DE WERELD NU

OM complotteert tegen Wilders, maar pleit Gökmen T. vrij?

OM complotteert

Het OM complotteert. Anders kun je het niet meer noemen, en wie weet is het gebruik van dergelijke woorden een wake-up call? Want het wordt steeds gekker.

Het verhaal achter het Wildersproces2 wordt steeds gekker, maar er over schrijven in algemene termen lijkt compleet zinloos te worden. RTL doet dat nog steeds – waarvoor hulde – maar eigenlijk is iedereen duidelijk dat het OM en de VVD samen bekokstoofden dat Wilders kalt gestellt moest worden. Opstelten liet het uitvoeren en het ministerie poogt dat steeds krampachtiger af te dekken. Formeel moest het maandag aanstaande opnieuw verder gaan met documenten die het ministerie moest leveren, maar ‘men heeft meer tijd nodig’.

Dat je iets juridisch moet dichttimmeren alvorens uitspraak te doen begrijp ik, maar dat het in deze kwestie vormen heeft aangenomen waarvoor het Nederlands niet langer de juiste woorden bezit wordt een probleem. Elke keer opnieuw blijkt het erger dan voorheen. Een paar maanden geleden vergeleek ik het met de zaak tegen Willem Oltmans, die zijn hele leven moest strijden tegen onrecht hem aangedaan door politiek gekuip.

Welbeschouwd is deze zaak erger, aangezien hier niet werd gecomplotteerd tegen een politicus alleen, maar meer nog tegen diens achterban die men zo monddood trachtte te maken – hetgeen tot op heden aardig lukte, alles overziende.

De zaak Gökmen T. volgt in vrijwel alles een tegengesteld scenario, inclusief de schuldvraag. Daarover bestaat geen enkele discussie. Desalniettemin:

OM complotteert

Wat hier wordt gepoogd aan de man te brengen is dat zwakbegaafdheid het hebben van een geweten uitsluit? Dan mogen ze wel oppassen daar aan het Binnenhof; dat zou elke Nederlandse tokkie rechtvaardigen enige politici om te leggen en dan te wijzen op het vonnis van Gökmen T., als OM en rechtbank hierin mee gaan.

Oh nee, voor politici gelden andere regels, en op hun omleggen staan dubbele straffen – mits het politici van de goede kant zijn, en geen onruststokers zoals Pim Fortuyn.

De staatsomroep meldt het echter vol enthousiasme:

Gökmen T., de man die ervan verdacht wordt in maart in een tram in Utrecht vier mensen te hebben doodgeschoten, is zwakbegaafd en verminderd toerekeningsvatbaar, meldt het AD.

En gaat laconiek verder met:

(..) Daaruit zou ook blijken dat hij narcistische trekken vertoont en zich verheven voelt boven de rest van de samenleving.

De klucht kent nog enige verdere elementen die zaken pogen te bedekken waarvan men niet graag heeft dat U daarvan weet. Daartoe krijgt u onderstaande te horen:

T. had zijn toegewezen advocaat de deur gewezen en wilde zichzelf verdedigen, maar de rechtbank in Utrecht denkt dat hij daar onvoldoende toe in staat is.
Eerder overwoog de rechtbank om een procesbewaker aan te stellen. Naar verluidt heeft de rechtbank terrorisme-advocaat Seebregts opnieuw gevraagd T. te verdedigen, desnoods tegen de wil van de verdachte.

Narcistische trekken en zich verheven voelen boven de rest van de samenleving? Als ik dat gewriemel van het OM zie voel ik me daar moreel inderdaad mijlenver boven verheven. Ben ik daarom verminderd toerekeningsvatbaar als ik uit woede over dit marchanderen probeer het hele zooitje in Utrecht de hersens in te slaan?

Natuurlijk niet.

Zegt dat derhalve iets over de zaak waarvoor Gökmen T. moet worden berecht???

Natuurlijk ook niet.

Maar wat men ten koste van alles wil voorkomen (zo voorspelde ik al eerder) is dat de – nu verklaard – zwakbegaafde Gökmen T. de rechtbank vanuit de hoogte van zijn eigen gelijk zijn visie op de verhouding tussen mohammedanen en kafirs gaat uitleggen. Dat zou de Nederlandse tokkies – en mogelijk zelfs de zich zó boven allen verheven voelende grachtengordel menagerie – wel eens het gevoel kunnen overbrengen dat de immigranten op wie ze stiekem zo neerkijken, hen heel anders beschouwen dan als schitterende voorbeelden die ook hun kinderen zouden moeten navolgen.

Gökmen T. die zichzelf verdedigt is derhalve een gevaar voor de maatschappelijke orde, omdat zijn waarheden niet gehoord mogen worden. Wèl door mohammedanen – die weten niet beter dan dat Gökmen hun waarheid spreekt – maar NIET door de mensen die er de meeste last van hebben, en al die andere stemmers op partijen die pappen en nathouden tot hun enige reden van bestaan hebben gemaakt, en zo stijf mogelijk hun ogen en oren proberen dicht te houden. Maar Gökmen T. mag zijn waarheid niet uitspreken, oh grutjes: NEE!!!

Het enige zwakbegaafde dat je aan Gökmen T. bespeuren kunt – afgezien van zijn geloof – is zijn onwil mee te gaan met het verhaal dat de rechtbank hem zo graag wil opdringen om hem er met een lagere straf van af te laten komen. Gökmen T. heeft principes – daar zou die rechtbank van kunnen leren.


Meer analyses over de treurige gang van zaken rond Wildersproces2 vindt u hier op Veren of Lood. Meer over Gökmen T. vindt u hier.

24 reacties

  1. Juanito schreef:

    De politieke agenda van het OM staat wagenwijd open. Dat zal er wel bij horen in een façade democratie.

    https://youtu.be/JN0Vwb3w9jc

  2. Ezel schreef:

    De pvv en Wilders zijn een nuttig onderdeel van die façade democratie

  3. BegrensEuropa! schreef:

    Het moet gezegd worden. Hannibal zag het op 1 juli 2019 al goed: “Een verwarde man die de van huis uit mee gegeven ideologie honoreerde – maar dàt mag niet worden gezegd.” Dat een Afghaan uit het buitenland het zeg, allah, maar een in Nederland al sinds jaar en dag woonachtige Turk? Dan komt het allemaal (d.w.z. de islamitische onderwerpingsplicht, goedschiks dan wel kwaadschiks) wel heel dichtbij. Die “narcistische trekken” zijn natuurlijk veelzeggend. Het totale, diep geindoctrineerde gebrek aan empathie voor niet-islamieten van de islam komt natuurlijk overeen met niet-islamitische vormen van narcisme of psychopathie. Zo kun je alles goedpraten wat ten sterkste verwerpelijk en afschuwelijk is. Hoe krijgen psychiaters het over hun hart om mee te werken aan dit zelfbedrog. De waarheid is gewoon zichtbaar.

  4. Xantil schreef:

    Narcistisch en verheven boven…
    Volgens die redenering is het OM zelf dus ontoerekeningsvatbaar.
    (ik wist het…)

  5. BegrensEuropa! schreef:

    @Ezel 4 december 2019 om 12:13 In welke opzichten nuttig? Voor moslims om de discriminatiekaart te kunnen spelen? En zo de PC gemeenschap in politiek en samenleving de kans te geven om superdeugend het cordon sanitaire in stand te houden dan wel strakker aan te trekken? En zo te verhullen hoe discriminerend en intolerant de islam is? Om zo het gelijk van Wilders, hoewel uiterst zichtbaar, in een twijfelachtige hoek te kunnen drukken?

  6. Ezel schreef:

    Ach meneer, bedenk eens hoe de samenleving zou zijn zonder Wilders. Iedere vier jaar stemmen de ontevredenen op hem en houden zich verder koest. Waar zouden ze zijn zonder Wilders? Op de straten?! Dat zou de elite niet fijn vinden hoor

  7. Henk Albarda schreef:

    Politiek, OM en rechters hebben haast. Ze weten dat ze zich moeten gaan indekken, ze weten dat ze op den duur de burger niet meer meekrijgen.
    Ze willen ruim de tijd houden nog een hoger beroep Wilders af te kunnen ronden en toekomstige moslim aanslagen goed te kunnen praten.
    Ik denk niet dat het links lukt heel Europa binnen 5 – 10 jaar definitief onder de (islamitische) knoet te krijgen.
    ‘Den Haag’ ziet ook met stijgende benauwdheid dat Macron meer problemen krijgt, dat Rechts Italie stabiel tot groeiend blijft (waarom anders NOS tweets dat er grote demos tegen de LEGA zijn) en zo zijn er meer signalen.
    rutte is het niet gelukt de PVV uit het politieke spel te verwijderen en zijn teflon ‘glimlach’ is sleets. Maar rutte kan niet meer terug, netzomin als OM en rechters.
    TK 2021? Een rechts kabinet? Geen idee, ik denk ‘Te Vroeg’ . rutte EN asscher EN klaver EN jetten moeten dan nog series stommiteiten uithalen. En aangezien vrouwen onvoorstelbaar naief zijn, zullen vrouwen diverse acties van d66 erg goed vinden.

  8. Karina schreef:

    @Ezel

    ‘Iedere vier jaar stemmen de ontevredenen op hem en houden zich verder koest’

    Het koest houden is een deel van de opvoeding die meegegeven is door onze ouders.
    Westerse beschaafdheid die zegt democratie in ere te houden en acceptatie van de winnaar (wie dan ook).
    Maar die gelijkertijd ontevredenheid uitlokt vanwege het uitsluiten van ‘populistische’ partijen.

    Ik blijf mij verder koest houden. Antifa praktijken zijn niets voor mij.

  9. Ezel schreef:

    U bent dan ook een naïeve vrouw

  10. BegrensEuropa! schreef:

    @Ezel 4 december 2019 om 13:06 Kennelijk ga je er vanui dat zo de dans ontsprongen kan worden. Het net sluit zich, wereldwijd.

  11. Kees schreef:

    @begrensEuropa: Helemaal mee eens. Als rechters hierin meegaat, is het hek van de dam. Daar komen alle islamieten mee weg!

  12. Ezel schreef:

    Nee hoor, een net heeft mazen. We worden als halfblinde kittens in een jute zak gepropt en tegen een muur doodgeslagen. Of blut in bootjes de zee opgestuurd… dan kan natuurlijk ook!

  13. BegrensEuropa! schreef:

    @Ezel 4 december 2019 om 14:01 Het onderwerp was Gökmen T. Geen van uw 4 suggestieve reaguursels gaat daar over.

  14. Wauso schreef:

    Ezel heeft gelijk. O.M. Politie maar vooral Politici spelen voor Hoer v/d Islam. En straks worden Uw kinderen deels doodgeslagen en deels in bootjes de zee opgejaagd. Maar dit is voor sommigen te angstwekkend vandaar het wegkijken (ook hier).

  15. Frans Groenendijk schreef:

    Meneer @Ezel: De keuze van uw nickname valt me ineens wat meer op.
    U lijkt het nodig te vinden te tonen hoe ver u wel niet boven de massa, bestaande uit domme niet-ezels, staat. Misschien een voorbeeld genomen aan het koppel Özdil-Waling?

  16. carthago schreef:

    Prachtige update,dank hannibal.
    De geest is uit de fles van het satanische OM.Met hun poging de Turkse genocidepleger Gokman T .bij voorbaat te benaderen als iemand die iets overkomen is staan duizenden jihadisten uit turkije en Syrië natuurlijk te popelen om dat ook te mogen bewijzen.

  17. BegrensEuropa! schreef:

    @Frans Groenendijk 4 december 2019 om 16:04 Helemaal juist. Maar bij Özdil-Waling weten we wat ze werkelijk bedoelen, terwijl Ezel slechts een inhoudsloze stoorzender is, die zijn eigen agenda zorgvuldig verborgen probeert te houden. Het feit dat hij met geen woord over de islamitische Turkse terrorist Gökmen T. schrijft spreekt echter boekdelen.

  18. Richard schreef:

    Niet verwonderlijk. Tweede kamer grotendeels gevuld met zwakbegaafden, behalve als het op graaien aankomt.

  19. Wijsneus schreef:

    Voor mij is uit het verhaal niet duidelijk of de daden van de verdachte een relatie heeft met zijn geloof. Voor de rest: gewoon afmaken kost tie ook geen 2000 per dag!

  20. Ezel schreef:

    Ik heb het even in mijn geheime agenda opgezocht en daar staat: islamitische terroristen mogen met een nekschot afgemaakt worden!

  21. Struck schreef:

    Links probeert rechts af te schilderen als nazi’s, maar verdoezelen dat het nationaal socialisme in feite links is.
    Ze omarmen een ideologie of religie en willen niet weten dat die veel gevaarlijker kan zijn. Iedereen moet de kop in het zand steken, daarom wil links geen kennis van de geschiedenis en is heel selectief in het vergaren van nieuws. Wat heeft men tegen het Christendom?

  22. Ezel schreef:

    Presser (tamelijk links) waarschuwde er al voor… de fascisten van de toekomst zullen zich anti fascisten noemen…

  23. Aguust schreef:

    We zijn afgegleden tot een ordinaire bananenrepubliek! Smerige praktijken uit naam van de democratie op last van de regenten.

  24. rob mieremet schreef:

    Daaruit zou ook blijken dat hij narcistische trekken vertoont en zich verheven voelt boven de rest van de samenleving.

    Hieruit leer ik twee dingen, Gokman is narcist, dan ben je niet zwakbegaafd, want daar is enige intelligentie voor nodig. Gokman voelt zich verheven boven de rest van de samenleving, dat is dus een narcist of een moslim, want die kijken met zijn allen op de rest neer, niks nieuws dus. Ik ben nog nooit een zwakbegaafde tegen gekomen die zich beter voelde dan de rest, ik denk omdat ie zo’n concept simpelweg niet kan bevatten. Maar dat is maar een mening.