door Moskowfiets in Media  ·  149 Reacties

  • 34
  • 1868x gelezen
Reageer met een Emoji
1
6
3
1
58

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

PVDA heeft gewoon de macht in Brussel. Bah

2
101 Idioot

* Verwijderd door de redactie *

102 drs. Berenburg

fuck de eu. en vieze frans erbij. eerst een okkenootje op die kale rotkop en dan een stevige ruk aan die baard

2
103 semperpenis

* Verwijderd door de redactie *

104 grv

Europees parlement stuurt hun leger maar. Dit gaat niet gebeuren., Ze kunnen branden in hun hel.
Fuck de EU en allen die voor deze club staat. Ze hebben niets te eisen. Land, cultuur en tradities zijn eigendom van het volk en niet van een stel corrupte politici.
De EU heeft geen controle. Frankrijk is een teringzooi. De Brexit .. Bijna iedereen haat die hufterclub in Brussel voor hun beleid.

3
105 sparta

@105 ,

dramaqueen.

15
106 jodelatedieho

Hoop geschreeuw van de usual suspects maar zwarte piet wordt (zoals te verwachten) helemaal niet genoemd in deze resolutie

13
107 krek

@107 : niet genoemd als 'zwarte piet'. Of als het Amerikaanse 'black pete' (welk n compleet andere oorsprong heeft maar in de media wird het sinterklaasfeest steevast ' black Pete festival' genoemd).

Onderaan in het artikel ziet u dat ' racistische tradities waarbij men het gezicht zwart verft'. Wel degelijk word genoemd

0
108 Seconda

* Verwijderd door de redactie *

109 Raffa

@107

Staat daar dat zwarte piet moet worden verboden? Het antwoord is "nee". Er kan niet worden verboden hoe iemand zich schminkt
Mensen die zich volwassen noemen die zich druk maken om de kleur van een fictief persoon? het is te treurig voor woorden.
Ach over 5 jaar dan hoor je niemand meer over de kleur van Piet, met uitzondering van racisten die Europa dominant blank willen houden

16
110 krek

@109 : je komt zelf ook niet zo bijster slim over.

Onze zwarte piet heeft geen enkele maar dan ook geen enkele binding met het ontstaan van black Pete in Amerika.
Read up .

Lekker hypocriet ook dat KOZP met een slavenhandelaar als leider

Niet mokken lekker wokken tot you 2!

2
111 Seconda

@109 Welnee, een gitzwarte Piet in fel gekleurde kleding maakt veel meer indruk op kinderen dan zo'n student met een paar grauwe vegen op zijn bleke gezicht....!

Het is de christelijke marxistische nivelleringsdrang die de laatste tradities en symbolische verschillen wil vernietigen ten bate van hun totalitair politiek sociaal en seksueel correct controlesysteem....!

3
112 CoolMemories

@110 ,
U hebt het tegen uzelf.
Daarnaast verzet u paaltjes, in @107 had u het over noemen en in @110 hebt u het over verbieden.

1
113 Graaier1000

@112

Blijf eens van die geestelijk verruimende middelen af. Door de jaren heen vanaf nujij 1.0 ga je steeds meer wartaal uitslaan

8
114 krek

"Mensen die zich volwassen noemen die zich druk maken om de kleur van een fictief persoon? het is te treurig voor woorden."

Inderdaad, dat is waar het treurige KOZP mee bezig is...

1
115 Graaier1000

@111 .
Hij lijkt wel een broer van student die ook maar blijft volhouden dat die twee hetzelfde zijn terwijl je met de feiten komt blijven zij het maar ontkennen.

0
116 nog een keer

En zij daar denken daar in Brussel dat wij luisteren en doen wat de heerschappen willen dat wij doen? Echt niet, nu niet en nooit niet. Nexit. Al was het alleen maar voor Zwarte Piet. Nexit Nexit Nexit.

0
117 niet voor de poes

@116 : Zal wel een van de wat extremere KOZP'ers zijn: ze proberen uit alle macht het kinderfeest te linken aan globalistisch racisme zodat hun beweging internationaal meer momentum krijgt en er zodoende meer druk op het afschaffen van zwarte piet kan komen te staan.

GVD Nederland, het land dat nota bene het meest heeft geleerd van haar slavenverleden en daardoor is uitgegroeid tot een van de meest inclusieve, tolerantste maatschappijen ter wereld.

En als dank probeert men Nederland zwart af te schilderen.

Oh ja, maar verder geen woord over de shariaslavernij die op dit moment nog bestaat.

Stelletje hypocrieten.

1
118 Seconda

Ik ben benieuwd hoelang we nog het sinterklaasfeest hebben in dit land, echt niet lang meer

0
119 Joepie

@118 .
Het is duidelijk splinter/balk syndroom en hard schreeuwen tegen iets anders om de echte waarheid te verbloemen.

1
120 nog een keer

* Verwijderd door de redactie *

121 Raffa

Hollanda, pas de Pierre Noire s.v.p. !

2
122 Bart Boudewijn

@121 : Hajji Firuz moest ik even opzoeken..... werkelijk voor het eerst dat ik dat verhaal in verband gebracht zie worden met zwarte piet, beetje vergezocht om eerlijk te zijn.

Dan geloof ik nog eerder dat het verhaal van Krampus, uit de heidense cultuur er aan ten grondslag zou kunnen liggen.

""According to Hélène Adeline Guerber and other historians,[3][4] the origin of Sinterklaas and his helpers have been linked by some to the Wild Hunt of Odin. While riding the white horse Sleipnir, he flew through the air as the leader of the Wild Hunt. He was always accompanied by two black ravens, Huginn and Muninn.[5] These helpers would listen, just like Zwarte Piet, at the chimneys of the homes they visited to tell Odin about the good and bad behavior of the mortals below.[6][7]""



Daarbij, de versie van zwarte piet, zoals opgetekend door Schenker is juist anti racistisch.

"In the 1850 version of Schenkman's book, the servant is depicted in simple white clothing with red hems.Beginning with the second edition in 1858, the page is illustrated in a much more colorful page costume.

The book remained in print until 1950 and has had considerable influence on the current celebration.[15] Although in Schenkman's book the servant was nameless, author Joseph Albert Alberdingk Thijm provided him with the name "Pieter-me-knecht" in a handwritten note to E.J. Potgieter in 1850.[16] In 1884, Alberdingk Thijm recalled that, when he was a child in 1828, he had attended a Saint Nicholas celebration in the house of Dominico Arata, an Italian merchant and consul living in Amsterdam. On this occasion, a man portraying Saint Nicholas had been accompanied by another described as "Pieter me Knecht ..., a frizzy haired Negro" who brought a large basket filled with presents. "

https://en.wikipedia.org/wiki/Zwarte_Piet


Daarbij 'sinterklaas' kocht slaven vrij van slavenhandelaren (zoals de Ashanti's!!!) en betaalde hen vervolgens als knecht,

Ik ben er wel een beetje klaar mee dat een minderheid hier probeert de samenleving (die hen nota bene voed!!) te splijten en dan ook nog eens van afkomst slavenhandelaar zijn....echt, DOEI.

Een totaal onschuldig iets dat vreugde aan kinderen geeft word valselijk buiten alle proporties geblazen geen ENKEL kind dat zich ook maar iets van slavernij in het hoofd haalt bij zwarte piet, geen ENKEL, alleen bij een stelletje drammers.

Daarom, wederom: Kick out zeurende profiteurs.

1
123 Seconda

Je ziet dat het oude gezegde 'wie een hond wil slaan, vindt licht een stok' nog steeds opgang maakt.

De EU heeft natuurlijk een achterliggende bedoeling met deze resolutie. En wat is het idee achter deze resolutie? De vraag stellen is haar beantwoorden. De EU wil niet dat Afrikanen afgeschrikt worden door pseudo-racistische zaken als zwartepiet. Dat past niet in hun plan. Er moeten meer Afrikanen naar Europa komen want het gaat om het aloude adagio: verdeel en heers.

3
124 samcash

* Verwijderd door de redactie *

125 Raffa

@123 : " Op andere draadjes ben je zelf over Firuz begonnen en nu de gespeelde onschuld."
Oh, dacht toch echt van niet,,,,, waar dan?!?!?

We hadden het over zwarte piet en niet over kerst..

Tja, blijkbaar WIL je niet verder komen dan Racisme! roepen; is je goed recht, de rest zijn immers leugens.

Dat betekent echter niet dat ik het daar mee eens hoef te zijn.

2
126 Seconda

@126 is voor @125

1
127 Seconda

Ha'k nie verwacht van de EU. Is dit dictatoriaat toch nog ergens goed voor.

3
128 Black65

* Verwijderd door de redactie *

129 Raffa

@129 : En dat is geen enkel probleem, historisch gezien met racisme heeft dat al lang niets (meer) te maken; het kinderfeest sinterklaas (en zwarte piet) is cultuur. Cultuur verandert en past aan als je het haar natuurlijke gang laat gaan, niet onder dwang.

Blijft het nog een wrang toeval dat nota bene de leider van KOZP afstammeling van een slavenhandelaarsvolk is; de pot verwijt de ketel zou ik haast zeggen.

Zodra KOZP gaat protesteren tegen shariaslavernij praten we wat mij betreft wel eens weer over selectieve verontwaardiging.

3
130 Seconda

Nog even en alles wordt door het Europees parlement besloten. Elk EU-land gaat zich met ons, Nederland, bemoeien en meebeslissen wat wij wel en niet moeten doen.
Dat is toch de hele opzet?
We moeten uit de EU.

2
131 Liz

Wat word dit zolang zamerhand een hypocriet verhaal. Dieren worden afgelacht voor zogenaamde offerfeest. Stieren worden in Spanje voor de lol neer gestoken. Kind huwelijken en slaafs laten weken geen probleem etc. Maar een kind vriendelijke zwart Piet die niks met slaven of wat dan ook te maken heeft mag niet. Als of straks wit is het geen probleem is en alles opgelost. Nee want dan moet alles weer gelijk gesteld worden want alleen witte is dan weer discriminatie. En dat allemaal omdat een stelletje hand op houders verder niks te hebben. De grootste racisten zijn ze zelf ook in hun eigen wereld word net zo goed gediscrimineerd en over hun traditie mogen we het niet over hebben. Ik voel me in mijn eigen land gediscrimineerd en in de steek gelaten door politiek en media.

2
132 magikeven

@125 ten eerste is het la Befana en Bafana. U een italiaan, laat me niet lachen.
La Befana is de Italiaanse variant van Sinterklaas en wordt in Italië door een groot deel van de bevolking gevierd.
De mensen die het niet vieren doen het met kerst. Veel landen in Europa hebben een vorm van Sinterklaas.

Zoals het in Nederland gevierd wordt is een Nederlandse traditie en daar zit geen spat van racisme. De eikels zo als u die tegen zwarte piet zijn creëren nu in Nederland het ontstaan van racisme.

1
133 Pluten1

@109
verkeerd podium? moet u niet reageren op de joop?

0
134 t.rap.er.niet.in

@58 Mag ik jouw onderverdeling betwijfelen? Jaren geleden werden de Sint en Piet in Amsterdam door voornamelijk door allochtonen beroofd/overvallen en uitgescholden. Uiteraard werd dat in die tijd niet zo hoog opgespeeld zoals dat nu wel wordt gedaan. Tenslotte waren het geschminkte blanken en geen donker of licht getinten.

3
135 ThWil

Volgens mij is het voornaamste probleem dat Zwarte Piet helemaal niet zwart is, maar donkerbruin. Ook in mijn jeugd was die schmink al bruin. Voeg daar nog eens kroeshaar, aangezette lippen en een surinaams accent en je hebt zowel een Zwarte Piet als een karikatuur van iemand met Afrikaanse wortels.
Het eerste noemen we traditie, het tweede discriminatie en het vervelende is dat het beide is.
Als we nu eens terug gaan naar een oorsponkelijk idee van Zwarte Piet, (pik)zwart geschminkt, met zwarte lippen, sluik haar, zonder oorringen en zonder Surinaams accent lossen we het probleem wellicht op zonder de traditie overboord te hoeven gooien.

2
136 Voutjebedangt

Schenkman heeft zwarte piet bedacht inclusief de ketenen die hij toen nog droeg. Schenkman schreef zijn boekje toen de slavernij nog welig tierde en dus werd niet zo vreemd gevonden. Inmiddels zouden we beter moeten weten.

8
137 mo

Wat heeft het Europese parlement hier mee te maken ....zo wie zo is het hele Sinterklaas feest al vernield ...wat ooit zo spannend en leuk was ....gewoon maar afschaffen ....het leuke is er vanaf dank zij al die belachelijke insinuaties over de Zwarte Piet

0
138 Gazelle

Zijn er nog steeds mensen die niet geloven dat de EU moet leiden naar De Verenigde Staten van Europa? Het is het Vierde Rijk van de NAZI's, zonder een schot te lossen. Controle tot in de slaapkamer!

0
139 logikus

* Verwijderd door de redactie *

140 Raffa

Poging tot imitatie van De Speld ?
Ik heb er wel om gelachen en nog harder op de reacties hierboven van hen die er in trappen .
Hebben jullie de Belgen en de Duitsers in het grensgebied al gehoord?-question

3
141 Goodnews badnews

@125 Zwarte Piet heeft wel degelijk bestaan maar niet langs onze Sint.
Zwarte Piet is een Moor (Noord Afrikaan) Deze waren vroeger zwart.

Ja onze Zwarte Piet is een Moor. De Moren die vielen rond het jaar 1000 Europa binnen en vingen blanken om als slaven te verkopen in hun eigen thuis landen. Meer als 1 miljoen blanken werden als slaven verhandelt tot plus min het jaar 1800. Dat was ook 1 van de redens dat Frankrijk overhoop lag met Algerijen. Deze Moren vingen blanken tot in Denemarken en ze waren zelfs zo brutaal dat ze de binnen landen introkken van Europa. Zo wordt in de legende over een Moorse ridder genaamd Moriaan, de volgende beschrijving van hem gegeven: “Hij was helemaal zwart, zijn hoofd, lichaam en handen waren geheel zwart”. In het Roelantslied worden de Moren omschreven als horden “zwarter dan inkt, met geen vlekje wit op zich behalve hun tanden”.https://nl.wikipedia.org/wiki/Moren Dus ze waren zwart die Noord Afrikanen. Nu zijn ze licht getint en dat komt omdat ze de blanken vrouwen als hoeren hebben gebruikt. Want de meeste mannen daar werden ter plekken in hun boten gecastereerd wat vele niet overleefde.Dat men denkt dat wij slaven hebben gevangen in Afrika klopt maar gedeeltelijk. Men was het zat dat ze ons als slaven vingen en de jacht werd op hen geopend en toen men Amerika had ontdekt en er achter kwam dat daar goed te leven was en men daar alles op orde had vele jaren later heeft men deze Moren daar hene gebracht zodat ze ons niet meer lastig vielen en dat werkte goed en men verdiende er ook een mooie cent eraan, dus werd er ten duur ook gehandeld met de stamhoofden daar die de lastpakken die ze hadden graag kwijt wilde. Maar kom niet aan dat wij de slavernij hebben uitgevonden en wij de boe mannen zijn, dat waren duidelijk de negers (Moren) in Europa die op blanken joegen en blanken vrouwen als hoeren en als huishoudelijk hulp gebruikte en op het land. Dus de Noord Afrikanen zijn een verre familie van ons en al hun voorouders (moeders) waren hoeren teminste zo werden ze gebruikt. Deze Moren vingen meestal met jutten zakken de blanken zodat ze zich moeilijker konden verzetten en zodoende heeft onze zwarte Piet een zak en een roe. Ben je niet lief dan kom je in de zak van ZP. Inderdaad Sinterklaas komt uit Turkijen en de ZP die komt wel uit Spanje ivm dat daar volop de Moren aanwezig waren en zelfs de brutaliteit hadden daar Moskees neer te zetten. Aan sommige kerken kan je nog zien dat het moskees waren. Dat de negers niet men hun verleden kunnen leven is hun pakkie aan. ZP heeft niks met rasisme te maken wij hebben de Moren vergeven en maken met ZP een hoop lol en daar is niks mis mee. Maar de ZP heeft wel bestaan en werd gebruikt om kinderen zoet te houden en de Sint onze kindervriend is er aan vast gekoppelt.

2
142 vis

"Schenkman heeft zwarte piet bedacht inclusief de ketenen die hij toen nog droeg."

@137 mo,

Er is u al vaker uitgelegd dat Schenkman niet de ketenen heeft toegevoegd of bedacht maar dat het is overgenomen van Krampus.
Met de ketenen wordt uitgedrukt dat de duivel in bedwang wordt gehouden.
Nu probeert u desondanks in een nieuw topic alweer de indruk te wekken dat het een eigen vondst van Schenkman zou zijn geweest.

Schenkman heeft Sinterklaas en Zwarte Piet niet bedacht maar aangepast aan de hand van reeds bestaande tradities in Europa.

2
143 Graaier1000

* Verwijderd door de redactie *

144 Raffa

Eigenlijk schandalig dat het afschaffen van Zwarte Piet in opdracht van de EU, stil wordt gehouden door Rutte en consorten.

1
145 wiseguy

"En dan jezelf een plus geven voor een lap tekst dat totaal overbodig is in deze discussie.
En wat een onzin kraam je uit en dan ook nog jezelf plussen om likes te krijgen."

@144 Raffa,
Waarom beschuldigt u @142 geheel ten onrechte van het plussen van zijn eigen tekst?
De tekst van @142 vis heeft op het moment dat ik dit schrijf 1 plusje.
Dat 1 plusje heeft hij van mij gekregen.
Bij deze wil ik u dan ook vragen wat terughoudender met uwbeschuldigingen te zijn.

1
146 Graaier1000

Neem dit eens ter harte:

5
147 Goodnews badnews

Ja wat wil je met Timmerfrans aan de leiding

0
148 Zeeuw

@76
zie geen verschil tussen zwarte piet en blackface
Beide zijn blanke mensen die door middel van sminck hun gezicht zwart maken

1
149 eoghanfeehily

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bop
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

@9 Hahaha, kijk die minnetjes.! 😄...

zojuist geplaatst door Bop

Slavink
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

Daarnet keek ik, wat erg, een Verloren Zoon en die vrouw rechts droeg geen hoofddoek en toonde in haar broek wel zeer forse dijen en billen, in ...

1 minuut geleden geplaatst door Slavink

VBOH
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

@17 Nee Slavink, je hebt daar wel iemand voor nodig. Zo kende ik iemand die helemaal gek was van een Egyptische moslima. In Egypte. Die moe...

1 minuut geleden geplaatst door VBOH

sockknitter
Steekpartij aan Franse school: twee meisjes van 6 en 11 raken gewond, 14-jarig meisje krijgt hartstilstand door stress en sterft

@3Ook in Frankrijk gaat het met de GGZ hard achteruit....

3 minuten geleden geplaatst door sockknitter

21st Century Guy
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

@14 Ik denk dat niet alcohol of drugs mogen gebruiken wel eens doorslaggevend hebben kunnen zijn, is overigens niet uniek voor islam , er zijn o...

3 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

Zie Hier
Als oppositieleider heeft Frans Timmermans zijn draai nog lang niet gevonden

Hoera gaan ze nog meer sprookjes vertellen!Zijn ze echt bij GL/Pvda zo dom dat ze denken dat de gewone arbeiders nog enig geloof hechten aan h...

4 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Vageali6888
'Rutte wil wil deel soevereiniteit opgeven voor EU-kapitaalmarkt'

Alles in teken van Big-Corp oligarchen, de gewone burger kan verrotten.Het gaat aan alle kanten fout, crisis na crisis, er is ons een EU u...

5 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Strongoli
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

@20Get Slavink .. ik moet zo nog eten.. 😱...

6 minuten geleden geplaatst door Strongoli

spookrijder
Kan je als christen op de PVV stemmen?

Iedereen die die niet wil dat onze manier van leven niet in een nóg rapper tempo naar de kloten gaat kan met een gerust hart op de PVV stemmen....

6 minuten geleden geplaatst door spookrijder

Bop
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@68 Ik ben helemaal niet besodemieterd want anders had ik wel op de PVV gestemd....

6 minuten geleden geplaatst door Bop

NK. App
Indian Army Girl SexWife PoundedTimothy Drake GayWww Indian Teen SexPorn Star DreddXxx Video Www XxxSandra Latina PornBrandi Love TitsRumi KodamCouples Bang The Babysitter3d Futanaria PornPornographie BlackPornhiubXx Bangla Local VideoFriends Sex PartyGermangangbangJapanesse Sister PornBdsmtest OrgXxx ImeagXmaster Desi AuntyMumo SengenPrincess Peach And Daisy PornArab PornokXxx MeassageBi Ass XxxWww.sunny Leonexx.comLesbiansex HardcorePersia Banks XxxHentiareadBarzzers ComIndian Mobile PornMallu Aunty SexxStep Brother Im Stuck PornIndianparksexIndian Xxx ComLadboy Porn4chan GufFree P VideosFree Movies EroticaMclass AcompanhantesSteph Rodriguez OnlyfansBig Land PornHd PronsXxxxxxxxdNaked And Afraid UnsensoredUpscale PornPorn .com魔性 论坛Free Porn Xnxx ComBrotherincestReality SexxxKira Noir LesbianXxx Black Video ComMoms Bang BoysHardcore Black On Black PornBrother CrushPanties TumblrIleana D Cruz SexCecilia Rose OnlyfansRomantic Night PornLatest Punjabi PornHard Core Porn Free VideosBest Bhabhi PornSex Vid3osPorn Hib.comCelebe NudesBiggest Tits In PublicXmter PornBen 10 Sex GameBhartiya Xxx VideoTamilteensexHentai Eng DubDesishareRiely Reid JoiReference De SexeScobidoo PornWhite Bitch Said She Tryna PartySexy Video Sunny Leone HdJab PornMale Torso SexdollOctokuro LucyYounger Brandi LoveDadcrush.comGross Fat Butthole Dick PoopKat Dennings NudesLupo Porn OXhamster BengaliNatuto Porn GamesJoi AsmeJordan Ladd NudeEpormerPornos WhatsappSchool Teacher BfSexy Porn TeenageJade Kimiko IafdLauren Phillips OnlyfansFilm PonoLena Starr.pornPam Anderson NudeFuta Animation PornSeks VedioNorth Korea XnxxHot Sex Video BfNadia NiceNew Hot Blue FilmHot Porn ShowerBoobmassageHindi Bf Video HotThe Masseuse Jenna JamesonVeronica Church BbcBrazil Foot WorshipSexstories ClubJacqui MichelleExhenterV I X E N PornDeepstrokeFela Pure HentaiLilylarimarLet's Go To Rose MotelSasur Bahu Ki BfRussian Porn Video HdCumming GallonsKozue MinamiNew Sensations.comWhciked WhimsShibua KahoPussyfuck PicMasala GirlsBig Tattooed TittiesXxx HeroenXxx Gay Boy SexOnlinehindimovie. ComBangla Prone VideoSasuma SexBest Of PornTeddy Bear SexWww New Sexi Video ComNebraskwutGingerspyceMomo ShiinaHumping On The CouchEmily Ratajkowski FeetHot Girl Sex HdOld Woman Sex XxxTelugu Sex BoothuluRaphaella FerrariSoft PornnSfm CompilleXxx.videoPornos Gay Anime