvoor al dik binnen en dat is daarna alleen maar nog meer geworden.
Kijk tegelijk welk percentage van het inkomen elke generatie betaalt aan wonen..

Wie hebben het meeste profijt gehad van de hypotheekrenteaftrek?
Wie konden er ineens extra lenen doordat het 2e salaris meegerekend mocht worden? (één van de oorzaken van de hoge huizenprijzen)

Babyboomers geen invloed op gezondheidszorg en huurprijzen? Wie dan wel?
Babyboomers zijn de grootste groep, dus ook de meeste stemmen bij verkiezingen.

Erfenis? Welke erfenis?
Er is helemaal niks meer.
Zorg is uitgehold, het leger ook, politie hetzelfde, schoolsysteem loopt vast, enzovoorts. Gulden weggegooid voor een waardeloze euro.

Nederland is opgebouwd door hun ouders en daarna leeggezogen door de babyboomers.
Nergens zeg ik dat dat bewust was of nog steeds is,
het enige wat ik ze kwalijk neem is dat ze goedgelovig zijn, lekker achter de pvda en cda aanhobbelen met hun maakbare samenleving, later richting vvd toen ze geld kregen.
Maar ja, of het er wat goedgelovigheid beter op is geworden..

1
22 Jackd

@20 : Van welke rechten gaan de babyboomers beroofd worden?
Ze zijn met pensioen, hebben hun schaapjes op het droge.

Je kan niet altijd msm roepen,
met die argumentatie kan je niks meer over een bepaalde groep zeggen.

De laatste babyboomer zal het licht uit doen,
hun kinderen mogen in het donker zitten.

0
23 Jackd

Babyboomers. Mensen die in de jaren 1975 1985 30 jaar werden. Druk in bezig waren een huis te vinden, meestal huurhuis. Of een eerlijke baan en met modaal inkomen een huis kon kopen. Straten waarin er plaats was om je auto neer te zetten. Simpelweg omdat er minder auto’s waren. Die in principe hun eigen pensioen opgebouwd hebben en voor de volgende generaties. Personen die In 1985 1995 geboren zijn zijn nu 30. Tweeverdieners, modaal inkomen is niet genoeg voor een eigen huis. Straten vol met auto’s, want voor werk moet je minimaal een uur rijden. Afbraak van het sociale stelsel. De vergelijking tussen die twee loopt mank. 30.000 gulden in de jaren 1975 tot 1985 was een hoop geld. 30.000 euro nu. Te weinig om ook maar aan een huis te denken. Je had toen voor 100.000 gulden een redelijk huis. Nu heb je voor 100.000 euro niet eens een klein appartement. Is het geld minder waard geworden? Nee, de lonen zijn niet meegestegen met de goed draaiende Nederlandse economie. Winsten zijn voor een groot gedeelte verdampt in het bonus landschap. Deze generatie zou zijn hand in hun eigen boezem moeten steken. En politiek in durven grijpen om gelden eerlijker te verdelen. Dat is er aan de hand. En wat doet de huidige generatie? De bonus cultuur handhaven, eigen egoïsme, afwentelen op het inkorten van pensioenen.

0
24 Suikerbeessie

@23 Nog zo'n drogreden: "Nederland is opgebouwd door hun ouders en daarna leeggezogen door de babyboomers".

De werkelijkheid: De ouders zijn voornamelijk bezig geweest met puinruimen t.g.v. de oorlog en hooguit de fundamenten gelegd. Toen de babybomers de arbeidsmarkt betraden, werd de welvaartstaat gesticht. De 1e generatie erna heeft alleen op de winkel gepast en de volgende generatie is nu bezig met het verbrassen van het familiekapitaal.

2
25 Belazerd

@23 "hun kinderen mogen in het donker zitten."

Logisch als het 's nachts niet waait.

1
26 de gezonde roker

@25 : "de werkelijkheid" of jouw werkelijkheid?

Dat opbouwen noem ik omdat nogal eens gezegd wordt dat de babyboomers zo hard gewerkt hebben na ww2, niet dus.

De eerste babyboomers betraden tussen 1965 en 1975 (op 20 jarige leeftijd) dan wel de arbeidsmarkt, het duurt echter even voordat iemand een beetje invloed krijgt, voordat de eerste wat te zeggen kregen zijn we al in 1990 en toen gingen hun eerste ouders pas net met pensioen,
ook de welvaartsstaat is door de ouders neergezet.

Dat de babyboomers met gasinkomsten en schulden opbouw doen alsof ze het gemaakt hebben is juist het probleem.

Dat volgende generaties ook weinig uitvoeren is geen argument voor de babyboomers. Voor volgende generaties zal er dan mogelijk simpelweg geen pensioen meer zijn.

Er is nog nooit een generatie geweest die zo weinig uren (en werkdruk) gewerkt heeft en zo veel jaren en geld pensioen zal krijgen als de babyboomers. Hoe het voor de volgens generatie (gen x) zal uitpakken? We gaan het zien.

3
27 Jackd

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Hendrianus
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

Het duurt nog even voor de spreidingswet actief is, 'De provincies hebben tot 1 november de tijd om afspraken te maken met gemeenten. Op die dat...

2 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Bop
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@34 Hoe kom je daar nou bij?????...

8 minuten geleden geplaatst door Bop

Frans Dictatormans
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

Who's fooling who? 🤔 😎 😂 🤣...

11 minuten geleden geplaatst door Frans Dictatormans

Weetal
VN-rechters eisen dat Israël voedsel toelaat tot Gaza om hongersnood te stoppen

Israel doet wat het nodig vindt.VN of geen VNIs maar goed ook....

11 minuten geleden geplaatst door Weetal

Frans Dictatormans
Smelten van poolijs heeft invloed op de tijd

@6 Yep, zo geschrokken dat HinderlijkeWalm zich niet meer kan verroeren:https://www.reddit.com/media?url=https%3A%2F%2Fpreview.redd.it%2Froom-22...

13 minuten geleden geplaatst door Frans Dictatormans

Querido not
VN-rechters eisen dat Israël voedsel toelaat tot Gaza om hongersnood te stoppen

@3 Of het een nazi methode is weet ik niet.Maar het is in ieder geval een daad tegen de menselijkheid - een oorlogsmisdaad - en het begint s...

14 minuten geleden geplaatst door Querido not

Frans Dictatormans
Smelten van poolijs heeft invloed op de tijd

@1 Tijd voor een nieuwe verzekering, De Secondestekort Aanvullende Tijdverzekering?...

15 minuten geleden geplaatst door Frans Dictatormans

Weetal
De Jonge onderzoekt buitenlandse en Russische inmenging in Nederlandse publieke debat

@1Schandalen zijn er overal.Of linksom of rechtsom.Nederland staat onder druk van Amerika.Amerika zegt: Schiphol mag niet krimpen,dus ...

15 minuten geleden geplaatst door Weetal

Frans Dictatormans
Moslims slaan 71-jarige christen bewusteloos in Den Haag

@5 Moet men ook gaan groeperen. Ben vorig jaar in een afgelegen deel van de Ardennen aangereden door een Mohammedaan (i.e. een Marokkaan), een z...

17 minuten geleden geplaatst door Frans Dictatormans

Malinois
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@9Dit is wat ik bedoel; Hoe weet jij dat het onnodig is?Stel dat dit hamasstrijders of hamasaanhangers (burgers) waren die mee hebben staa...

19 minuten geleden geplaatst door Malinois

NK. App
Old And Young BfShopfylter PornSngela White PornSekaBhabhi Ji Sex VideoDixie's Trailer ParkKimbasinger NudeMommy N Son PornIndonesia BugilStory Based Porn VideosChaterbaitMia Khalifa BootyTwitter MilfTufos GratuitoBrandibraidsBollywood Porn MoviesFotos Caseiras PornosBig Boobs Porn Video DownloadMonica Bellucci BoobsHelp Me CumPhotos Of Nude TeenagersBiggest CreampieWww Bangla XxxArina HashumotoIndian Xxx Sex HotEbony Teen SexMallu DickBigboobpornstarCasting Porn AmateursThaina FieldsRozzzywowNaked In The SnowBarzzers Hd PornGonewildcouplesLatina Porn TubesXviderosCanela SkinAriana Madix NudeVideo Downloader XnxxXsamsterBhai Bhen XnxxCougarhandjobsBusty Sex ComNhdtb-787Dylan Ryder AnalYouporn RFree FornBolo SexHospital Nurse XxxSki Bri LeakedSumny Leon XxxCartoon 3d PornElizabeth Rabbit NakedMs NudesColombiana AnalAphrodite NudeSuper Hot Porn VideosPorn Video NepaliMia Malkova New VideosPornos GratisWhite ChasmaPorn Star August AmesDani Danial Hot VideoCollege Sex Party GameplayBig Tites At WorkDivinepipelineErossberrySexetagYnxxGrupo DesexoPawg MilfHitomi TanajDry Humping PornhubCrossdresser FuckedSiblingsexKobeni Cosplay PornAfricaboobsMonster Bbc AnalThrobbing ClitRileyreid NudePokemon Serena XxxFit Mami XxxDesi Lesbian SexIndian Fat SexLisa Ann Fucking VideosNude Women FreeLong BlackcockMha Futa PornPorn Massage CenterDanay Garcia NudeMandy Lee NudeNaker PornIndian X HamisterKitty CamLatina Reverse CowgirlGrlsexHentiedMcaylaaa OnlyfansXxx Video Local HdLatina Hooker PornPorn93Popperbator TrainingBlacked Com Porn VideoXxnx AntyKobeni Chainsaw Man BlowJulie Cash NakedBangher NetFrew Hd Porn無料 A VPorn Tube YoujizzVideos Pronografico GratisPhilippines Nude3gp Porn Videos Free DownloadMomoka Nishina UncensoredFutarini PornPorn Free Download VideoXvidepsLindablairnude18auditionsLesbian Redhead PornAva Addams HotFirst Time Blood Sex ComFree Use AnalLasirena69 BrazzersFuckibgBigcockfuckBrainwash PornBuddah BangBbc Handjob DominationTara Wilde PornGirlwithmuscleNivetha ThomasIndian Girl Xxx PhotoKeerthi HotLosmejoresvideospornoEbony Dildo RidingMidnight PornCanales.pornosSlushy.comFree Black SexStripchat FrSambaponoPark Sex ComGroped On BusPriya Anjali Rai PornXvideo DownloaderTiabellaHemtai UncensoredChudai Ki Sex VideoMarwadi Girl Sex