U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Binnenland
  • 19
Actiegroep Farmers Defence Force (FDF) bereidt een grote landelijke blokkade voor die de complete voedselvoorziening in Nederland moet lamleggen. ...

10 maanden geleden door Schildpad

REAGEER MET EEN EMOJI
39
7
5
9
4
LEES MEER OVER

* Verwijderd door de redactie *

201 Gratiebarmhart    
10 maanden geleden door Gratiebarmhart

* Verwijderd door de redactie *

202 Strafpleiter    
10 maanden geleden door Strafpleiter

@200 Ik ook. Geen betere manier om draagvlak te verliezen question

203 Mrs. K    
10 maanden geleden door Mrs. K
5
Meld

* Verwijderd door de redactie *

204 Gratiebarmhart    
10 maanden geleden door Gratiebarmhart

De 2e kamerleden hebben weer vakantie en zitten dan in warme oorden rond die tijd. Dus die heb je er niet mee ondanks dat ik het wel zou willen ondersteunen.

205 Verwonderd    
10 maanden geleden door Verwonderd
3
Meld

@197 Mijn moeder, die zich WOII nog uitstekend kan herinneren - ze was 14 toen de oorlog begon -, herinnert zich, anders dan degenen die nu boer zijn, uitstekend dat de ruilhandel ernstig in het voordeel van de boeren was. Om ze nou na 75 jaar heilig te verklaren gaat mij wat ver.

206 Smiling    
10 maanden geleden door Smiling
5
Meld

@93 Au. Feiten. Daar houdt men hier niet zo van question

207 Mrs. K    
10 maanden geleden door Mrs. K
3
Meld

Boeren, gaan we dreigen.? dan hebben jullie hetzelfde niveau als de mensen die varkensstallen bezet hielden vanwege de erbarmelijke omstandigheden voor de varkens.Jullie waren daar zo boos over,auto's werden omvergeduwd zelfs ramen werden ingeslagen.En nu mensen bedreigen die niets te maken hebben met uw problemen?.Ga je schamen.Mijn laatste sympathie voor jullie is hiermee verdwenen.Veel stikstofproblemen.en prettige kerstdagen toegewenst.

208 jantje van leiden    
10 maanden geleden door jantje van leiden
6
Meld

@204
"we zijn bezig voor de mensen dat deze geen honger zal treffen en brengen als het nodig is met voor een kleine vergoeding langs.
de lijst waar u kan verkrijgen worden nu opgemaakt zodra nodig worden deze vrij gegeven"

Wat is dat voor koeterwaals?

209 PuurHagelslag    
10 maanden geleden door PuurHagelslag
2
Meld

@206 hier bij ons zaten er tijdens de oorlog heel wat onder gedoken.
na de oorlog de kindjes om aan te sterken.
kregen een eitje bij het ontbijt wat ze thuis niet meer kregen en boos dat ze dat bij hun ouders niet kregen. zal je moeder maar onder die ondankbare kinderen scharen.

210 Gratiebarmhart    
10 maanden geleden door Gratiebarmhart
5
Meld

@208 Dat is van een geheel andere orde. Degenen die varkensstallen bezetten deden dat niet uit puur egoïstische motieven, zoals de boeren. Die bezetters stonden daar voor anderen: de mishandelde dieren.

211 Mrs. K    
10 maanden geleden door Mrs. K
6
Meld

@210 Dat zou ik maar niet doen, dat is een belachelijk oordelen over iemand die u niet kent.

Ik schreef al eerder dat ongetwijfeld niet iedereen zich met woekerzaken bezighield. Wel teveel. Er is heel wat tafelzilver verruild voor wat aardappelen. Daar waren mijn moeder, tante en hun ouders op dat moment erg blij mee, maar deugen deed het natuurlijk niet.

212 Smiling    
10 maanden geleden door Smiling
3
Meld

@210
Zo, jij bent brutaal om dat over Smilings moeder te zeggen.

Kritiek groeit
Tijdens de Hongerwinter groeit de kritiek op zwarthandelaren, en ook op de boeren die hun producten verkopen tegen hoge prijzen of ruilen tegen zilveren bestek of andere kostbare huisraad. “Die vuile pestboeren laten liever hun melk verzuren dan het tegen gewoone prijzen aan de stad te verkoopen”, klaagt de Rotterdamse tramconducteur H. Bloemendaal aan het eind van de oorlog in zijn dagboek. “Al die levensmiddelen producenten (…) maken schandalig misbruik van de hooge nood van hun medemenschen…”
( https://www.verzetsmuseum.org/museum/nl/tweede-wereldoorlog/themas/eten-in-oorlogstijd/hongersnood

Ook ondankbare kinderen?

213 PuurHagelslag    
10 maanden geleden door PuurHagelslag
3
Meld

@212 dus jij mag wel veroordelen en andersom oh oh kritiek ja ja hmm hmm.

214 Gratiebarmhart    
10 maanden geleden door Gratiebarmhart
4
Meld

@206

Nu zal het langs gaan bij boeren anders zijn dan toen..vind ook wel dat we moeten afspreken dat zij die de boer het liefst zien verdwijnen dan ook niet moeten langskomen voor een maaltje aardappelen wortelen en uien. Denk dat die groep het hardst gaat schreeuwen mocht de winkel leeg zijn..

215 Voorzittershamer    
10 maanden geleden door Voorzittershamer
4
Meld

@214 Pardon? Ik oordeel over geen enkele individuele boer in oorlogstijd, die ken ik namelijk niet. Ik geef weer wat historici schreven en mijn moeder bevestigt: dat (sommige) boeren misbruik van de situatie maakten. En dat ik het daarom niet zo verstandig vind om te pochen dat boeren in hun algemeenheid zo fantastisch waren in de oorlog. Ja, ze zorgden voor voedsel (wat feitelijk ook gewoon hun werk was), maar nee, bepaald niet allemaal even belangeloos.

216 Smiling    
10 maanden geleden door Smiling
4
Meld

@211 Mooie reactie.

217 jantje van leiden    
10 maanden geleden door jantje van leiden
2
Meld

@216 nu is het sommige net scheerde je ze allemaal over 1 kam

er zijn wel duizenden gered
http://www.drentheindeoorlog.nl/?aid=330

maar ja het is maar de boer die zwart maken is geheel jullie ding daar sluit ik me niet bij aan.
toen en nu sluit ik me aan bij het verzet en roep straks niet ik heb het geweten !!!

het was oorlog en velen waren heel fout ook die kregen eten en tja dat had een prijs...

218 Gratiebarmhart    
10 maanden geleden door Gratiebarmhart
3
Meld

@215
Niemand wil "de boer graag zien verdwijnen" dat maken die dramaboeren en hun aanhang ervan.
Je hebt er gewoon prima boeren tussen zitten maar bijvoorbeeld die producenten van varkensvlees met hun megastallen en aanverwante figuren zijn gewoon ondernemers waarbij dat weeïge boerensentiment totaal misplaatst is. De hardwerkende boer met zijn uien, aardappelen, wortelveldje moet je met een lantaarntje zoeken.

219 PuurHagelslag    
10 maanden geleden door PuurHagelslag
2
Meld

@219

Groenlinks en d66 zijn voor het halveren van het boerenbestand..dus niks geen drama. Doe daar nog de gemeentes bij die ook geld ruiken en vrij gekomen gronden dan gaan gebruiken om de kas te spekken en het van de hand doen om vol te laten bouwen met dure huizen of zonneparken die werkloos zullen blijven omdat men het opgewekte stroom niet kwijt kunnen..dat alles is pas een drama.

220 Voorzittershamer    
10 maanden geleden door Voorzittershamer
3
Meld

@207 ,
Wat is er mis met export?

221 Aragon    
10 maanden geleden door Aragon
3
Meld

@219

Hoezo lantaarntje? staan bekend als vaklui en dat is 1 van de redenen waarom menig mond hier en in het buitenland er van smult. Je doet me denken aan een grachtengordelbewoner die nog nooit op een boerenbedrijf is geweest.

222 Voorzittershamer    
10 maanden geleden door Voorzittershamer
2
Meld

@218 Na het bizarre oordeel over mijn moeder blijkt u ook te weten wat ‘helemaal mijn ding’ is. Echt heel bijzonder. Wat is overigens het doel van uw laatste zin? Het ziet er een beetje uit alsof u nu suggereert dat het gezin waar mijn moeder In opgroeide fout was in de oorlog. Mocht dat zo zijn: u zit er vreselijk naast.

Net als toen zijn boeren gewoon ondernemers. Ze willen - terecht - betaald worden voor de producten die ze leveren. Maar dat worden ze ook, Ik zie werkelijk geen enkele reden om te doen alsof zij boven elke kritiek verheven zijn omdat ze een soort weldoeners zijn.

223 Smiling    
10 maanden geleden door Smiling
2
Meld

Als Den Haag je bedrijf kapot wil maken, dan doen ze dat gewoon. Ik heb het zelf van heel dichtbij mogen meemaken. Weinig tot helemaal niks dat je er tegen kunt doen.

224 groenengeel    
10 maanden geleden door groenengeel
3
Meld

Als je constant tegen Den Haag en de lobby moet vechten, ga je ze vanzelf haten. En als dat lang genoeg duurt, dan gaat die haat nooit meer weg.

225 groenengeel    
10 maanden geleden door groenengeel
2
Meld

@222
" Je doet me denken aan een grachtengordelbewoner die nog nooit op een boerenbedrijf is geweest."

Denken moet je maar aan een paard overlaten, die heeft een groter hoofd.

226 PuurHagelslag    
10 maanden geleden door PuurHagelslag
2
Meld

@224

Klopt, hoe dat eruit ziet kun je bij de belastingdienst zien die je op voorhand als fraudeur ziet en waar je zo goed als niets tegen kunt doen. Boeren kunnen wel wat zoals we hebben kunnen zien..en dat die voor zichzelf opkomen is normaal en logisch. Zie ze nog staan van de politiek, wat waren ze trots..nu zullen allen waarschijnlijk niet meer op een podium willen.

227 Voorzittershamer    
10 maanden geleden door Voorzittershamer
1
Meld

Boodschappen voor de Kerst kun je vanaf morgen al doen. Het meeste is wel houdbaar de rest vries je in.
We krijgen in ieder geval een waarschuwing.
Niet zo moeilijk doen.

228 Artikel39    
10 maanden geleden door Artikel39
1
Meld

@226

Kijk maar uit met het paard want ook daar kan weer een belangengroepje voor opgericht worden die niet wil dat het beest bereden wordt.

229 Voorzittershamer    
10 maanden geleden door Voorzittershamer
0
Meld

@221

Daar is niks mis mee, de boer die voor de wereldmarkt teelt heeft daar zelf flink last van, hij zal moeten ploeteren om de schuldenlast van schaalvergroting tegen lage(re) prijzen te moeten voldoen en de regelgeving.

Daarom zijn er ook boeren die minder verdienen dan bijstandsniveau terwijl ze een redelijke omzet hebben, waar ze gewoonlijk goed van kunnen leven.

Er is niet voor niets een hogere percentage onder agrariers van zelfmoord, men kan niet meer opboksen tegen de schuldenlast, men vind dat men faalt en kiezen van ellende een uitweg.

https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2259695-zorgen-over-zelfmoord-onder-boeren-agrarische-sector-komt-in-actie.html

230 garriet    
10 maanden geleden door garriet
2
Meld

Vastenactie vròeg dit jaar.

231 Arthur2000    
10 maanden geleden door Arthur2000
0
Meld

@207 De suiker blijft voor het grootste deel in Nederland. We hebben een grote voedingsmiddelenindustrie, die hun producten met spotgoedkope suiker op smaak brengen. In de EU is een tekort aan suiker. Dat tekort is bewust gecreëerd om bepaalde landen buiten Europa een kans te geven om suiker naar de eu te exporteren.

232 Myth63    
10 maanden geleden door Myth63
3
Meld

@230 Een derde verdient minder dan het minimum.

233 Myth63    
10 maanden geleden door Myth63
2
Meld

Agro-terroristen willen NL ontregelen. Gewoon het leger inzetten, tractors in beslag nemen

234 alt-right-delete    
10 maanden geleden door alt-right-delete
9
Meld

@221 ja, en? Je kan ook van baan veranderen.

235 alt-right-delete    
10 maanden geleden door alt-right-delete
10
Meld

Lol denk dat het weinig tot nagenoeg geen effect zal hebben en alleen maar voor de show zal zijn.
Ze zijn namelijk vergeten dat wij vrij vervoer van goederen binnen de EU hebben en dat de meeste warehouses allang vol liggen met goederen.
BTW veel van het Nederlands voedsel wordt ook nog eens geexporteert naar het buitenland (welke dan wel andere kanalen zullen gaan zoeken en als ze die hebben niet zo gemakkelijk terug switchen naar de nederlandse producten Eigen glazen ingooien?

236 psje    
10 maanden geleden door psje
1
Meld

@235 ,
Een kip met gouden eieren moet je niet slachten.
Nederlandse boeren zijn het best in milieu en dieren welzijn van de wereld.

237 Aragon    
10 maanden geleden door Aragon
2
Meld

@221
Twee dingen.
De stront blijft hier achter.
De dierenmishandeling die ermee gepaard gaat.

238 samcash    
10 maanden geleden door samcash
7
Meld

@237 Als ze zo goed zijn voor het milieu, waarom is daar dan steeds gezeik over ?!?!

239 no mail today    
10 maanden geleden door no mail today
1
Meld

@238 ,
Al die huisdieren in Nederland poepen ook.
Aan ammoniak kan iets gedaan worden, men is bezig met verandering van veevoer.
Koeien gaan langer in de wei.
Controle op dierenwelzijn moet goed geregeld worden in het binnen en buitenland.

240 Aragon    
10 maanden geleden door Aragon
0
Meld

@234 Hahaha ... de spierballen die de overheid nu in Duindorp laat zien mogen ze dan ook weer gebruiken.
Terreur = dreigen om een politiek doel te realiseren.
Agroterroristen zijn het dus.

241 no mail today    
10 maanden geleden door no mail today
2
Meld

@238 Minder mest betekent meer met aardolie geproduceerde kunstmest. Het mestoverschot betreft alleen de fosfaat die erin zit, er is een tekort aan stikstof en kalium.

242 Myth63    
10 maanden geleden door Myth63
0
Meld

@239 ,
In vergelijking met Nederland lopen veel landen een stuk achter.

243 Aragon    
10 maanden geleden door Aragon
0
Meld

Ik ga wel naar Duitsland. Daar ligt sowieso ons klasse A groente en fruit. Bovendien is het daar goedkoper met veel inkopen,en de keus veel ruimer. Zeker rond de feestdagen.

244 Robbedoes    
10 maanden geleden door Robbedoes
0
Meld

@244 sommige producten zijn goedkoper, maar gemiddeld is Duitsland wat voedsel betreft ietsjes duurder.

245 Myth63    
10 maanden geleden door Myth63
1
Meld

Ze gaan hun goddelijke gang overigens maar.

246 krek    
10 maanden geleden door krek
7
Meld

In de meeste opvattingen over wat terrorisme is, moet het om illegaal geweld gaan, doorgaans gekoppeld aan burgers als slachtoffers.

247 Truffelaar    
10 maanden geleden door Truffelaar
3
Meld

Top. Eindelijk mensen die eens wat doen I.p.v te zaniken op internet. Ik ben voor!

248 Trien    
10 maanden geleden door Trien
2
Meld

" Farm Defence Force" Hilarische vlag op een modderschuit naam question Ze gaa hun gang maar..Verspeel het laatste kleine beetje krediet wat je al nauwelijks nog had. Prutsers.

249 BlackNinja    
10 maanden geleden door BlackNinja
2
Meld

Ze willen de winkels leeg houden door de distributiecentra te blokkeren.
Dat heeft dus niets te maken met mensen er bewust van maken dat de boer het eten produceert want dan hadden ze zelf moeten stoppen met leveren.
Ze weten ook wel dat 80% voor export is bedoelt en dat wat er in de winkels ligt voor 80% uit het buitenland komt.

250 PuurHagelslag    
10 maanden geleden door PuurHagelslag
2
Meld

Hebben jullie het al gehoord?

Jesse Klaver heeft tegen de Stikstofwet gestemd! En Lodewijk asscher ook!
Omdat met deze wet de Megastallen (meer dan 250 stuks vee) niet worden aangepakt maar de kleine boer onevenredig veel moet bijdragen aldus Links!!!

Wat vinden jullie daar nou van?

251 Hollander1967    
10 maanden geleden door Hollander1967
1
Meld

@247
Terrorisme is het plegen van of dreigen met geweld gericht op mensen of tegen de maatschappij. Het doel is politieke veranderingen af te dwingen.

Wat FDF doet/wil doen valt wel degelijk onder de noemer terrorisme.

252 PuurHagelslag    
10 maanden geleden door PuurHagelslag
2
Meld

@251
Doet me denken aan "Schiphol met groeien" maar "vervuildende dieselauto's" moeten van de weg om de extra uitstoot van meer vliegbewegingen te compenseren : (

Het gaat uiteindelijk om de steun van de achterban met het grote geld ... en de "gewone man" moet compenseren. Ergo; De burger moet minder uit gaan stoten, zodat de economie kan blijven groeien, binnen de richtlijnen van COP21 ... klimaathaast is nodig: COP22

253 Schildpad    
10 maanden geleden door Schildpad
0
Meld

@252 Terrorisme.
Formeel: het uit ideologische motieven dreigen met, voorbereiden of plegen van op mensen gericht ernstig geweld, dan wel daden gericht op het aanrichten van maatschappij-ontwrichtende schade, met als doel maatschappelijke veranderingen te bewerkstelligen, de bevolking ernstige vrees aan te jagen of politieke besluitvorming te beïnvloeden.

https://www.aivd.nl/onderwerpen/terrorisme.

254 Truffelaar    
10 maanden geleden door Truffelaar
1
Meld

@252 Ik zie het dreigen met lege winkels niet als geweld.

255 Truffelaar    
10 maanden geleden door Truffelaar
4
Meld

@254 Prima van toepassing op deze 'boeren'....

256 no mail today    
10 maanden geleden door no mail today
2
Meld

Het gaat gewoon helemaal goed komen : D
https://www.youtube.com/watch?v=jWxOMuSOfG4

257 Schildpad    
10 maanden geleden door Schildpad
0
Meld

@255 Geweld is geen noodzakelijk onderdeel. Uit uw eigen link 'dan wel daden gericht op het aanrichten van maatschappij-ontwrichtende schade, met als doel (...) politieke besluitvorming te beïnvloeden.' Past precies.

258 Smiling    
10 maanden geleden door Smiling
1
Meld

@251 Maar gelukkig zorgt de FvD afsplitsing van Henk Otten er toch voor dat we straks 100km/u moeten gaan rijden. Zeker Rechts he .....

259 Hollander1967    
10 maanden geleden door Hollander1967
1
Meld

@245 Moet je helaas daar in tegen spreken ik heb dezelfde ervaring als @244
Gemiddeld scheelt het per boodschappen 20 % (alleen als als je kijkt naar hun belastingtarieven)
Daar is bijvoorbeeld dierenvoedsel nog steeds laag tarief terwijl je hier 21% betaald
En het scheelt nog meer in je beurs als je het combineert met een volle tank!
ter onderbouwing
https://www.plusonline.nl/besparen/zoek-de-verschillen-shoppen-in-duitsland-is-goedkoper

260 psje    
10 maanden geleden door psje
1
Meld

@255
En het blokkeren van wegen en distributiecentra? Zoals die woordvoerder al zei, 1 trekker zet je opzij maar duizenden trekkers ...
Of vind jij dat intimidatie niet onder geweld valt?

261 PuurHagelslag    
10 maanden geleden door PuurHagelslag
2
Meld

@255
Toevoeging aan @262
Waar ze mee dreigen valt wel degelijk onder het aanrichten van maatschappij-ontwrichtende schade, met als doel maatschappelijke veranderingen te bewerkstelligen, de bevolking ernstige vrees aan te jagen of politieke besluitvorming te beïnvloeden.

262 PuurHagelslag    
10 maanden geleden door PuurHagelslag
2
Meld

@255 Ondernemers en consumenten pakken is ten eerste bizar en contraproductief dan verliezen ze snel goodwill. Ten tweede brengen ze mensen in gevaar met blokkades.

Als ze dit soort acties beginnen plegen vind ik dat mensen hun bedrijven terug mogen pakken als ze schade ondervinden.

263 Otasanek    
10 maanden geleden door Otasanek
4
Meld

@261 Dit valt onder verbale intimidatie,dus nee niet onder geweld.

Fysieke intimidatie, waarbij de intimidatie plaatsvindt door lichamelijk gedrag en feitelijk handelen (dreigend naderen, vandalisme, (licht) geweld, dreigende gebaren etc.).

Verbale intimidatie, waarbij het dreigement impliciet of expliciet verbaal wordt overgebracht.

Schriftelijke intimidatie, waarbij het dreigement schriftelijk wordt overgebracht (per brief of e-mail).

264 Truffelaar    
10 maanden geleden door Truffelaar
5
Meld

@263
Dus als de gehele voedselvoorziening hier verdwijnt en via multinationals zoals Monsanto en Unilever vanuit zuid Amerika hier word geleverd vind u wel normaal?
In Zuid-Amerika hebben ze al meer dan twee miljoen hectare gekapt voor Duitsland
Die verbouwen zelf geen aardappel meer.
Gevaarlijker is het je eerste levensbehoeft aan multinationals af te staan

265 dloops    
10 maanden geleden door dloops
4
Meld

@264 Verbale intimidatie? Gaan ze dan niet voor het echie? Blokkeren ze niets?

Zodra ze het wel gaan doen valt het hier onder: "daden gericht op het aanrichten van maatschappij-ontwrichtende schade, met als doel (...) politieke besluitvorming te beïnvloeden".

266 Smiling    
10 maanden geleden door Smiling
0
Meld

@265 Dit gaat over veeboeren. Niet over aardappelboeren..

267 Otasanek    
10 maanden geleden door Otasanek
5
Meld

@267
Hoe naïef ben je?
Landbouw EN veeteeld verdwijnt

268 dloops    
10 maanden geleden door dloops
5
Meld

@268 Tuurlijk... Pak nog een banaan chef!

269 Otasanek    
10 maanden geleden door Otasanek
5
Meld

FDF is zelfde als KOZP, beide zeiken om te zeiken en slachtofferrol, beide kijken niet naar oorzaken.

270 Goldrush    
10 maanden geleden door Goldrush
3
Meld

@225 je doet net of dit boeren overkomt, door een ver weg partij wordt het ze zogenaamd áangedaan'.
Nee, AL het beleid is gemaakt in het verleden oa door boerenbelangenbehartigers als LTO, die zitten wekelijks in Den Haagm en samen met cda en sgp en vvd hebben ze er een piramidespel van gemaakt met het idee iedereeen wint...
Als je boos bent ga naar LTO ga naar VVD en ga naar cDA en naar SGP, ga daar geld halen.

271 Goldrush    
10 maanden geleden door Goldrush
2
Meld

Wanneer gaat FDF naar LTO en sluieten ze die tent? En stoppen ze LTO leiders in de bak ==> dat is de oorzaak van problemen van huidge boeren.
FDF zijn klagende zielepieten zelfde als KOZP........

272 Goldrush    
10 maanden geleden door Goldrush
4
Meld

Dit was Frankrijk vandaag met hun stakingen

https://www.youtube.com/watch?v=g_B-jA48EWs

273 vis    
10 maanden geleden door vis
2
Meld

@270 Een ZP discussie ontregeld NL? Onvergelijkbaar met wat de agro terroristen uithalen

274 alt-right-delete    
10 maanden geleden door alt-right-delete
11
Meld

Het enige doel wat ze dan bereiken is een totaal verlies aan begrip en goodwill in Nederland. Maar laat ze lekker hysterisch hun gang gaan en in dd eigen vingers snijden. Genoeg eten in de vriezer..

275 BlackNinja    
10 maanden geleden door BlackNinja
4
Meld

Als de boeren het béétje sympathie wat ze nog hebben willen houden, moeten ze vooral dit soort acties gaan houden.

276 rolstoeltje    
10 maanden geleden door rolstoeltje
2
Meld

@276
Het beetje sympathie wat ze nog hebben?? Nederland staat massaal achter de boeren. Maar ik geloof niet dat het ze om sympathie te doen is. Ze vechten voor hun bestaan en niet voor sympathie. Van mij mogen ze trouwens het land platgooien.

277 Reconquista    
10 maanden geleden door Reconquista
1
Meld

@260 Klopt, vaak scheelt de benzine bijna 30 cent pe liter. En in de boodschappen heb je veel meer keus, en vaak voor minder geld. Vergelijk de prijzen van slagers maar eens. En dan oom nog de keus die je hebt. Bovendien is op de meeste plekken gratis parkeren

278 Robbedoes    
10 maanden geleden door Robbedoes
0
Meld

Gewoon eerder je boodschappen doen en je vriezer vol gooien.
Verse groenten en zuivel haal je rechtstreeks bij de boer.
Ze zullen blij zijn met uw steun...
Ach, en die schranspartijen met de Kerst, zijn ook niet meer van deze tijd.
Een beetje minder kan ook wel.
Deze boeren "vechten' voor een goede zaak.
Zolang het blijft bij vreedzame akties, blijven ze mijn sympathie houden.

279 Dieke    
10 maanden geleden door Dieke
1
Meld

Boeren zijn m.i. het fundament van iedere maatschappij.
Kijkende naar de ontwikkelingen van de afgelopen 70 tig jaren is "de boer" min of meer gedwongen geworden tot mega stallen en eenzijdige productie over te gaan.
(Regering, fiscus en bank.)

Het ideaal beeld van de "normale" Nederlandse kneuterboer met een prachtig gemengt bedrijf bestaat niet meer, uitgeroeid door landelijk economisch belang. (Export positie.)
De kneuterboer of kleine boer welke feitelijk en oorspronkelijk geen enkele subsidie nodig had.
Bedenk dat subsidies deze groep letterlijk en figuurlijk opgedrongen is.
Thans wordt deze gezien als grote boosdoener in de zogenaamde "klimaat crisis".

Terecht dat "de boer" zich verdedigt en niet de dupe wenst te worden van vele jaren wanbeleid.

Uiteindelijk zal een blokkade van distributie centra veel negative gevoelens oproepen onder de Nederlandse bevolking echter daar waar "de juppen" zich afkeren van een of enige solidariteit t.a.v. de veeteler en landbouwer zouden deze er goed aan doen de ontwikkelingen van de afgelopen 70 tig jaren eens na te gaan om te zien en leren dat deze beroepsgroep feitelijk al onze solidariteit en respect verdient.

Om aan te sluiten bij @279 Dieke : "Zolang het blijft bij vreedzame acties, blijven ze mijn sympathie houden."

280 Bezorgde Europeaan    
10 maanden geleden door Bezorgde Europeaan
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Trump domineert eerste debat.
President Trump heeft zowel van Biden als van...

15 uur geleden door Proemevla

Haags ziekenhuis zet extra beveiligers in teg...
Het Haagse ziekenhuis HMC huurt sinds het wee...

4 uur geleden door Telegraaf

Trump's kansen slinken, dat kan hem geva...
President Trump’s beproeving om een tweede te...

15 uur geleden door Crannbuidhe

Meeste mensen vinden mondkapje geen probleem,...
Een man, die geen mondkapje draagt, vind het...

6 uur geleden door Schildpad

‘Complotdenkers QAnon niet zomaar afsch...
Het is een van de snelst groeiende complotthe...

8 uur geleden door Telegraaf


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Dieke
Roxeanne Hazes ging in therapie voor groothei...
@6Heb haar live horen "zingen". Niets rau...

minder dan een minuut geleden door Dieke

uahoera
Jongeren voortaan niet meer naar politieburea...
Inter heeft vanavond weer goed zijn best geda...

minder dan een minuut geleden door uahoera

priaap
Haags ziekenhuis zet extra beveiligers in teg...
@57 Die zijn inderdaad ook nogal onaangepast....

1 minuut geleden door priaap

No NWO
Femke Halsema loog over BLM-demonstratie; Ope...
Ja hoor het links onbeschoft schuim komt weer...

1 minuut geleden door No NWO

Bop
Femke Halsema loog over BLM-demonstratie; Ope...
@24 Schijnheilig volk. Staan je, al zwaaiend ...

1 minuut geleden door Bop

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig