RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Tech

Apple voor de rechter om slechte MacBook-toetsenborden

Apple moet definitief voor de rechter verschijnen in een rechtszaak over de vermeend slechte toetsenborden in recente MacBooks.

Dat heeft de rechter bepaald, aldus Reuters. Een verzoek om de zaak te laten vallen voor hij kon starten, is daarmee formeel afgewezen. Het betreft een zogeheten class-action-rechtszaak in de Verenigde Staten, waarbij meerdere mensen zich achter dezelfde klacht scharen.

Volgens de aanklagers heeft Apple verborgen gehouden hoe kwetsbaar het vlindertoetsenbord in recente MacBooks is. Dit toetsenbord bleek makkelijk defect te gaan, bijvoorbeeld als er een broodkruimel onder een knop terecht komt.

De gedupeerden vinden bovendien dat Apple te weinig heeft gedaan om het probleem goed op te lossen. De zaak richt zich op de MacBook uit 2015 en Pro-modellen uit 2016 en later.

2015

Apple stapte in 2015 over naar een nieuw vlindersysteem voor het toetsenbord. Deze moest de laptops dunner maken, omdat knoppen sneller goed ingedrukt zijn. Het toetsenbord bleek echter gevoelig voor veel problemen.

Inmiddels lijkt Apple alweer af te stappen van het vlindersysteem. De pas gepresenteerde 16 inch MacBook Pro heeft een toetsenbord met een traditioneel schaarsysteem, waarvan Apple eerder een variant gebruikte in laptops.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's