Grote kans dat je donderdag een van deze Sinterklaascadeautjes krijgt

Pakt u groot of klein(er) uit in december?

Pakt u groot of klein(er) uit in december? Foto: ANP

Sinterklaas beknibbelt niet op de cadeaus. In de zak van de goedheiligman die donderdag bij de meeste mensen voor deur staat, zitten behoorlijk luxe artikelen.

Uit onderzoek blijkt dat het aantal mensen dat online Sinterklaasinkopen doet, nog altijd stijgt.

Voor veel mensen op zoek naar een cadeau is Bigshopper het startpunt. Deze Groningse webshopvergelijker vergelijkt ruim 3 miljoen producten in 400 Nederlandse webwinkels.

Bigshopper is een zogeheten premium comparison shopping service-partner van Google. Dat betekent dat de vergelijker producten moet laten zien van meer dan 500 shops in Europa.

De afgelopen dagen kwamen bij Bigshopper 15.000 Nederlandse zoekopdrachten binnen. Het leidde tot een lijst van mogelijk zeer populaire Sintgeschenken.

Dé Sinterklaascadeaus van 2019
1. Just Dance 2020
2. Sonos One
3. Adventskalender
4. Garmin Vivoactive 4
5. iPad
6. Airpods
7. Nintendo Switch
8. Samsung Portable SSD
9. FIFA 19
10. Diesel Horloge

Just dance opent het bal

Op basis van duizenden zoekopdrachten in de afgelopen dagen stelde Bigshopper een lijst van de populairste Sint-cadeaus samen. Het meest is gekeken naar videogame Just dance 2020, verkrijgbaar voor ongeveer 35 euro.

Om het spel te kunnen spelen is een spelcomputer als Wii, PS4 of Nintendo Switch noodzakelijk. Met name de Nintendo lijkt ook een populair cadeau te worden. De prijs ten spijt, afhankelijk van het type betaalt Sint al gauw een slordige 300 euro voor de Switch.

Sint laat het breed hangen

Het Amersfoortse onderzoeksbureau Q&A publiceerde onlangs de uitkomsten van een onderzoek naar de uitgaven rond 5 december. ‘Sinterklaas laat het breed hangen’, luidde de conclusie.

Gemiddeld geven Nederlanders dit jaar 6 procent meer uit aan Sinterklaas dan vorig jaar. Dat komt, zo stelt Q&A, onder meer doordat er duurdere cadeaus in de zak zitten.

Black Friday

Mensen maken daarbij handig gebruik van Black Friday-aanbiedingen. Q&A bevroeg 1400 mensen over hun bestedingen rond Sinterklaas.

En dat die bestedingen echt wel iets voorstellen, laten de zoekresultaten op Bigshopper zien.

Sonos One, Ipad, Airpods

Smartspeaker Sonos One staat op plek twee.

Het slimme horloge Garmin vivoactive 4 volgt op de vierde plek. De top tien wordt aangevuld door de Ipad, Airpods, Diesel horloge en de Samsung portable SSD.

Eigenlijke allemaal cadeaus die je niet even voor een paar tientjes op de kop tikt.

Adventskalender met stip op 3

Absolute stijger met stip is echter een niet vreselijk duur cadeau. De met verrassingen gevulde Adventskalender komt vanuit het bijna niets binnen op plek 3.

En dan is er nog altijd de Happy Sock of de onderbroek. Bjorn Borg blijft aces slaan. De onderbroek met de naam van de voormalige tenniskampioen erop wordt nog altijd veel gegeven.