ANP XTRA
Volledig scherm
© ANP XTRA

Mensen met een beperking hebben het steeds slechter in Nederland

De positie van mensen met een beperking in Nederland is de afgelopen jaren verslechterd. Dat blijkt uit een schaduwrapport dat door de Alliantie VN-verdrag Handicap aan de Verenigde Naties wordt aangeboden. Het rapport van vijf belangenorganisaties is gebaseerd op ervaringen van mensen met een beperking.

  1. Arie baalt als een stekker van zijn peperdure laadpaal en warmtepomp: ‘Ik word gewoon gestraft’
    PREMIUM
    241

    Arie baalt als een stekker van zijn peperdure laadpaal en warmtepomp: ‘Ik word gewoon gestraft’

    Je kunt de krant niet openslaan of het gaat over energiebedrijven die klanten voortaan laten betalen om zonnestroom te storten op het net. ,,Een terugleverboete’’, zegt Arie Verkerk. Hij investeerde een halve ton in allerlei maatregelen en heeft daar inmiddels spijt van. ,,We zijn met zijn allen bezig elkaar voor de gek te houden. Als ik dit van tevoren geweten had, dan had ik mijn geld aan iets anders uitgegeven.’’
    Nieuw-Lekkerland
  2. Lezers over plan om ASML in Nederland te houden: ‘Met dit soort welvaart kunnen we voor ouderen blijven zorgen’
    De Kwestie

    Lezers over plan om ASML in Nederland te houden: ‘Met dit soort welvaart kunnen we voor ouderen blijven zorgen’

    Om alle bedrijvigheid van chipmachinemaker ASML in Nederland te houden, wil het kabinet tegemoetkomen aan wat het bedrijf nodig heeft om uit te breiden. Weer een vertrek van een multinational wordt als een nachtmerrie gezien. Voor het plan is nog 800 miljoen nodig. Vandaar dat er ook wordt gekeken naar lastenverzwaring voor de burger. Wij vroegen onze lezers in de Kwestie: wil jij meebetalen om hightechbedrijven voor Nederland te behouden?