RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Nederland

Organisator Hardshock Festival teleurgesteld over weigeren vergunning

Het festivalterrein bij de laatste editie van Hardshock.

De organisator van het Hardshock Festival is niet te spreken over de gemeente Hellendoorn die weigerde een vergunning voor het feest te verstrekken. "Over de rug van organisatie worden wij als voorbeeld gesteld voor een landelijk probleem", zegt organisator John Althoff.

Voor Althoff kwam de mededeling 'als een donderslag bij heldere hemel'. "Wij organiseren al 17 jaar festivals. Dit jaar waren we voor het eerst in Hellendoorn. We hebben altijd goed overleg gehad met de gemeente en alle hulpdiensten."

Discussie drugsgebruik

Burgemeester Raven van Hellendoorn wil met het verbod een discussie op gang brengen over drugsgebruik op feesten. Volgens haar stappen veel bezoekers na afloop onder invloed achter het stuur, en leidt dat tot gevaarlijke situaties.

Het Hardshock Festival is een hardcore elektronische muziekfestival. Het zou het hardste hardcore festival in Europa zijn. Eerdere edities van het festival werden gehouden in Zwolle en Almere.

Burgemeester
Lees ook:
Burgemeester Hellendoorn is drugsgebruik zat en weigert vergunning festival

Ruim 1 miljoen Nederlanders hebben ooit xtc gebruikt: dit moet je weten over de drug

03:20
In deze video leggen we uit wat er allemaal in xtc zit en wat de effecten zijn van de drug.

Goede sfeer

Voor organisator Althoff kwam het weigeren van een vergunning na slechts één editie in Hellendoorn, onverwacht. "Er was een goeie sfeer, geen gekkigheid. Vervolgens komt er een evaluatie uit voort en krijgen we een week later een mededeling dat de vergunning niet verleend gaat worden."

Over de rug van organisatie worden wij als voorbeeld gesteld voor een landelijk probleem. Niet alleen de feesten, waar bezoekers drugs gebruiken zijn het probleem, het is vooral de handel en criminaliteit. Wij worden nu als organisatie verantwoordelijk gehouden voor drugscriminaliteit, terwijl we het beleid van het Openbaar Ministerie volgen. Het lijkt een uitspraak van de burgemeester om populariteit te winnen."