RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Voetbal

Mourinho leefde 2,5 jaar in hotel en dit is waarom

Beeld © Julian Finney/Getty Images

José Mourinho bracht in zijn tijd als manager bij Manchester United 2,5 jaar door in een hotel. Volgens de geruchten destijds was dat omdat de trainer ongelukkig zou zijn in Manchester. Mourinho zelf onthult nu de echte redenen.

Zo zou hij niet goed zijn geweest in het huishouden. "Weet je hoe ik ongelukkig zou zijn? Ik zou ongelukkig zijn als ik mijn eigen huis zou hebben gehad", zegt hij tegenover de Engelse media. "Dan had ik moeten schoonmaken en daar heb ik geen zin in."

Mourinho
Lees ook:
Mourinho nodigt ballenjongen uit voor lunch met selectie

Huishouden

Mourinho blijkt naar eigen zeggen niet zoveel te kunnen in huis. "Dan had ik moeten strijken, maar ik weet niet hoe dat moet. Dan had ik moeten koken, maar dan zou ik alleen eieren en worsten gegeten hebben, want dat is het enige wat ik kan maken."

In het hotel had de Portugees het prima naar zijn zin. "Nu leefde ik niet in een hotelkamer, maar in een geweldig appartement. Het was van mij, niet iets waar ik na een week al uit moest. Ik liet ook alles daar. Mijn televisie, mijn boeken, mijn computer. Het was een eigen flat maar dan met ’breng me een latte, alsjeblieft’, of 'ik wil niet naar beneden komen voor avondeten, breng mijn avondeten naar boven’. Als ik alleen had gewoond, zou dat veel moeilijker geweest zijn."

Mourinho
Lees ook:
Mourinho kroont ballenjongen tot held: 'Deze jongen was briljant'

Tonnen

Mourinho verbleef in zijn periode bij United in het luxe Lowry Hotel. De kamer waar hij sliep zou ongeveer 700 euro per nacht hebben gekost. De totale kosten zouden daarmee neerkomen op ongeveer 635.000 euro in de tijd dat The Special One in het hotel woonde.