Ads Top

Fietskluizen bij bushaltes voor een soepele reis van deur tot deur

De bushaltes Bleskensgraaf, Molenaarsgraaf, Noordeloos en Meerkerk beschikken nu ook over fietskluizen met oplaadmogelijkheid voor elektrische fietsen. De kluizen zijn een aanvulling op de bestaande fietsenstallingen en dragen bij aan een gemakkelijke overstap van het ene op het andere vervoermiddel. Hiermee willen de provincie Zuid-Holland en Qbuzz bushaltes buiten dorpskernen goed bereikbaar houden en de totale reis van deur tot deur voor de reiziger zo aantrekkelijk mogelijk maken.

De fietskluizen zorgen ervoor dat ook duurdere fietsen (bijvoorbeeld e-bikes) veilig bij bushaltes aan de N214 gestald kunnen worden. Zo is er een oplaadpunt aanwezig voor elektrische fietsen, is de kluis verlicht en is er ook een kapstok aanwezig om bijvoorbeeld een regenpak op te hangen en te laten drogen. In de fietskluizen passen alle soorten fietsen, inclusief krat en kinderzitje.

De fietskluis werkt volledig automatisch en is dag en nacht toegankelijk met een persoonlijke OV-chipkaart. Via de website www.veiligstallen.nl/molenlanden kan een kluis gereserveerd worden en kunnen ook abonnementen afgesloten worden. De gebruiker kan de kluis met de OV-chipkaart openen, dit is als het ware de sleutel van de kluis. Het gebruik ervan kost  €1,- per 8 uur. Een maandabonnement bedraagt €12,- en een jaarabonnement bedraagt €108,-. Ook is het mogelijk om vooraf een fietskluis te reserveren via www.veiligstallen.nl. Qbuzz beheert de kluizen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.