• 16
  • 760x gelezen
Reageer met een Emoji
1
5

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Ik vind dat als je daar je voedsel haalt je dan daar ook iets tegenover moet stellen. De solidariteit moet wel van 2 kanten komen.

16
1 ThWil

Die rijen daar en elders zullen enkel langer worden..men heeft het in Groningen al over een soort van gaarkeuken die er moet komen. Wie weet gaan we straks mensen zien die rommelen in afvalbakken op zoek naar iets eetbaars..waarom ik aan de troonrede moet denken snap ik dan weer niet.

5
2 Voorzittershamer

Logisch. De voedselbanken hebben nog geen jaar geleden hun toelatingseisen versoepeld, omdat ze anders niet van hun voedsel afkwamen.

13
3 RationeelRechts

* Verwijderd door de redactie *

4 Nederlander

Eerst maar eens het daklozen probleem oplossen.

1
5 groenengeel

@1 De vernedering staat er tegenover. Vragen om voedsel, wat een armoede in een zgn. rijk land.
Het is te triest voor woorden dat er voedselbanken nodig zijn. Doet denken aan de gaarkeuken in de oorlog. Vreselijk.

0
6 ilse1

Ik heb gelezen op de site van FvD dat De leden daar onder aanvoering van de Messias allemaal € 100,00 per maand van hun salaris gaan inleveren, om alle mensen die nu bij de voedselbank voor eens en altijd te helpen.

8
7 reality

Daklozen en voedselbank-volk.

Wat zijn dat voor mensen?

2
8 Pollens

* Verwijderd door de redactie *

9 Strafpleiter

Aan het werk gaan helpt.

14
10 BlackNinja

@1 het zijn niet alleen werklozen die zo'n pakket krijgen maar ook ouderen gehandicapten en werkenden..

3 volwaardige maaltijden per week.. voor een volwassene is dat te doen maar als er staat 5 personen zijn er meestal 3 of 4 kinderen. Daar is dat te weinig voor. Die gaan tekorten krijgen.

Billen doekjes daarentegen is geen noodzaak. Onzin. Een natte washand is zelfs veel beter dan dat gesmeer met chemische zooi.

0
11 Aunti

@7 alsof dat allemaal kapitalisten zijn..
Ik denk dat je je heel erg vergist.

3
12 Aunti

@4 Het gaat er niet om dat er voedselbanken zijn in Nederland, want die zijn er ook in Duitsland, Frankrijk en Italië.

Het gaat erom dat je momenteel bijna een verdubbeling hebt van mensen die er afhankelijk van zijn en het er steeds meer worden.

0
13 iedereen heeft recht op mijn mening

Voedselbanken zijn een gevolg van neoliberalisme. De rijken worden rijker over de rug van de onderkant van de voormalige samenleving. Samenleving heeft de VVD regering Rukke 1 t/m 3 kapot bezuinigd.

1
14 Eric

Ik geef alleen produkten waar varkensvlees in zit komt het tenminste goed terecht.

1
15 Keesklets

Het gaat goed hé l*l Rutte in dit land !

0
16 Interessant

En ondertussen roept men dat het zo goed gaat met de economie. De bevolking ervaart een recessie, terwijl de politiek spreekt over economische groei. Volgens mij klopt er iets totaal niet. En de groei van de voedselbanken is hier een veeg teken van dat het niet goed zit. Ik vraag me af hoe beroerd de situatie wordt als er over een paar jaar een nieuwe crisis uitbreekt.

0
17 Nos Calan Gaeaf (s7p)

@8
Uit het stuk:
"Redenen voor aanmelding kunnen zijn: te hoog beslag op toeslagen, betalingsregelingen met schuldeisers waarvan de bedragen te hoog zijn, inwonende kinderen van achttien jaar en ouder die geen kostgeld kunnen betalen, mensen die net een verblijfsstatus hebben maar waarvoor de uitkering en toeslagen nog opgestart moeten worden en verhoging van de normbedragen."

0
18 Strongoli

Als onafhankelijk burger bijzonder trots op de voedselbanken, het is het toonbeeld van de pure rijkdom waarbinnen de ingezetenen zich binnen de samenleving voortbewegen. Het geeft ook direct de meerwaarde van de participatiesamenleving aan.

12
19 Recovery Mode

@17 Het is een bekend gegeven dat steeds meer mensen eigen falen afwentelen op anderen, het getuigd juist van een daadkrachtig bestuur om niet mee te gaan in deze onzin, het is een krachtig signaal om deze lieden gewoon keihard een NEE te verkopen, Verhalen zijn mooi, de waarheid laat vaak anders zien. Eigen falen afwentelen is aangeleerd. dat verklaart de explosieve groei. Behoeftigen hebben minder behoefte indien daar een reële aanschafprijs tegen over staat.

11
20 Recovery Mode

@6 Misschien een paar oudjes die zich vernederd voelen, doch zeer bekend zijn de velen die hun auto iets verderop parkeren en een flink pak voedsel en andere spullen de auto inladen. Dan krijg ik geen idee dat daar vernederde mensen rondlopen. Misschien dat ze voor de vorm zeggen dat ze zich vernederd voelen.
AT5 heeft al weer een aantal jaren een enquête gehouden onder de groep voornamelijk jonge mensen. 70% had geen zin om te gaan werken. Konden blijkbaar met de voedselbank aardig rondkomen. Daarbij ben ik niet zo van de huilerige. Vaak laten ze alleen het moment zien waarin de mensen aangeven het slecht te hebben doch je weet amper iets van de oorzaken. Wel zullen ze hun best doen om altijd de ander de schuld te geven van hun benarde situatie; daarbij weten ze zichzelf aardig te sparen.
Overigens vind ik het teken aan de wand dat de oproepen tot werkzoeken dan wel dat solidariteit van 2 kanten moet komen, veel minnen krijgen.

4
21 ThWil

Hoe vaak moeten de stimulerende woorden van Rutte nog herhaald worden?

Er is in Nederland geen armoede!!!!!

1
22 upanddown

En onze smiley premier maar roepen wat een fantastisch land we toch zijn . Hij zit er mijlen ver naast .

1
23 on the mountain top

We leven in een fantastisch land, waar iedereen zich kan ontplooien. Mensen hoeven niet aan de bedelstaf.

Degenen, die wel belanden bij de voedselbank zijn losers. Lullig, maar ze hebben er zelf een puinhoop van gemaakt! Geen minster-president, die daar wat aan kan doen.

5
24 Pollens

@24 ; Gisteren net nog even een documentaire gezien over jongeren met een gedachtegoed als het jouwe. Die gingen als experiment 4 dagen dakloos. Allemaal met het idee dat daklozen lui zouden zijn, niet willen werken en niets doen om uit hun situatie te komen. Nee, zij zouden wel even laten zien dat je met wat goede wil binnen die 4 dagen al uit de ellende bent.

Nou nee dus. Geen van hen lukte het om aan werk te komen. Geen van hen lukte het om aan onderdak te komen. Ze hadden het koud, hadden honger, voelden zich onveilig en kwamen er achter dat als je het lopend moet doen... dat kleine rotstukje naar het bruisende centrum een dag lopen is... En kwamen er dus ook al snel achter dat 24/7 solliciteren niet lukt als je naar eten moet zoeken..

0
25 Mariska3

Het is een zelf versterkend systeem. Als je de armsten een vangnet geeft van de voedselbank dan is er ruimte om voedselprijzen te verhogen. Dat drijft meer mensen naar de voedselbank. Daarmee kan het voedsel weer duurder worden. Uiteindelijk is iedereen afhankelijk van de voedselbank.

Je zou beter geen voedselbank hebben en daarmee druk op de overheden om voedsel betaalbaar te houden. Natuurlijk moet er altijd een manier zijn om elementair voedsel te krijgen. (lees brood) en er moet werk zij waarmee mensen die dat willen hun voedsel kunnen verdienen.

Dit gepolder waarbij aan sommige mensen luxe voedselpakketen worden uitgedeeld onder een jij-wel en jij-niet regime van linkse bestuurders. Terwijl mensen die het net niet krijgen steeds meer moeten betalen voor kwalitatief minder voedsel (Zij gaan wel bezuinigen op kwaliteit) leidt alleen maar tot scams, corruptie en steeds duurder eten.

1
26 purelogica

De US is ook goed in het vertellen van hoe goed het daar wel niet gaat. Ondertussen krijgen 40 miljoen mensen in de US voedselbonnen. Wat mij betreft dus gewoon een derde wereld land.

0
27 groenengeel

@11 /12 Juist
Rutte weet niet dat er voedselbanken zijn of hij wil het niet weten
of zijn (hersenen) werken niet meer
Hij kan al negen (9) jaar geld van de EU krijgen voor voedselbanken
maar die lachende krentenbol verrot het
Die arrogante VVD etterbak moet achter de tralies of opgenomen worden
in een instelling voor dementie in een gesloten afdeling
i

1
28 Bollieboos

Kijk eens rond bij menig voedselbank. De bezoekers staan te WhatsAppen op dure telefoons met de familie over wat ze op moeten halen. Vervolgens stappen ze (zoals iemand anders al schreef ) verderop in een auto die een gemiddeld gezin in Nederland zich niet kan veroorloven. Ra Ra hoe kan dit allemaal ???

2
29 Een hardwerkende ZZPer

Ze kunnen beter gaan werken dan daar in de rij gaan staan.

1
30 RazorBlade

@26 een luxe voedselpakket nog wel...
Ik denk dat je schrikt van de inhoud en kwaliteit.

Weinig verse groenten. Bewerkte aardappelproducten zoals puree in poedervorm. Potjes voer stijf van de suiker. Voeding met meer chemische toevoegingen en suiker dan echte vitaminen.
En als bonus paaseitjes in de zomer of kerstkransjes in de lente en "voor de kinderen" chips.
Wie verzint zoiets? Alsof die niet al genoeg transvetten binnen krijgen uit dat pakket.

Daar kan geen mens gezond op blijven en kinderen die nog groeien worden vet, hebben gebrek aan vitaminen en leren verkeerde voedingsgewoonten.
Alsof de maatschappij dát later iets oplevert.

Iedereen kan in die put komen.
Nu staan vooral de lage lonen op de wip.
Nog meer milieukosten en ze kunnen ook naar de voedselbank.

0
31 Aunti

@25 'Jouw gedachtengoed' ???

Ik zeg toch niet, dat ze lui zijn en niet willen werken. Ik zeg alleen, dat je het wel heel bont moet maken om in Nederland aan de bedelstaf te geraken.

1
32 Pollens

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Slavink
Rechter beperkt gebiedsverbod voor Pegida-voorman tot 10 april

Dubbel, zie deze koppeling:https://www.nieuwskoerier.nl/news/977417-gebiedsverbod-pegida-voorman-in-arnhem-teruggebracht-naar-drie-weken...

1 minuut geleden geplaatst door Slavink

Slavink
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@37 dus die Spreidingwet zal tegen 2026 in gaan. Nederland onaantrekkelijker maken? Als de mensensmokkelaars en landverlaters een hier zoude...

2 minuten geleden geplaatst door Slavink

ongelovenloos
Van der Burg verruimt asielbeleid voor Eritreeërs met dienstplicht

Dus duiken ze allemaal hierheen....

2 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Reconquista
Hond gedumpt op station Purmerend: achtergelaten met tas vol spullen

@4Ik denk dat ze wel weten van wie de honden waren. De hondenpaspoorten zaten in de tas en daar staan ook de gegevens van de eigenaar op. En d...

8 minuten geleden geplaatst door Reconquista

Weetal
De nieuwe premier krijgt het zwaar

Komt omdat het vorige kabinet ereen puinhoop van heeft gemaakt....

11 minuten geleden geplaatst door Weetal

ongelovenloos
IS-woordvoerder roept tijdens toespraak op tot aanvallen tegen christenen en joden

Dit gebeurt om dat ze er niet voor op de vingers worden getikt .en wederom een geluid van Amnesty die dit soort dingen de kop in moeten drukke...

11 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

ongelovenloos
183 bestuurders op de bon geslingerd voor rijden met mobiel in hand

Er moet ook eens gecontroleerd worden op mensen die hun navigatie of mobiel midden op het raam hebben geplakt .Negen van de tien keer zitten z...

14 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Slavink
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@13 ja, vreselijk, nooit inhoud maar zo vaak op tekst, woordkeus en daar maar over etteren ... 🙃...

14 minuten geleden geplaatst door Slavink

soapbox
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@27 Idd , er zijn al meerdere malen vrouwen tot pulp geslagen in diverse sporten waar transgenders meedoen in vrouwen/meisjes competities.Die ...

15 minuten geleden geplaatst door soapbox

Strongoli
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@40Volmondig: Nee....

16 minuten geleden geplaatst door Strongoli

NK. App
Hot Bhabi XxXxx Video Julia AnnTribbing CompBexoming FemmeHentia SubbedTurk PornosuGrannies In Porn VideosAnya Ivy PornSexual Mixed WrestlingBlack On Blondes PornFansleyHayden Panettiere NudwFamily Stroke Full PornBrooklyn Chase GangHentay Anime PornIndian Brother And Sister Porn VideosVagina MassageSasha Grey Hd PornChina Moms Pornسكس شيميلItalinan PornCelebriteis NakedSoulgenaiNude Wife AmateurAnanya Pandey Hot VideoShilpi Raj Mms XvideosAshoka Rule 34Teenage Nip SlipsSexy Hd PronWwww Xxxx Video ComDonnareednudePorn Black LadysVostfrhentaiHuge PenisHentai LactationRed Head PornstarEmily Ratajkowski AssAsia CreampiedMiko Dai PornWidowmaker SexPorn Tasty BlacksAllporncomis.comKambi KathakalPorstar PhotosConzo XxxGay Porn WebsitesAznydeScatlett Johansson NakedDesi Porn InNudegrannyBangla Xx Hd VideoNicki Mimaj SextapeRachel Coom NudeNudeimagesXxx Mom SxsLebsian PornFistinf PornCrip Mac SextapePics Of Ariana Grande NudeCottontailmonroeMadison WildeGay Cnc PornXnx VidwoXnxxblackedX Short VideoSexy TwerkingTit Suck LesbianHanka Heavy Melon XxxXxx Video Hindi TeacherLisa Ann CuckoldI M A G E F A PNude Women Of PornFree Prono MoviesGranny CuckoldHd Indan PornSexy Blue Picture Video HdBollywood NakedRomantic Bhabhi SexDancing BearxxxMillie Morgan PornShadbase HentaiTubesafareJeux HentaMasahub.comTyra Banks In The NudeAnna Faris NudesNude DaresDelhi Xxx VideoTriple Sex BfLena The Plug PussyBan Bros ComAj Lee NudeVintage OrgyHeroines XnxTamil B Grade MoviesDani Daniels Only FansBf XixePaige Spiranac SextapeAnal Virginity PornBbw Face FartPerv Nana.comEird PornAfricansexglobeHitomi KoreanKinky XxxCat House On HboLesbian SquirtsPorn TelegramCambaddiesDesi MomxxxSonny Leonie XxxBengali SexesLaura Dem NudeDeshi X VideoFuck Game3 SomesAll Girl ThreesomeKinky_chocolateBest Free Only FansJacqueline Obradors NudeWwe Lita SexMy Sister Xxx VideoTürkçe Altyazı PornıoBred RedditAdult Caht RoomAsmt PornBest Hindi PronLivejasmin PornSexs H DBig Porn BlackedCar Blow JobTaxi 69 ComSpankbang. OmMiya Sex VideoBelle Delphine PornhubFamil Porn VideosSquirting HentaiXxxcomhindiPhub FemdomDemi Moore NakedJapan MassagepornManhwa PornoNude Asian SelfieWww Telugu Sex Videos ComSex Romantic KissUnwillingly PornSayuncle PornCojiendo Mi HermanitaDutchessravennaFmconcepts