U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Overig
  • 0
Tientallen gedupeerde ouders zijn aanwezig bij het debat over de toeslagenaffaire. Chermaine Leysner is een van hen. Haar leven staat al jaren op z'n kop. "Het is vreselijk, al die onmacht. Ik hoop vandaag te horen dat er eindelijk een oplossing komt voor mij en al die anderen." ...

8 maanden geleden door RTL Nieuws

REAGEER MET EEN EMOJI
1
1

13.35 Gaat het debat verder.
Ik hoor schrijnende zaken, hoe kon dit gebeuren?

1 Nurse Ratched    
8 maanden geleden door Nurse Ratched
1
Meld

Volg het debat ook op TV politieke zender 502. Zitten zeer vele schrijnende gevallen bij. Staatssecretaris Snel van Financien(belastingen) zal zich terecht moeten verantwoorden hoever hij het zo heeft laten komen dat velen zonder verweer te kunnen nemen door zijn beleid in de financiele en sociale ellende zijn gestort. Daarnaast moet dit stelsel snel op de schop want ik ben er van overtuigd dat er naast de echte gedupeerden velen zijn die de boel wel jarenlang hebben besdotemieterd en die daar nu door door de clementie van de overheid mee wegkomen. Hetzelfde geldt eigenlijk voor het beleid van de Persoons Gebonden Budgetten (PGB). Hieraan durft de overheid- a la kinderopvangtoeslag- zich niet meer in te laten omdat de politieke partijen destijds daarop zijn teruggefloten en afgebrand hetgeen ze stemmen kostte.
ergo: Goed blijven controleren en bij twijfel nader onderzoek in stellen waarbij als voorwaarde het principe "hoor en wederhoor" moet worden toegepast hetgeen bij de Kinderopvangtoeslag niet het geval was.

2 Dalon    
8 maanden geleden door Dalon
1
Meld

Als ik naar de mensen op de tribune kijk dan zie ik een paar blanken en lichtgetinten en zwarten. Er zal best verdriet geweest zijn onder de slachtoffers maar zij hebben dat geld wèl gekregen en opgemaakt. En de Belastingdienst is niet alles te verwijten. Na de Bulgarenaffaire heeft deze instantie geprobeerd om dit niet meer te laten gebeuren. Het kabinet en de Tweede Kamer stond toen ook al op zijn kop. Nu de Belastingdienst probeert om fraude te voorkomen is het ook weer niet goed. Opnieuw staat het Kabinet en de tweede Kamer op zijn kop. Drama queen Leyten van de SP wil de publieke tribune graag laten zien hoe zij voor ze vecht. Prima hoor maar niemand vraagt eigenlijk om een gedégen onderzoek. Door de FIOD bijvoorbeeld om eerst eens te kijken of die 1000 gezinnen allemaal recht hebben op die toeslag. Dat had natuurlijk al veel en veel eerder moeten gebeuren. Beginnen bij het begin. Ik geloof niet dat mensen daardoor hun baan zijn kwijt geraakt of zogenaamde scheidingen hebben plaats gevonden. Vaak zijn dit ook redenen om uit de hele zaak wat meer financiële genoegdoening te krijgen. Voor de echte slachtoffers kan ik me voorstellen dat het een drama is.
Weg dus met die toeslagen. Als gezinnen de kosten niet kunnen betalen dan blijven de ouders maar thuis om op de kinderen te passen. Dat doen de Turken en Marokkanen ook. Die vrouwen mogen niet werken van hun mannen. Krijgen zij ook een toeslag voor kinderopvang?

3 niet voor de poes    
8 maanden geleden door niet voor de poes
2
Meld

@2 Ik ben het ook aan volgen.
Erg benieuwd waar Snel in de rweede termijn mee gaat komen.
Zit er nu vrij onbewogen bij.

4 Nurse Ratched    
8 maanden geleden door Nurse Ratched
1
Meld

Blijven roepen om harde maatregelen en strenge controles, dan krijg je dat.
De kosten van controles en schadevergoedingen, het leed wat mensen is aangedaan, de ellende waar ze in zitten en hoe komen ze daar weer uit? Dit alles kost veel en veel meer dan dat die paar echte fraudeurs kosten.

5 PuurHagelslag    
8 maanden geleden door PuurHagelslag
0
Meld

Deze mensen moeten ruimhartig gecompenseerd worden en daarnaast moeten de betrokken ambtenaren strafrechtelijk vervolgd worden. Dit is een schandalig voorbeeld van ambtsmisbruik dat totaal niet past in een democratische maatschappij.

6 RationeelRechts    
8 maanden geleden door RationeelRechts
0
Meld

@3 Wat ik al schreef bij @2 . Strenge controle is niets mis mee mits men maar meteen : Hoor en wederhoor toepast".

7 Dalon    
8 maanden geleden door Dalon
0
Meld

@6 Klopt, helaas draaien we daar de echtscheidingen en de suicide die dit veroorzaakt hebben niet terug.

8 Nurse Ratched    
8 maanden geleden door Nurse Ratched
1
Meld

Gooi toch eens een aantal voorbeelden van die al dan niet frauduleuze kinderopvang geldstromen op internet. En laat de belastingdienst dan aantonen waar het volgens hen fout is gegaan. Nu is het alleen maar verhalen aanhoren waarvan je geen idee hebt hoe die geldstromen zijn gegaan. Want dat in die hoek fraude wordt gepleegd is al zo vaak aangetoond. Dus enige inhoudelijke duidelijkheid zou wel gewenst zijn.

9 ThWil    
8 maanden geleden door ThWil
0
Meld

@8
Klopt ook, maar dat betekent niet dat beide acties niet moeten worden ingezet.

10 RationeelRechts    
8 maanden geleden door RationeelRechts
1
Meld

@10 Ben het met u eens.
Er zouden vandaag afspraken gemaakt moeten worden die per direct ingaan.

11 Nurse Ratched    
8 maanden geleden door Nurse Ratched
1
Meld

Het is schandalig hoe het gegaan is, maar er moet ook niet overdreven worden. Neem nou dit (artikel NU.nl)

""Dit gaat over mijn leven", zegt de man die de publieke tribune verliet. De man heet Roger en heeft naar eigen zeggen een schuld van 75.000 tot 100.000 euro bij de Belastingdienst. Zijn huwelijk strandde, hij raakte zijn baan kwijt en kreeg te maken met deurwaarders. "Het lukt niet om er een streep onder te zetten.""

Als je een schuld van 75.000 euro kan krijgen terwijl volgens Google het jaarlijkse bedrag tot zo'n 900 euro is voor kinderopvangtoeslag, dan is er meer aan de hand. Zo ook lijkt het mij stug dat er werkelijk huwelijken op de klippen zijn gelopen als gevolg van het mislopen van kinderopvangtoeslag. Ook dan is er neem ik aan wel meer aan de hand.

Nogmaals, een schande hoe die mensen behandeld zijn maar er kan ook overdreven worden. De partijen die dit soort retoriek nu even voor de camera en microfoon herhalen doen dat ook alleen maar om zieltjes te winnen omdat ze zelf ook wel weten dat er meer moet spelen natuurlijk.

12 progressiefliberaal    
8 maanden geleden door progressiefliberaal
0
Meld

Het minimumloon ligt ergens tussen de 1000 en 1200 euro netto of zo. Als je gebruik maakt van kinderopvang dan ga ik ervan uit dat beide partners werken en de vrouw (of in sommige gevallen de man) in ieder geval een gedeelte van de week aan het werk is.

Met het salaris dat dan binnenkomt (nog los van eventuele zorgtoeslagen en normale kinderbijslag e.d.) bij tweeverdieners kun je alleen grote schulden opbouwen als je gewoon niet goed met je geld omgaat. Of als je meer kinderen hebt dan je je kunt veroorloven. Sowieso is er al iets aardig mis als je om rond te komen (en bij extensie, je gehele huwelijk, gezinsleven en levensgeluk) afhankelijk bent van wat bedoeld is als een (gedeeltelijke) compensatie voor gemaakte kosten in de kinderopvang.

Ik vind het nogal onzinnig om dan al je problemen aan deze affaire te gaan wijten. Compenseer de getroffen ouders en straf de ambtenaren die hun macht misbruikten, maar blijf er wel een beetje rationeel en redelijk in staan.

13 progressiefliberaal    
8 maanden geleden door progressiefliberaal
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Klein Brandje In Nieuwspaal-gebouw
In het gebouw van Nieuwspaal heeft dit weeken...

19 uur geleden door DikkeTor

President ‘Dementia J. Trump’ bes...
[Engelstalig] De persconferentie van Trump op...

5 uur geleden door Lidpver

Studie gebruikt door dr. Fauci om de werking...
Het 'New England Journal of medicine' heeft t...

1 dag geleden door Proemevla

DENK-jongeren willen Geert Wilders verbannen...
Oppositie, de officiële jongerenbeweging van...

17 uur geleden door Racism monitor 2020

Donald Trump wordt neergezet als Hitler, de s...
Deze week hebben Facebook, Twitter en Youtube...

1 dag geleden door Moskowfiets


ADVERTENTIE


Laatste reacties
rlw
Eigen risico zorgverzekering met 100 euro omh...
Complete waanzin om chronisch zieken te laten...

minder dan een minuut geleden door rlw

Rinze
Lies, damned lies, statistics and Trump...
@18Doe effe lekker zelf je huiswerk dombo ...

1 minuut geleden door Rinze

Nieuwsgierig
Lies, damned lies, statistics and Trump...
@21 Tuurlijk liegt hij, maar u blijft in hem ...

2 minuten geleden door Nieuwsgierig

Voorzittershamer
Eigen risico zorgverzekering met 100 euro omh...
Om te kijken of u gezond leeft komt men tot a...

2 minuten geleden door Voorzittershamer

Nieuwsspotter
Eigen risico zorgverzekering met 100 euro omh...
@1 Als je goed leest, zie je dat het CPB ...

2 minuten geleden door Nieuwsspotter

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig