Christoph Prommersberger (midden) van de Nederlandse ambassade in Maleisië bij een schouw van de rechtbank op het balkon van Alex en Luna Johnson in augustus vorig jaar. Rechts (met hoofddoek) de onderzoeksrechter die de dood van het fotomodel in maart nog afdeed als een ongeluk.
Volledig scherm
Christoph Prommersberger (midden) van de Nederlandse ambassade in Maleisië bij een schouw van de rechtbank op het balkon van Alex en Luna Johnson in augustus vorig jaar. Rechts (met hoofddoek) de onderzoeksrechter die de dood van het fotomodel in maart nog afdeed als een ongeluk. © Ton Voermans

Nederland biedt hulp aan bij moordonderzoek Ivana Smit

Nederland heeft vanochtend formeel hulp geboden bij het moordonderzoek naar Ivana Smit. De Maleisische recherche kan gebruikmaken van Nederlandse forensische expertise. 

  1. Alex Johnson: Als ze op video zien dat Ivana springt, geloven de Smits ons nog niet
    PREMIUM
    Exclusief interview

    Alex Johnson: Als ze op video zien dat Ivana springt, geloven de Smits ons nog niet

    Wat gebeurde er in de laatste uren van Ivana Smit? Maakte ze 7 december 2017 beneveld door alcohol en drugs een noodlottige doodsmak van een flatgebouw in Kuala Lumpur in Maleisië? Of werd het 18-jarige fotomodel – zoals de familie Smit denkt – koelbloedig door Alexander en Luna Johnson naar beneden gegooid om zich te ontdoen van haar ontzielde lichaam? De Johnsons geven voor het eerst antwoorden.