Rust begint weder te keren na grimmige avond in Duindorp

VIDEOVoor de derde avond op een rij was het weer onrustig in de straten van Duindorp. Jongeren stichtten brand en gooiden zwaar vuurwerk naar de massaal aanwezige ME. Tien mensen zijn aangehouden wegens openlijke geweldpleging en belediging van agenten. Inmiddels lijkt de rust wedergekeerd. De wijkbewoners zijn boos omdat het vreugdevuur met oudjaar komende editie niet door kan gaan. 

  1. Reacties op verdwijnen zonnepanelen in Den Bosch: ‘Vinden we milieu en klimaat echt belangrijk?’
    11

    Reacties op verdwijnen zonnepane­len in Den Bosch: ‘Vinden we milieu en klimaat echt belangrijk?’

    ‘Wat is belangrijker: het klimaat of hoe een huis er aan de buitenkant uitziet? En de buitenkant wordt door zonnepanelen slechts miniem veranderd’ en ‘De Notre-Dame in Parijs wordt binnen vijf jaar helemaal opgeknapt voor 800 miljoen euro. Opening in december. Moest ik zomaar aan denken’: dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.
  2. 37 jaar na ontvoering vader schrijft Dennis over gijzeling door activisten: ‘Mensen op een idee brengen? Nee, denk het niet’
    PREMIUM

    37 jaar na ontvoering vader schrijft Dennis over gijzeling door activisten: ‘Mensen op een idee brengen? Nee, denk het niet’

    Zijn eigen vader werd bijna 37 jaar geleden ontvoerd en vermoord, nu beschrijft hij huiveringwekkend realistisch in een roman hoe klimaatactivisten de zoon van de topman van Shell gijzelen. Supermarkttelg Dennis Heijn (61) kon zich met dit motief verrassend gemakkelijk in de andere kant verplaatsen. ,,De ontvoerder van mijn vader was een gek, deze motieven zijn begrijpelijker.” Een openhartig gesprek over de impact van een ontvoering, klimaatactivisten en dubieuze praktijken in het bedrijfsleven.